Detaycılığı heves edip başlamadan detaycılığı bırakma belgeseli (Doblo içerir)

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İlk detaylı temizliğimi iki gün önce kuzenim beni aramasıyla başlamıştı :fisilti:

Gel bizim arabayı yıkayalım dedi

Ve Bu bir acemi detaycı dramı oldu

Ve vazgeçilmez yolun sonuna gelen adımlar atılmaya başlamıştı herşey için çok geçti :mutlu:

Not: Resimler şiddet içerebilir..

IMG_20191220_221440_620.jpg IMG_20191220_221455_923.jpg
IMG_20191220_221443_262.jpg IMG_20191220_221453_488.jpg
IMG_20191220_221500_083.jpg
IMG_20191220_221436_558.jpg

Bu gerçek mi der demenizi duyar gibiyim ama malesef .........

Ve planları kafamda kurdum ve araç tertemiz olacaktı . (Hikaye :D)

Arabanın içini boşalttık.
Ve sıra içini süpürmeye geldi.

IMG_20191220_221510_895.jpg

IMG_20191220_221507_252.jpg IMG_20191220_221502_410.jpg IMG_20191220_221505_141.jpg

Süpürgeyi 5 defa boşalttıktan sonra araç tertemiz oldu .

Ama kafamı asıl kurcalayan soru içini hangi marka detail ürünüyle temizlemeliydim.

O kadar kafam karışmıştı ki hangi detail ürünü kullanacağımı bilemedim

En sonunda temizlemek için bulaşık deterjanında karar kıldım (şaka bir yana bulaşık detarjanıyla sildik . Çünkü elimizde ürün yoktu . Olsaydıda kullanmaya değermiydi bilmiyorum:mutlu:)

Ve silmeye başladık

IMG_20191220_221517_414.jpg

IMG_20191220_221515_286.jpg

Ve güzelce sildikten sonra 5 tl oto iç cila ile sildik sanki 5tllik cila mucize yaratmıştı.
Göğüs resmen parladı :mutlu:

Araç o kadar kirliydi ki 5 tl ürün 500 tl gibi geldi.

Derken akşam olduğu için diğer resimleri çekemedim

Aracın dışı artık başka zamana saygılarımla

Hem gülüp hem çok uğraştığım ilk temizliğimi sizle paylaşmak istedim serinin devamı için beğeninizi alırım :D

(Araç iş aracıdır çok çalışıldığı için bu hale gelmiştir sanayi işi gereği bu kadar kirli o yüzden kötü yorum yapmayalım :D saygılarrrr

Son düzenleme:

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Elinize saglik, iş ve elemanlarin kullanimina gayet normal buluyorum çok hor kullanıyorlar, içeriye kullandiginiz cila silikon vs iceriyorsa daha fazla toz çekmeye başlayabilir, aslinda polisaj yapmayi öğrenmek icin iyi bir kurban adayi olabilir:D

mindthegap

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Marmaris
elinize sağlık kısa bir serüven olmuş :D

hocam sıradan kastınız nedir tam olarak ?
İç temizlikte dıs temizlik gibi belli bir sırayla yapılmalıdır. Bunu forumdaki iç temizlik postlarından veya youtube dan "ınterıor cleanıng" videolarından izleyebılır ve öğrenebılırsınız. Ben iç temizliği yapmaktan pek haz almıyorum :) sıkılıyorum dış daha zevkli.
Dün forumda ihtiyaç fazlası ürünü olan varmı diye sormussunuz. Bana özelden adres bilgilerinizi atarsanız şampuan ihtiyacınızı ben göndereyim.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık çok güzel bir giriş olmuş senin için bol bol video ve post takip ederek hızlıca tecrübe ve bilgi edinirsin;)

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İç temizlikte dıs temizlik gibi belli bir sırayla yapılmalıdır. Bunu forumdaki iç temizlik postlarından veya youtube dan "ınterıor cleanıng" videolarından izleyebılır ve öğrenebılırsınız. Ben iç temizliği yapmaktan pek haz almıyorum :) sıkılıyorum dış daha zevkli.
Dün forumda ihtiyaç fazlası ürünü olan varmı diye sormussunuz. Bana özelden adres bilgilerinizi atarsanız şampuan ihtiyacınızı ben göndereyim.
Teşekkürler ustam yardımınız için:):)

Son düzenleme:

