(DIY) El yapımı araç kurulama fanı

PtonHo

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
İnternette gördüğüm bir video üzerine kendim yapmaya koyuldum.
100 lük pvc i 50 e düşüren pvc rediksiyon
100 lük kapak
Süpürge motoru ile yola koyulduk
Başta 50 lik boru ile uzatma yapmıştım ama biraz verimsiz oldu sonradan süpürge hortumu ile modifiye ettim.
Kapak ile redüksiyon arasında 10 cm yüklük boru kullandım

https://youtube.com/shorts/3N99nKULSoQ?feature=share

Son düzenleme:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Şahane olmuş Eline emeğine sağlık hocam. :yıldızlı:Kaç liraya mal oldu bu ürün? Neyi nerden alıyoruz hadi bakalım senden liste bekliyoruz :terlisırıtan:

PtonHo

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Şahane olmuş Eline emeğine sağlık hocam. :yıldızlı:Kaç liraya mal oldu bu ürün? Neyi nerden alıyoruz hadi bakalım senden liste bekliyoruz :terlisırıtan:
hocam yaklaşık 400 tl ye mal oldu.

OEM Fantom P1200 UyumluPratik Süpürge Motoru Orijinal Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Süpürge motoru olarak linkteki ürünü bulunduğum şehirde süpürge tamiri yapan bir dükkandan yanında süpürge elektrik kablosu ile beraber 250 tl e aldım.
Makinenin kasası için aşağıdaki ürünler lazım birde
Fırat Dublex Pvc Atık Su Borusu Pimaş Redüksiyon 100 X 50 Mm. Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Pvc Boru Atık Su Kapama Başlığı-Pimaş Kapak -Pvc Boru Kapak Fiyatları ve Özellikleri
Fırat Pvc Kayar Manşon 100 Mm Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Birde aç kapar anahtar gerekli

öncelikle 100 lük maşonda anahtarı yerleştirmek için dikdörtgen şekilde yer açtım
Yanına elektrik kablosu için bir delik daha açtım.
ama internetten almaktansa yerel bir marketren almak daha mantıklı olur bu ürünleri hırdavatçılarda mevcut.
Motor direk 100 lük kapağın içine oturuyor.
daha sonrasında üstüne 100 maşonu takıyoruz. Onun üzeridene 100/50 rediksiyonu geçirerek boyunu kısaltarak vidaladım.
elimde kullanmadığım bir süpürge borusu vardı ucunada onu monte ederek montajı tamamladım. Esinlendiğim video aşağıda orada uç kısmına lavabo gideri takmıştı