Detay ürünlerini kendin yap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gecceanduana

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, belki gören olmuştur ama görmeyenler çoğunluktadır. Bir kimya firması araçlar için kullanılan ürünler için formüller veriyor. Mesela cilalı yıkama şampuanı formülü var ama kostikli. Formüllerle oynamalar yapılabilir çünkü içeriği kendiniz belirliyorsunuz. Dikkatini çeken olursa 

http://www.solverso.com/formuller/kategoriler/oto-bakim-urun-formulleri

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Sanki hazır ürünleri sulandırma gibi geldi bana burda daha çok

gecceanduana

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
rshine 100 isimli üründe şöyle bir açıklama var mesela.

1 - Oto bakım ürünlerinde OTO HIZLI CİLA ana hammaddesidir.

2 - mobilya ve parke parlatıcısı olarak üretilen ürünlerde yardımcı hammadde olarak kullanılır.

gecceanduana

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öyle görünüyor. 10'a yakın ürünün numunesinden istedim. Gönderirlerse test ederiz

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar cumleten
Buda bizden olsun ikisinin toplam maliyeti yaklasik 25 lira tutmadi
Bir 10lt, birde 15lt kova + saksi altligi + 6 civata 12 somun + emek = dirt guard.
Tam amator calisma. Seviyor boyle seyleri icimizdeki çaki kilikli detayci bebe.
Buyrun fotolar. Fazla laf etmeyeyim

Guzel oldu olmaya da boyamizda olsaydi dort kosesi mamur olurdu.
Iyi aksamlar
Selametle.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar
Allah bos durani sevmez imis.
Calisalim bakalim :dusun:
Malzemeler: 44°c sicak,biraz cilginlik, biraz rahatin batmasi buyurun devamina.:of:

Eldivendekiler zimparalar, nereye koyacagimi bilemedim

Kaba saba isler ve odunun ahsaba donus hikayesi. Ama amator ellerde :komik:

Kaba trastan sonra 100 zimpara ile tesviye islemi

Sap kismini hazirladim icini deldim

Bunada 280 zimparayi cift tarafli banda cirt yapistirip taktim birlesim noktalarini tesviyeledim.

Birbirine gecistirme isleminden sonra sapin arkasina actim bir delik tatkim vidayi sonra bastim tetige. Ama bir hata yapmisimda nerede :alkis:berbat ettim projeyi.

100-280-500-1000 zimparadan sonra deligi iyi yapamadim balans sorunundan sekli bole oldu.:confused:

Tuttum rengi guzellessin diye yaktim ufak purmuzle. Bilerek cok yaktim ki hatalari kapatsin
Yaktiktan sonra 2000 zimpara gectim birde

Ipayla sildikten sonra gerekli dolgu malzemesi olmadigindan araya mum bastim. Bildigmiz beyaz mum. Delilik :of:

Vikaul maden cilasi vardi egzoz, yuruyen aksam ve motor metallerine kullandigim ondan surdum mat-saten bir finis birakti ahsap ustunde, cok sevdim.

Zevkine bide seramik ustune :deli:

Finaller

Bunlarda emmi ogullari sagdan sirayla 1 yillik, 8 aylik, tazecik diyebiliriz. Baya dayaniklilar.:cool:
Siyahlasmis olan; sadece lastiklere, davlumbazlara, motor bolgesine sarp-dressing uygulamalarinda; ortadaki genel dis ve motor detaylarinda; bunu ise ic detay uygulamalari icin yaptim.;)
Cinli marflonun var bi tane fircasi ondan ozendim.:p
Yamuk yumuk oldu eldeki malzemenin kitligi ve amatorlukten ama severek kullanacagim bir fircam daha oldu.:hava:

Selametle

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
zevkli bir uyulama olmuş .eline saglık. bi tüyo vereyim marangoz işi olsun .:hava: yeniler bilmez. dolgu macunu mu vardı eskiden :komik:

yamukluk işi bira tecrübe ama daha çok fizik işi .;) yarı çap noktasından deligi açıp zımparayı sabitlemiş olsaydın bukadar çok yamuk olmazdı.

