Diyarbakır'dan İngilizce Öğretmeni

coskusu06

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Merhaba arkadaşlar 26 yaşında Öğretmenlik yapıyorum. Forumda yeniyim.

Aracım Yeni Opel Corsa F kasa.

Kwazar Foamer ve Polar Blast Snow Foam kullanıyorum manuel olarak benzinlikte kendim yıkıyorum. Aracım koyu gri renk olduğu için hem hem de bulunduğum ilçe çok tozlu olduğundan yıkama sonrası hemen branda seriyorum ama bazen branda yeterli olmuyor ve illaki toz oluyor araçta, branda öncesi yeniden yıkama yapmadan bu durumu çözmek istiyorum, çizmeden tozları nasıl alabilirim ?

Ayrıca alım-satım kısmına konu açamıyorum buradan ricam eğer Xiaomi Hava Pompası satan varsa özelden yazabilirsiniz :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hoş geldiniz keyifli forumlar :)
Aslında sorunuzu biraz irdelemek lazım. Branda zaten arabayı çizer. Temiz olsa da çizer. Penye brandalar var onlar bir derece daha iyi oluyor. Tozları almak için herhangi bir müdahale de çiziğe sebep olacaktır. Anca yeniden su tutup kurularsanız çizmeden tozlardan arındırırsınız.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Hoş geldiniz keyifli ve aktif forumlar,
@Berkay 'ın da belirtiği gibi branda kullanmak zorundaysanız mutlaka penye olanlarını tercih edin. Yıkama sonrası tozsuz bir ortamda wax uygulamanız biraz olsun aracınızın daha az toz tutmasına yardımcı olacaktır, Seramik kaplama yaptırmadıysanız doğru bir yerde kaplama yaptırmanızı tavsiye ederim.

coskusu06

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Deluxe Boss marka 4 mevsim içi miflonlu yumusak branda kullanıyorum. Katlarken distan ice dogru katliyorum ve bu sayede kaportaya degmiyor branda.

Belki abarti ama sonaxta ppf kaplama yapıldı tavan hariç zaten araçta koruma filmi var. Ben daha da koruma ve temiz görünme için branda kullanıyorum. Yagmur camur yagsa da aracim temiz kaliyor çünkü sürekli yikamak da hem ekonomik açıdan iyi degil hem de araca zarar veriyor tazyikli su. Aracın cam tavan + siyah tavan oldugunu belirteyim çok toz gösteriyor bunu engellemek sanırım mümkün değil. Seramik yerine araç sıfır oldugu için komple folyo kaplama yaptım - hybrid sprey hızlı cila kullanıyorum su itici vs için sonra kurulamasi rahat oluyor. Ppf kaplamaya polisaj veya wax islemi yapılabilir mi ekstra?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Deluxe Boss marka 4 mevsim içi miflonlu yumusak branda kullanıyorum. Katlarken distan ice dogru katliyorum ve bu sayede kaportaya degmiyor branda.

Belki abarti ama sonaxta ppf kaplama yapıldı tavan hariç zaten araçta koruma filmi var. Ben daha da koruma ve temiz görünme için branda kullanıyorum. Yagmur camur yagsa da aracim temiz kaliyor çünkü sürekli yikamak da hem ekonomik açıdan iyi degil hem de araca zarar veriyor tazyikli su. Aracın cam tavan + siyah tavan oldugunu belirteyim çok toz gösteriyor bunu engellemek sanırım mümkün değil. Seramik yerine araç sıfır oldugu için komple folyo kaplama yaptım - hybrid sprey hızlı cila kullanıyorum su itici vs için sonra kurulamasi rahat oluyor. Ppf kaplamaya polisaj veya wax islemi yapılabilir mi ekstra?
Ben yapılabilir diye düşünüyorum. Tavsiyem; önce demir tozu temizliği yapın, sonrasında ise wax uygulayın. Kil belki folyoyu çizebilir o yüzden tam fikir Sahibi değilim. İpa da sarartabilir. Ama ben size demirtozu temizliği sonrasında Wax tavsiye ederim. Yanlış Bilgi verdiysem üstadlar düzeltecektir

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

ppf' e ince polisaj yapmak mümkün ama tecrübe ve dikkat isteyen bir iş. Polisaj ile fazla randıman alınmıyor malesef ppften. Yapısı gereği çok kir tutuyor yüzeyinde bunu matlık ve solukluk olarak gözlemleyebilirsiniz ben öyle betimliyorum. Kil işlemi sonrası temizleyici özellikli bir cila uygularsanız pede çıkan siyah kirleri görebilirsiniz. Makine ile uygulama daha iyi sonuç veriyor. Yoğun solvent içermeyen waxlar uygulanabilir sorun olmaz ama hızlı cila tarzı ürünler de yeterli oluyor bana göre. Tavanı korumasız bırakmayın yaz aylarında sıkıntı olur :) Opel boyası hassas bir boya bir de siyahmış.
Bundan sonraki soruları hızlı soru-cevap başlığından da sorabilirsiniz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aramıza hoşgeldiniz keyifli forumlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Franquaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba arkadaşlar 26 yaşında Öğretmenlik yapıyorum. Forumda yeniyim.

Aracım Yeni Opel Corsa F kasa.

Kwazar Foamer ve Polar Blast Snow Foam kullanıyorum manuel olarak benzinlikte kendim yıkıyorum. Aracım koyu gri renk olduğu için hem hem de bulunduğum ilçe çok tozlu olduğundan yıkama sonrası hemen branda seriyorum ama bazen branda yeterli olmuyor ve illaki toz oluyor araçta, branda öncesi yeniden yıkama yapmadan bu durumu çözmek istiyorum, çizmeden tozları nasıl alabilirim ?

Ayrıca alım-satım kısmına konu açamıyorum buradan ricam eğer Xiaomi Hava Pompası satan varsa özelden yazabilirsiniz :)
Turtle tarzi garajlar var branda ile zarar verme ihtimali cok yuksek.. Bi goz atin