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Olabilecek belki de en kötü durumda ki bir araç üstelik ticari bir araç ile bu işe heveslenmek güzel cesaret.
Bulaşık deterjanı ile temizlik belki iş gereği döşemelere vs. bulaşan yağlan için iyi olabilir ama durulama kısmı çok daha zor olacağı için keşke hiç bulaştırmasaydınız. Kapı, tavan, taban döşemeleri için hiçbir şey bulamıyorsanız kosla halı şampuanı ile temizlik, bulaşık deterjanından daha iyi sonuç verirdi. O döşemeler fırçalamadan asla kendine gelemez en azından içlerine işlemiş pisliklerden temizlenemez. Döşemeleri temizlemek için bir fırça edinin yada en güzeli matkap ucuna takılan fırçalar var onlardan edinerek kullanın emin olun çok daha temiz bir işçilik çıkar ortaya, sizde o temizliği gördükçe daha çok heveslenirsiniz. İç temizlik için APC diye tabir edilen genel bir temizleyici edinmeniz çok daha iyi olacaktır. Ekonomik olarak forumda elindeki fazlalık ürünleri satan çok kişi var o ilanlardan faydalanmanız, doğru alanda doğru ürünler ile temizlik koruma yapmanız sonrasında ortaya çıkacak görüntüler hevesinizi destekleyecek sizi daha çok mutlu edecektir.

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Olabilecek belki de en kötü durumda ki bir araç üstelik ticari bir araç ile bu işe heveslenmek güzel cesaret.
Bulaşık deterjanı ile temizlik belki iş gereği döşemelere vs. bulaşan yağlan için iyi olabilir ama durulama kısmı çok daha zor olacağı için keşke hiç bulaştırmasaydınız. Kapı, tavan, taban döşemeleri için hiçbir şey bulamıyorsanız kosla halı şampuanı ile temizlik, bulaşık deterjanından daha iyi sonuç verirdi. O döşemeler fırçalamadan asla kendine gelemez en azından içlerine işlemiş pisliklerden temizlenemez. Döşemeleri temizlemek için bir fırça edinin yada en güzeli matkap ucuna takılan fırçalar var onlardan edinerek kullanın emin olun çok daha temiz bir işçilik çıkar ortaya, sizde o temizliği gördükçe daha çok heveslenirsiniz. İç temizlik için APC diye tabir edilen genel bir temizleyici edinmeniz çok daha iyi olacaktır. Ekonomik olarak forumda elindeki fazlalık ürünleri satan çok kişi var o ilanlardan faydalanmanız, doğru alanda doğru ürünler ile temizlik koruma yapmanız sonrasında ortaya çıkacak görüntüler hevesinizi destekleyecek sizi daha çok mutlu edecektir.

Haklısınız usta. bulaşık detaryanını aracın dışına kullanmadık. sadece kapı girişlerine çamur olan yerlere kullandık koltukları hafif bulaşıklı detarjanlı bezle sildik. ama fazla detaya girmemizin sebebi 2 gün sonra araç yine kir olucak yine yağın içine girecekti. o yüzden çok detaylı yapmadık. göze batmayacak şekilde temizledik. Keşke şahsi kullanılan araç olsaydıda mis gibi yapsaydık

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Haklısınız usta. bulaşık detaryanını aracın dışına kullanmadık. sadece kapı girişlerine çamur olan yerlere kullandık koltukları hafif bulaşıklı detarjanlı bezle sildik. ama fazla detaya girmemizin sebebi 2 gün sonra araç yine kir olucak yine yağın içine girecekti. o yüzden çok detaylı yapmadık. göze batmayacak şekilde temizledik. Keşke şahsi kullanılan araç olsaydıda mis gibi yapsaydık
Bana göre yanlış düşünüyorsunuz, 2 gün sonra değil 1 saat sonra bile pislenecek olsa emek verip uğraşıp sonrasında o temizliğin karşısında "budur işte" demek bile insana bambaşka bir haz veriyor. Belki siz o temizliği yaptıktan sonra kullanacak olan arkadaşlar biraz daha dikkat eder ne bileyim daha az pisletirler vs.

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Bana göre yanlış düşünüyorsunuz, 2 gün sonra değil 1 saat sonra bile pislenecek olsa emek verip uğraşıp sonrasında o temizliğin karşısında "budur işte" demek bile insana bambaşka bir haz veriyor. Belki siz o temizliği yaptıktan sonra kullanacak olan arkadaşlar biraz daha dikkat eder ne bileyim daha az pisletirler vs.
Anladım usta tabi arabayı temizlendiğini görünce dahada yapası geliyor insanın. ama kirlenmesi için imkan yok çünkü çamurun içinde çalışılıyor kuzenime kalsa sadece içini süpürecektik ben ikna ettim güzelce temizliyelim diye ama ikna ettim yıllarca yıkanmayan aracı 2 gün temizlettim artık herhafta yapmaya başlıyacağız.