ara baglantı yeri için zımparaladıgın yada egeledigin ince talaşları bir kabda beyaz tutkalla karıştır. göz kararı istedigin renk tonuna göre miktarı belirle.
macun gibi olsun.
sür yapıştır fazlalıkları ıslak bezle al. bir gece mengenede beklet diyecegim ama bu boyutta bulamazsın en iyisi lastik kullan .bitti gitti .taş olur taş :komik: .kimse yapıştırma oldugunu anlayamaz.;)

bu tip yüzeyler için yeni çok dayanıklı mat boyalı vernikler çıktı çok başaırı. kullanabilirsin .

nerde o eski cam vernikler ahh ahaa. :kop:

kolay gelsin.:)

Son düzenleme:

erdal.t

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
gaziantep
zevkli bir uyulama olmuş .eline saglık. bi tüyo vereyim marangoz işi olsun .:hava: yeniler bilmez. dolgu macunu mu vardı eskiden :komik:

yamukluk işi bira tecrübe ama daha çok fizik işi .;) yarı çap noktasından deligi açıp zımparayı sabitlemiş olsaydın bukadar çok yamuk olmazdı.

ara baglantı yeri için zımparaladıgın yada egeledigin ince talaşları bir kabda beyaz tutkalla karıştır. göz kararı istedigin renk tonuna göre miktarı belirle.
macun gibi olsun.
sür yapıştır fazlalıkları ıslak bezle al. bir gece mengenede beklet diyecegim ama bu boyutta bulamazsın en iyisi lastik kullan .bitti gitti .taş olur taş :komik: .kimse yapıştırma oldugunu anlayamaz.;)

bu tip yüzeyler için yeni çok dayanıklı mat boyalı vernikler çıktı çok başaırı. kullanabilirsin .

ya da nerde o gomalak cilalar:)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

macun gibi olsun.

Dediginizi babam da yapardi boylesi ufak islerde tutkalda yoktu elimde birbirine kakma islemindede japon kullandim. :utan:
Cok tesekkurler ustad
Maaşallah, eline, emeğine sağlık. Çokta güzel olmuş.
Emeğine sağlık..

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Saolun severek kullanacaz insalah
Simetrik olmaması retro bir hava katmış daha güzel olmuş.
Bu acidan dusunmemistim bi kere daha bakinca kanaat getirdim hakkat ole olmus. :mutlu:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Biraz komik oldu ama kendi whellvollies(nasıl yazılır?) lerimi yaptım sarı renkli :)

Kişisel sağlık mağazalarından bulabileceğiniz kese tarzı bir ürünün üzerindeki sert jut ipini kestim üzerine a101in bir zamanlar sattığı mf bezi geçirdim büyük boyunu yaptım.

1 liralık saç fırçasınıda hiç aklımda yoktu motor evinde falan kullaıyordum mutluyduk ama aynı bezin kalanını geçirdim oda küçük boyu oldu

IMG_20190112_191151.jpg IMG_20190112_191158.jpg IMG_20190112_193152.jpg

IMG-20190112-WA0030.jpg

Orçun

Tecrübeli Detaycı
Üye
Denemiş olduğum bir kaç tarif yeterince işe yarayan tariflerdir deneyebilirsiniz.

Lastik parlatıcı: 500ml distile su, 100ml bitkisel gliserin(vg), 50ml badem yağı isteğe göre renk olması için gıda boyası ben kırmızı kullandım 1 damla kadar iyice çalkalayıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Quick Detailer: 910ml distile su, 80ml meguiars sarı şampuan, 10 veya 5 ml silikon dioksit iyice çalkalayın ve kullanmaya başlayın.

Glass cleaner: 420ml distile su ve 80ml ipa istenirse 1 damla gıda boyası mavi tercihen.

