Dev satışta şok gelişme!

Murat

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

General Motors’tan Alman Opel’i 1.3 milyar Euro’ya satın alan Fransız PSA Grubu (Peugeot-Citroen) ‘kandırıldık’ diyerek ödediği paranın yarısını geri istiyor.

PSA’nın Opel markalı araçların karbon emisyon değerinin beklenenden yüksek çıkmasından dolayı ciddi ceza ile karşı karşıya gelebileceği, bu yüzden GM’den 600 ila 800 milyon Euro arasında para istedikleri belirtiliyor. Bilmeyenler için Avrupa Birliği (AB) 2020-2021 yılları arasında bugün kilometre başına 130 gram olan karbon salınım limitini 95 grama düşürecek. Bu limitin üstünde olan araçlar AB ülkelerinde satılamayacak.

BÜYÜK CEZA ALIRIZ

General Motors (GM) sözcüsü David Caldwell konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, PSA General Motors’un Opel’i satarken karbon emisyon rakamları konusunda kendilerini yanlış yönlendirdiğini savunuyor. PSA CEO’su Carlos Tavares, “Anlaşmayı imzaladıktan birkaç hafta sonra karbon emisyonu rakamları hakkında bir yanlışlık olduğunu anladık” diye konuştu. Bu olaydan sonra ekiplerinin üretim ve satışı yeniden tasarladıklarını anlatan Tavares, “Eğer AB’nin verdiği karbon sınırını karşılayamazsak çok büyük ceza alırız ve bu cezalar şirketin varlığını bile tehdit eder hale gelir” ifadesini kullandı. GM’in Chevrolet Bolt modeli emisyon değerlerini karşılamadığı için otomobil başına 10 bin Euro ceza kesilmişti.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Murat' Alıntı:

General Motors’tan Alman Opel’i 1.3 milyar Euro’ya satın alan Fransız PSA Grubu (Peugeot-Citroen) ‘kandırıldık’ diyerek ödediği paranın yarısını geri istiyor.

PSA’nın Opel markalı araçların karbon emisyon değerinin beklenenden yüksek çıkmasından dolayı ciddi ceza ile karşı karşıya gelebileceği, bu yüzden GM’den 600 ila 800 milyon Euro arasında para istedikleri belirtiliyor. Bilmeyenler için Avrupa Birliği (AB) 2020-2021 yılları arasında bugün kilometre başına 130 gram olan karbon salınım limitini 95 grama düşürecek. Bu limitin üstünde olan araçlar AB ülkelerinde satılamayacak.

BÜYÜK CEZA ALIRIZ

General Motors (GM) sözcüsü David Caldwell konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, PSA General Motors’un Opel’i satarken karbon emisyon rakamları konusunda kendilerini yanlış yönlendirdiğini savunuyor. PSA CEO’su Carlos Tavares, “Anlaşmayı imzaladıktan birkaç hafta sonra karbon emisyonu rakamları hakkında bir yanlışlık olduğunu anladık” diye konuştu. Bu olaydan sonra ekiplerinin üretim ve satışı yeniden tasarladıklarını anlatan Tavares, “Eğer AB’nin verdiği karbon sınırını karşılayamazsak çok büyük ceza alırız ve bu cezalar şirketin varlığını bile tehdit eder hale gelir” ifadesini kullandı. GM’in Chevrolet Bolt modeli emisyon değerlerini karşılamadığı için otomobil başına 10 bin Euro ceza kesilmişti.
Enterasan bir haber. PSA opeli alır almaz "Opel fabrikalarının verimliliği çok düşük" diye bir açıklama da yapmıştı.
Bakalım neler olacak ?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Anlaşmayı imzaladıktan birkaç hafta sonra farkettik demiş ama satışın üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Şimdiye kadar neden bekledirler acaba? Ayrıca VW'nin emisyon skandalı bangır bangır konuşulurken ve cezalar kesilmişken bile bile lades olduklarını sanmıyorum. Ortada başka bir mevzu var gibi.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Kendi motorlarını kullanıp geçerler. Madem aldıklarında böyleydi düzelttiler mi acaba

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Dunya para vermeden önce o kadar muhendisi ve ceosu olan bu dev firmalar hic mi olcum yapmamislar ve akillarina gelmemis?
Kuaforde Sinek kaydi tras olduktan sonra top sakal birakacaktim diyen musteri gibi olmus biraz...

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Bu arada yeni hb astra kirmizi yaniyor. Ah @Eraycan ah. Acelecilikten bekleyemedin 1 2 hafta daha.:)

Moderatör tarafında düzenlendi: