EKİPMAN ÖNERİSİ

FURKAN3333

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Merhaba yeni açacağım dükkan için set olarak satılan makinalardan almaya karar verdim, başlangıç için hem daha ucuz hem de, başlangıçta yıkama da yapacağım için daha iyi olacağını düşündüm. marka öneriniz var mıdır? set içinde süpürge, komp, yıkama makinası, köpük makinası bulunmakta genelde bazılarında ahtapotta var, ortalama 45 50 bin gibi fiyatları var.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ne ağırlıklı bir dükkan olacak ? Yıkamamı uygulama merkezi gibi mi?

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
O zaman köpük makinasına gerek olmaz aracın kir durumuna göre şampuan kullanacağınız için foam lance daha mantıklı olacaktır. Uygulama odaklı olacağınız için çokbüyük bir yıkama makinesi ilk etap çok gerekli olmayacaktır. Bunlara yatırı yapmak yerine polisaj makinası v.b lerine yatırım yapmak daha mantıklı

FURKAN3333

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
O zaman köpük makinasına gerek olmaz aracın kir durumuna göre şampuan kullanacağınız için foam lance daha mantıklı olacaktır. Uygulama odaklı olacağınız için çokbüyük bir yıkama makinesi ilk etap çok gerekli olmayacaktır. Bunlara yatırı yapmak yerine polisaj makinası v.b lerine yatırım yapmak daha mantıklı
Polisaj ile ilgili şeyleri aldım zaten, köpük makinası foam lance den daha iyi olmaz mı

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Köpük makinesi dibi zamanla küf pas olabiliyor. Ayrıca maliyetli. Detay ağırlıklı olacaksa ki öyle diyorsunuz foam lance veya 2 lt lik köpük yapan şişe alırsınız işinizi görür

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
sanayi tip makinaya foam lance takılabiliyor mu peki
Sanırım standart haline foam lance takılamıyor. Eğer güzel bir şampuan kullanırsanız tabi , köpük makinesi mantıklı. Foam lance gibi uğraştırması yok , içine karışımı hazırlayıp kompresöre tak . Bastığın zaman direkt köpük var . Tabi köpük makinesinin dezavantajı tek ürün kullanmak . FL küçük olduğundan her yıkama biter ve her karışımı farklı ürünle hazırlayabilirsiniz , fakat tank büyük olacağından hep aynı ürünü kullanmak gerekir . Onu da ekstra sprey vs alarak ön hazırlık yada ön yıkama ile çözersiniz

FURKAN3333

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Sanırım standart haline foam lance takılamıyor. Eğer güzel bir şampuan kullanırsanız tabi , köpük makinesi mantıklı. Foam lance gibi uğraştırması yok , içine karışımı hazırlayıp kompresöre tak . Bastığın zaman direkt köpük var . Tabi köpük makinesinin dezavantajı tek ürün kullanmak . FL küçük olduğundan her yıkama biter ve her karışımı farklı ürünle hazırlayabilirsiniz , fakat tank büyük olacağından hep aynı ürünü kullanmak gerekir . Onu da ekstra sprey vs alarak ön hazırlık yada ön yıkama ile çözersiniz
Benim öğrenmek istediğim marka aslında çok çeşitli markalar var, hangisi iyi hangisi kötüdür bilmiyorum.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Marka biraz bütçesel ve isteksel bir durum bence. Net olarak şu iyi bu iyi denemez çünkü aynı otomobil markaları gibi çok çeşit ve farklı türde ürünler var. O yüzden seçenekleri daraltıp seçmek daha doğru olur.

fatih86

Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bu yüzden size tavsiyem Rotowash. Servis ağı güzel diye duyuyorum. Ayrıca gittiğim yıkamalarda da inceliyorum. Bu yıkama ekipmanlarında İtalyan pompa diye bir tabir var. Herkes onların kaliteli olduğunu düşünüyor. Foam lance konusuna gelirsek uydurulabilir ama basınç çok fazla geleceği için dayanır mı onu bilemem. :)

FURKAN3333

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bu yüzden size tavsiyem Rotowash. Servis ağı güzel diye duyuyorum. Ayrıca gittiğim yıkamalarda da inceliyorum. Bu yıkama ekipmanlarında İtalyan pompa diye bir tabir var. Herkes onların kaliteli olduğunu düşünüyor. Foam lance konusuna gelirsek uydurulabilir ama basınç çok fazla geleceği için dayanır mı onu bilemem. :)
evet bende birkaç yerde bu markayı duydum sanırım o marka üzerinden ilerleyecem