Şimdiden kolay gelsin :D

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Denemiş olduğum bir kaç tarif yeterince işe yarayan tariflerdir deneyebilirsiniz.

Lastik parlatıcı: 500ml distile su, 100ml bitkisel gliserin(vg), 50ml badem yağı isteğe göre renk olması için gıda boyası ben kırmızı kullandım 1 damla kadar iyice çalkalayıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Quick Detailer: 910ml distile su, 80ml meguiars sarı şampuan, 10 veya 5 ml silikon dioksit iyice çalkalayın ve kullanmaya başlayın.

Glass cleaner: 420ml distile su ve 80ml ipa istenirse 1 damla gıda boyası mavi tercihen.

Şimdiden kolay gelsin :D
Lastikte 1.1 gliserin,su denedim parlaklık iyi, toz ve dayanım baya kötü

Camlarda da sadece ipa kullanırım. Memnunum temizleme hızından kalıntısızlığından. Ama @nuriksari boşuna bir çaba olduğunu en az 1.1 su olması gerektiğini baya bir söylemişti selam ederim ona da. Yılların tecrübesi tabi ;)

Bilgiler için teşekkürler. Silikon dioksit neymiş?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Biraz komik oldu ama kendi whellvollies(nasıl yazılır?) lerimi yaptım sarı renkli :)

Kişisel sağlık mağazalarından bulabileceğiniz kese tarzı bir ürünün üzerindeki sert jut ipini kestim üzerine a101in bir zamanlar sattığı mf bezi geçirdim büyük boyunu yaptım.

1 liralık saç fırçasınıda hiç aklımda yoktu motor evinde falan kullaıyordum mutluyduk ama aynı bezin kalanını geçirdim oda küçük boyu oldu

Ekli dosyayı görüntüle 4653 Ekli dosyayı görüntüle 4654 Ekli dosyayı görüntüle 4656

Ekli dosyayı görüntüle 4652
elinize saglık. sizi mutlu etmesi yeterli .

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Lastikte 1.1 gliserin,su denedim parlaklık iyi, toz ve dayanım baya kötü

Camlarda da sadece ipa kullanırım. Memnunum temizleme hızından kalıntısızlığından. Ama @nuriksari boşuna bir çaba olduğunu en az 1.1 su olması gerektiğini baya bir söylemişti selam ederim ona da. Yılların tecrübesi tabi ;)

Bilgiler için teşekkürler. Silikon dioksit neymiş?
ipa her şekilde 1:1 kullanılıyor diye biliyorum yanlış olabilir bende 1:1 saf su ile kullanıyorum cam ve wax vb öncesi yüzey temizliğinde :)

Silikon dioksit = SİO2 maddesi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
ipa her şekilde 1:1 kullanılıyor diye biliyorum yanlış olabilir bende 1:1 saf su ile kullanıyorum cam ve wax vb öncesi yüzey temizliğinde :)

Silikon dioksit = SİO2 maddesi
Direk seramik diyebiliriz yani, öyle ipa falan gibi satılıyormuymuş yahu :kop: bende her firma kendi bünyesinde bu bileşiği oluşturup piyasaya sürüyor ondan pahalı diye biliyorum :D

Camları kolonyayla siliyordum iz kalıyordu 70lik saçma bir markayla, sırf cam için zamanında 80lik eyüp sabri aldım oda iz bırakınca eczaneden etil alkol almıştım onu sevdim ama kutusunda uçuyordu kendi kendine sonra iki-üç sene önce falan başka bir foruma üye oldum çoğu kişi gibi ordan ipayı görünce patlattım bir tane.

O gün bugün sade ipa, sulandırmaları illaki denedim ama saf daha çekici benim için helede kışın. Dışı için şu aralar aseton deniyorum kobay bir taunusta camı mahfetmezse güzel temizliyor. Bir tık ipadan yavaş çalışıyor hızlı uçuyor. Aynalara damlacık tutmaması için ne yapabiliriz acaba ev yöntemleriyle onun peşindeyim şu aralar. :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...