Duvara Montaj Yıkama Makinesi Projesi

Armagancakir

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öncelikle konuyu doğru yere mi açıyorum tam olarak bilmiyorum ama umarım doğrudur. Gelelim projeye, almış olduğum bosch aqua atack 120 barlık yıkama makinemi internette gördüğüm bir videodan esinlenerek duvara montaj yapmak için kolları sıvadım.

Amacım bu fotoğraftaki gibi derli toplu bir yıkama istasyonu diyebilirim. ( Tabi eldeki imkanlar dahilinde )

Fakat ülkemizde bulunan hortum makaraları bu videodaki gibi değil. Aradım fakat bulamadım. Yakındaki bir hırdavat dükkanından şöyle bir makara aldım.

Ve ilk ve en önemli sorunla karşılaştım. Yıkama makinesinden çıkan hortum buradaki başlığa uyumsuz.

Bende kendimce bir çözüm olarak bir tarafı quick connect diğer tarafı ise hortum girişli malzeme aldım.

Tabi bu sefer araya bir hortum koymam gerekti.

Ve projenin şimdilik son adımı.

Şimdi duvara güzel bir mdf veya sudan etkilenmeyecek ( sac kesim olabilir ) bir malzeme ile küçük bir raf yapmak ve uzatma hortumu almak kaldı. Hatta hortumu da sanayide yaptırmayı düşünüyorum daha ucuza daha sağlam bir şey yapılabilir. Sonrasında balkondan aşağıya sadece hortumumu sallamak ve keyifle aracımı yıkama seansları var. Raf için aklınızda öneri varsa lütfen belirtin. Sağlıcakla :)

Armagancakir

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Maalesef her yerden su kaçağı oluştu :) malum ülkemizde quick connect sadece basınçlı hava için olunca o ekipmanları kullanmıştım. Fakat sonuç hüsran oldu :) ileri bir tarihte bu iş için uygun makara bulursam tekrar denemeyi düşünüyorum. M22 bağlantı elemanları çok zor bulunuyor.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Gördüğüm kadarıyla hem normal su hortumu hemde çok fazla bağlantı ekipmanı kullanılmış , böyle olunca otomatikman sistem tam işlemiyor. Ben yıkama makinem için evin arkasından önüne kırılmaz sert ve sık örgülü hortum almıştım ama birebir gidip aldığım için nerde satılır tam bilemiyorum. Fakat yatlarda kullanılan su hortumu da kullanılabilirmiş onu öğrenmiştim. Yoksa hortum belli bi zaman sonra yırtılıp patlıyor.

Kärcher Premium otomatik hortum sarıcı

Gördüğüm kadarıyla bu tarz ürünler pek sayılı. Bu üründe sadece balkondaki çeşmeden aşağıya makineye su indirmekte işe yarar gibi duruyor. Yada kullandığınız makinenin uzatma hortumları da vardır , onları da tercih edebilirsiniz

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
abi selamlar eline sağlık. Hortum Market - Ana Sayfa - Türkiyenin Hortum Marketi Ankara'da bulunuyor, web satışları yok ama daha önce birkaç kere dükkanlarına gidip alışveriş yaptım. Envai çeşit malzeme var elbet senin ihtiyacını görecek bir çözüm bulurlar diye düşünüyorum, belki telefon üzerinden sipariş kabul ederler. Tanımadığım için tam kefil olamasam da Ankara sanayisinde büyük sayılabilecek bir firma yanlış yapacaklarını düşünmüyorum.

Armagancakir

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar, aslında hortumum var 15 metre basınca dayanıklı hortum yaptırdım sanayiden. Hortum konusunda sıkıntı yok o nokta yanlış anlaşılmasın. Fakat makaraya giriş çıkış elemanları (sarı pirinç olanlar) hava valfleri (yada stopper) olarak kullanıldığı için bosch un kullandığı hortum çıkışı buralara tam oturmuyor. Ve suyun kaçtığı nokta tam olarak sarı pirinç malzemeler. Kullandığım ara hortum her ne kadar bahçe hortumuda olsa şebeke suyunun basıncına dayanıyor. Zaten makineden sonra gelen basınçlı olan kısmına dediğim gibi basınca dayanıklı hortum kullanıyorum.