Detaylı İç Temizlik Malzeme Önerisi

eburakcelik

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar dostlar. 2006 Model Audi A3 bir aracım var detaylı iç temizliğe girmek istiyorum ama önerilerinize ihtiyacım var. Aracımın koltukları Yarı Suni deri ve Yarı Suni Nubuk. Taban, Tavan, Koltuk, Torpito için hangi malzemeleri önerirsiniz. Bu arada elimde buhar ve halı vakum malzemesi de mevcuttur.
Torpito temizliği için Sonax Matt Efect. (Aynı araç sahibi olan arkadaşım bu ürünü kullanıyormuş.
Taban için Valet Pro Carpet ( Suni nubukta kullanmam mümkün müdür.
Suni deri ve tavan için hiç bir fikrim yok. Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Son düzenleme:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar dostlar. 2006 Model Audi A3 bir aracım var detaylı iç temizliğe girmek istiyorum ama önerilerinize ihtiyacım var. Aracımın koltukları Yarı Suni deri ve Yarı Suni Nubuk. Taban, Tavan, Koltuk, Torpito için hangi malzemeleri önerirsiniz. Bu arada elimde buhar ve halı vakum malzemesi de mevcuttur.
Torpito temizliği için Sonax Matt Efect. (Aynı aracı kullanan arkadaştan bu markayı aldım. Topritonin yapısı mat olduğu için mi bu markayı kullanıyor anlamadım. Yapısı mat yada parlak olması durumu değiştirirmi)
Suni deri ve tavan için hiç bir fikrim yok. Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Nubuk kısımlar, tavan ve kumaş kısımlarda K2 Velor tavsiye ederim sil geç yapabilirsiniz, zarar vermez. Suni derilerde Sonax Mat Efect kullanabilirsiniz, temele indiğimizde plastik sayırlır, hem temizleyici hem koruma özelliği olan bir ürün. Mat efekt olması ürünün özelliği, orijinal görünüm verebilir diyebiliriz. Taban halısı için Carpet Cleaner uygundur ama iyi vakumlayın ve güzel kurutun.

eburakcelik

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Peki Üstadım taban halisinda Carpet Cliner dan daha etkili şunu kullanın diyeceginiz bir ürün varmıdır. Ben fiyat açısından onu tercih etmiştim.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Peki Üstadım taban halisinda Carpet Cliner dan daha etkili şunu kullanın diyeceginiz bir ürün varmıdır. Ben fiyat açısından onu tercih etmiştim.
Halı temizleyiciler benzer özelliktedir genelde, halının kir durumu önemli, leke v.s yoksa çok agresif ürünlere gerek kalmaz

eburakcelik

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok kirli değil amacım ön temizliği yapıp, yıllardır sigara kullanımına bağlı kokuları kaybetmek sadece koltuktaki nubuk kısımlar kullanıma bağlı biraz kirliler sadece

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir arkadaş sormuştu ama o mesajı bulamadım. Böyle aracın göğüs kısmına ve plastik aksamına sıkabileceğimiz fırça ile fırçalayıp sonra mikrofiber ile silebileceğimiz bir apc önerir misiniz? Valet pro citrus pre wash seyreltilerek bu şekilde kullanılabilir mi?

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir arkadaş sormuştu ama o mesajı bulamadım. Böyle aracın göğüs kısmına ve plastik aksamına sıkabileceğimiz fırça ile fırçalayıp sonra mikrofiber ile silebileceğimiz bir apc önerir misiniz? Valet pro citrus pre wash seyreltilerek bu şekilde kullanılabilir mi?
Benim elimdede Valet pro citrus pre wash mevcut epey seyreltip apc olarak plastik aksamda kullanıyorum.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Torpito temizliği için Sonax Matt Efect. (Aynı araç sahibi olan arkadaşım bu ürünü kullanıyormuş.
Ben bir ara autoglym interior shampoo kullanmıştım. Güzel fakat fiyat olarak ekonomik değil, sonrasında valetpro classic apc kullandım hatta littelik alıp seyreltip ev içi temizlikte bile kullanmıştım. Fiyat performans açısından benim gibi amatör kullanıcıyı üzmüyor.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Trim temizliği için valet pro apc veya koch chemie gs green star

Tavan,taban ve her türlü kumaşta carpet cleaner yerine valet pro interior cleaner kullanmanızı tavsiye ederim nubuğa uygun olan üründür carpet cleaner nubukta kullanmıyorum golf aracımda kullanmaktayım interior u harika bir ürün makinada 1-80 normal kullanımda 1-20 seyreltiyorum

torpido ve trimlerde ise koruma olarak auto finesse spritz veya valet pro protectant tavsiye ediyorum sonax anlamsız pahalı valet proyu 1-4 e kadar sulandırıp mat finish , parlak finish zevkinize göre sulandırabiliyorsunuz bereketli ürün

Sigara kokusundan kurtulmak için ise valet pro enzyme odour kesinlikle deneyiniz

Bu ürünleri online alışveriş sitelerinden bölünmüş ürün olarak uygun fiyatlara temin edip faydalanabilirsiniz valet pro apc,carpet cleaner ,interior cleaner sprey kapalı şişede satılanlar kullanıma hazır ürünlerdir seyreltilmez siz saf konstanre bölünmüş ürün alarak sulandırıp uzun süre kullanabilirsiniz

HellraiserTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Benim elimdede Valet pro citrus pre wash mevcut epey seyreltip apc olarak plastik aksamda kullanıyorum.
Ürün ben ön yıkama için almıştım ama 1/80 1-90 da ayakkabı temizliği, evde anlık halıya dökülen çay kahve vb temizliği arabada zaten kaportadan plastiğe halıya kumaşa, tek ürün her yere :) :)

eburakcelik

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Fiyat performansı olarak K2 ye karar vermiştim fakat Türkiye'ye getiren firma şuan için ürünlerin gümrük aşamasında olup, yaklaşık 1-1,5 ay sonra hatta yeni ürünlerle trendyola koyacağını söyledi. Şuan için Valet Prolari tercih edeceğim. Ama K2 gelince K2 de sipariş geçeceğim. Tekrardan çok teşekkürler.