Detayli (Sulu) Motor Temizligi (fosur fosur)

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar Merhaba,

Aracın motor temizliği uzun zamandır kafada planlıyordum. Kıştan kalma keçe üzerinde kedi tüyleri vardı, her kaput açtığımda onları görmek bni huzursuz ediyordu. Ayrıca motoru pırıl pırıl görmek en azından beni mutlu ediyor. Bu nedenlerle sulu motor temizliğine giriştim.

Malzeme hazırlıkları, mekan, teçhizat düzenlemeleri biraz zaman aldı. Forumdaki yarışma da düzenlendiğini görünce yarı profesyonel bir çekim yapayım dedim :)

2 kamera ile tüm süreci çektim.
İlk gün keçe , motor ve sigorta kutusunu temizledim.
İkinci gün de motorun içini foşur foşur yıkadım.

tüm süreçte çekilen videoları inceleyip, editlemek, altyazı vs eklemek de kolay olmadı.
umarım severek izleyeceğiniz bir detay olmuştur. Toplamda 2 gün ve 6-7 saat alan işlemi özet halinde yaklaşık 22 dk lık bir video ile izlemenize sunuyorum :)

beğenmeniz umuduyla, iyi seyirler :)

kullandığım ürünler ;
1. Keçe temizliği için : kedi tarağı ve würth araç içi temizleme köpüğü
2. Motor ve sigorta kapağı temizliği için Koch Gs 1:10
3. Motor temizliği için Adbl greengine 1:5/10
4. Motor koruma : KC Mp
5. Detay Fırçaları, Bezler ve maskeleme ürünleri
6. Kurulama için jet fan

Not : arkadaşlar sulu motor temizliği riskli olabilir, gerekli önlemleri yaparak işlem yapmak lazım.

Kimine gore Cekilecek dert degil ama seviyoruz be kardesim :)

Detayli Motor Temizligi (fosur fosur)

Son düzenleme:

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam sen niye giriyon yarismaya iki kamerali cekim falan seviyeyi arşa çıkardın:). Şaka tabiki eline koluna sağlık guzel detay olmus. Yanliz seni sosyal medyada takip eden biri olarak o motoru hic beklemezdim senden. Sanki bi yarismaya beklenmis havasi sezdim bu durumdan:)

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Eaglemre bey eline, emeğine, yüreğine sağlık güzel bir terapi olmuş :) "clean var" :)
eyvallah Erkan hocam , tesekkur ediyorum :)

Hocam sen niye giriyon yarismaya iki kamerali cekim falan seviyeyi arşa çıkardın:). Şaka tabiki eline koluna sağlık guzel detay olmus. Yanliz seni sosyal medyada takip eden biri olarak o motoru hic beklemezdim senden. Sanki bi yarismaya beklenmis havasi sezdim bu durumdan:)
recep hocam tsk ederim yorumun icin, burdaki arkadaslar bilirler bnim bir kedi sorunum var :) otoparkdaki bir kedi gece bnim araci otel olarak kullaniyor, ne yaptiysam kurtulamadm, motoru temizliyorum sabah geliyorm bakiyorm motor kapaginda pati izleri, kece de tuyleri filan. 2-3 boyle temizledm hep aynisi oldu sonra bnde biraktim artik oluruna, o gece kaldi sabah olunca cikti :) o ndenle motor bu haldeydi :) simdi hava sicak oldugu icin girmiyor, ama soguyunca baska cozumlerim olacak bakalim :)

tesekkur ediorum hocam, begendiginize sevindim :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Eline emegine saglik ustad gayet guzel.olmuss yarisma kizisiyor :):)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
ellerinize emeğinize sağlık, kedilerden bir nebzede olsa kurtulmak için park ettiğiniz yere naftalin koyup üzerine su dökün naftalin ıslansın etrafa kokusu yayılsın sonrasında fazla fazla gelmiyorlar. ben naftalini aracın tekelerinin etrafına koyuyordum veya sileceklerin ordaki plastik kısıma koyuyordum bir problemde yaşamadım ordan kaybolmuyor veya düşmüyorda.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam elinize sağlık. Motor temizliği apayrı bir terapi resmen. Fakat yaptıktan sonra gelen ve 3-4 gün geçmeyen bel ağrısı üzüyor :D motor içi bol bol siyah plastiğe sahipse finaller göze daha çok hitap ediyor

modern stalking

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
keçe için yapışkanlı kağıt ile çile çekiyormuşum resmen. Tarak olayı baya kolaylaştırmış. Eline sağlık, çok güzel çalışma.

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize emeğinize sağlık. Çok güzel uygulama olmuş. Yarışma için bol şanslar diliyorum :)
teşekkür ederim Fatih hocam, senin kadar olamasa da bişiler yapmaya çalıştık :gulumsemex:

ellerinize emeğinize sağlık, kedilerden bir nebzede olsa kurtulmak için park ettiğiniz yere naftalin koyup üzerine su dökün naftalin ıslansın etrafa kokusu yayılsın sonrasında fazla fazla gelmiyorlar. ben naftalini aracın tekelerinin etrafına koyuyordum veya sileceklerin ordaki plastik kısıma koyuyordum bir problemde yaşamadım ordan kaybolmuyor veya düşmüyorda.
@berkesennturk hocam teşekkür ederim. Kisin bir sure aracin kaput icine kese icinde naftalin sarkitip kendimizi de zehirlememek icin sabah cikariyordum. Fakat cok surdurulebilir olmadi, otoparka serpistirdim, falan ama bir sure sonra etkisink kaybetti. Sonra yine gelmeye basladi. Ama naftalin oldugu surece kesinlikle ya gelmiyor ya da cok az geliyor. Bu sene yine bi cozum bulacaz bakalim.

Eline emegine saglik ustad gayet guzel.olmuss yarisma kizisiyor :):)
tesekkur ediyorum baskan, yarismaya renk kattiysak ne mutlu :)

Hocam elinize sağlık. Motor temizliği apayrı bir terapi resmen. Fakat yaptıktan sonra gelen ve 3-4 gün geçmeyen bel ağrısı üzüyor :D motor içi bol bol siyah plastiğe sahipse finaller göze daha çok hitap ediyor
Temiz motor gormek bni rahatlatiyor mustafa hocam, motora cok bir faydasi olmasa da :)

keçe için yapışkanlı kağıt ile çile çekiyormuşum resmen. Tarak olayı baya kolaylaştırmış. Eline sağlık, çok güzel çalışma.
Tesekkur ederim hocam, kediler bni farkli seyler denemeye zorladi resmen :) kedi taragi gayet guzel is goruyor.

tesekkur ediyorm hocam :)

eyvallah @Mrt tesekkur ederim :)

Son düzenleme: