Diy: Wince Tabanli Araç Multimedyasinda Android Kullanimi

Hazar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba;

Gelişen teknoloji ve internet alt yapısı ile beraber mobil uygulamalar hayatımızın her yerinde olmazsa olmazlarımız arasına girdi ve tabi ki de araçlarımızı kulllanırken biz de bu gelişimlerden fayladanmaya başladık. Online trafik bilgisi, navigasyon uygulamaları, hata tespit uygulamaları gibi liste uzayıp gidiyor. Ayrıca araç multimedya sistemleri de artık araçlarımızda yerini almaya başladılar fakat özellikle sonradan taktırdığımız dokunmatik ekrana sahip olanlar şu anda güncel ve yaygın olan işletim sistemleri Android,İOS uyumlu çalışmamakta ve Windows CE (WİNCE) gibi çok eski platformlar üzerinde çalışmaktalar. Bu durumda bizleri araç üzerinde uygulama kullanmak yerine telefonlarımıza üzerinden uygulamaları kullanmaya devam etme zorunda bırakıyor.

Şimdi sizlere WİNCE işletim sistemi tabanında çalışan bu multimedya sistemlerimizin ekranına Android işletim sistemli telefon ve tabletlerimizin ekranına dokunmatik desteği birlikte ile aktarımını anlatacağım. Böylelikle WİNCE işletim sistemli multimedyamız Android işletim sistemli bir cihaza dönüşecek.

Öncelikle yaptığınız tüm işlemlerde sorumluluk size ait olup gerekli bütün yedeklemelerinizi yapınız. Yapılacak işlemlere yatkın değilseniz yapmayınız.

Altta ki linkten uygulamalarımızı ediniyoruz. Birinci uygulamamız telefonumuza kuracağımız android aplikasyonu (APK). Diğeri ise multimedya üzerinde çalışacak olan WİNCE uyumlu uygulamamız(EXE).(Uygulamaların her ikiside Çince eğer zaman bulabilirsem Türkçe'ye çevirip sizlerle buradan paylaşacağım.)

https://goo.gl/rs6rAd

Anroid uygulamasını kurmadan önce cihazımızın geliştirici seçeneklerinin açık. USB hata ayıklama seçeneğinin aktif ve sahte konumlara izin ver özelliğinin tıklatılmış olduğundan emin olalım. Akabinde indirdiğimiz SürüsAsistanı.apk yı telefonumuza ve/veya tabletimize kurabiliriz.

Wince için olan uygulamamızı multimedya mızda navigasyonu çalıştıran MicroSD karımızın içine atacağız. Attığımız klasör içerisinde ki EasyConnected install.exe yi çalıştırıp kurulum yeri MicroSD kart dizini seçilerek kurulum yapılır.

Daha sonra microSD kartımızı multimeyda ya takabiliriz. MicroSD kartı taktıktan sonra cihaz sistem ayarlarında (navigator diye geçiyor) navigasyon yoluna microSD karımız içine kurduğumuz uygulamamın oluşturduğu EasyConnected klasörü içerisinde ki easyconnected.exe yi gösteriyoruz. Artık navigasyon tuşuna bastığımızda yada ekrandan navigasyonu açmak istediğimizde bizim karşımıza 2 seçimli bir ekran gelecek sağ taraftaki seçeneğe dokunduğumuzda listeden navigasyon uygulamamızın .exe uzantısını seçersek bir dahakine aracımızın navigasyonu o seçenekten çalışacaktır. Sol tarafta ki diğer seçenek ise telefon yada tabletimizin ekranını multimedya ya vermesini sağlayacak menüyü açacaktır.

Sol taraftak iseçeneği seçtiğimiz zaman bize telefonumuzu USB kablo yardımı ile multimedyaya bağlalamızı gerektiren bir ekran gelecek telefon/tableti usb ile muştimedya ya bağlayıp telefon/tablet üzerinden gelen izinleri devalı hatırla kutucuğunu da işaretleyerek onayladıktan sonra bir süre bekleyip artık nihai sonuca ulaşıyoruz. Artık multimedya ekranımızda cep telefonumuzun yada tabletimizin ekranını görebilecek ve multimedya eranına dokunarak telefon/tabletimizi kullanabileceğiz. Ayrıca bluetooth bağlantısı ile OBD yada ses akışıda sağlayabileceksiniz.

Fotoğraf ve uygulama linklerini ekleyeceğim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bilgilendirici ve güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Güzel bir paylaşım olmuş, benim multimedya da USB girişi ve Bluetooth yok bu sistemi kullanamazmiyim.

Fatih Şahin

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Çok kaliteli bir konu olmuş multimedyalarla ilgili daha fazla bilgi bekliyoruz :)

Hazar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
USB yoksa ne yazık ki mümkün değil.

Elimden geldiğince aklımın ve bilgimin yettiği sürece her daim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkürler çok güzel bir konu olmuş, bende multimedya yok.Zayen olsada tövbeler olsun ben bunu yapamam.Bozarım diye korkarım:dusun: