Elma Şekeri Nissan Micra

TalhaCelik

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İst
Öncelikle Herkese Keyifli Forumlar 

Aracımız 2008 model 88 bin kilometredeki Kırmızı renk Nissan Micra 
Araca seneler boyunca uygulama yapılmamış belki doğru düzgün bir kere bile yıkanmamıştır. 
Boyanın üzerinde oluşan kusurlar iç tarafta bulunan toz pislik lekeler her şey vardı araçta. 
İlk olarak araca neler yapacağımızı konuştuk nasıl bir yol izleyelim bunu tartıştık ardından işlemlere başladık. 
Buyurun işlemlere geçelim... 

Aracı teslim aldığımızda resimlerde görüldüğü şekildeydi.

İlk olarak aracın motorunu depo kapağı içini ve detaylı yerlerini ayrıntılı olarak temizledik.

Ürün olarak 1/6 sulandırılmış 3D Orange Degreaser ve detaylı temizlik fırçalarını kullandık.

Plastik kısımları korumak için Meguiars Ultimate Black Plastic Restorer kullandık ve plastik aksamları koruma altına aldık. Ürün temizlenen plastiği çok parlatmıyor temiz mat yüzey bırakıyor.

Ardından aracımızı FL ile köpük banyosu yaptırdık ve duruladık.

Demir tozu olarak Koch Chemie Felgenreiniger demir tozu sökücü ile demir tozlarından arındırdık beklediğimiz kadar çok demir tozu çıkmadı araçtan.

Kil olarak çinli 3m kil kullandık boya üzerinde aşırı derecede reçine kalıntıları vardı toplamda 100 gr kil kullandık ve tamamen yüzeyi temiz bir hale getirdik.

Aracı tekrar yıkayıp kuruladıktan sonra gerekli maskelemeleri yaptık ve artık polisaj için hazırdı.

Polisajdan önce aracın farlarına ve stoplarına müdahale ettik farlar ve stoplar kötü durumdaydı. Sırasıyla 1500-2000-2500-3000 zımparalar ile zımparaldık. Sırasıyla polisaj yaptıktan sonra cam gibi oldular. 

Farların durumu bu şekildeydi.

Zımpara ve polisajdan sonra 50/50 farların durumu.

Boyanın durumu resimlerde görüldüğü şekildeydi. İlk olarak Menzerna 400 ve 3D yün ped ile başladık. Daha önce başka bir Nissan araca daha polisaj yaptığımdan aracın boyasına aşinaydım. Nispeten sert diyebiliriz. Biraz uğraştırıyor ama boyayı yakma ihtimaliniz daha düşük oluyor bu sebepten.

400 ile tek vuruştan sonra alınan sonuç bu şekilde. Beklediğimden çok çok daha az hologram oluştu. Kırmızının kırmızı olduğunu anladık böylece

Olmassa olmaz 50/50 ler gelsin o zaman...

Kırmızı renk ile çalışmak çok zevkli oluyor. Resimlere devam edelim.

Polisaj işlemi sırasında
 Unutmadan söyleyim polisaj sırasında aracı kriko ile kaldırdık alt taraflarda rahat çalışmak için.

400 bittikten sonra yüzeyi kontrol ettik kalan harelerden dolayı 2500 ve 3D polishing ped ile devam ettik. Ardından final işlemi için favorimiz olan 3800 ile geçtik aracı. 3800'ü uygularken Menzerna finishing ped kullandım. Uzun zamandır kullanıyorum ve oldukça memnun kaldığım bir ped olur kendisi.

Kaputta 3800 bitirdikten sonra güneş ışığının altına çıkalım birde orda test edelim dedik her şey orda belli oluyor sonuçta.
Güneş ışığı altında çekilen video...

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=07gryIbNWnI[/video]  [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-8654YG3FVs[/video]

Sonunda polisaj işlemimiz bitti. Aracın üzerindeki maskeleme bantlarını söktük. M600 tiner ile silmeden önce davlumbazları gözümüze çok battı. Araç hazır kriko üzerindeyken davlumbaz içlerine de el atalım dedik. İlk olarak 1/4 sulandırılmış 3D Orange Degreaser ile ve fırçalar ile temizlik ardından forumun meşhur ürünü ceviz ile geçtik ve davlumbazlar tertemiz oldu.

Buyurun resimleri...

Korumadan önceki boncuklanma bu şekilde

Sonrasında aracımızı komple M600 tiner ile sildik. Kapı içleri ve boya yüzeyinin pasta kalıntıları ve yağlarından arındırdık ardından FL ile pril attık güzelce temizlensin dedik. Duruladıktan sonra aracı ileri aldık suları aksın ve kurulayalım diye o arada garajın yerlerini temizledik suları çektik.

Yine unutmadan ekleyim aracın bagaj kapağının sağ alt tarafında bulunan eskimiş ve solmuş bostancıoğlu yazısını söktük ve kalan izler Henkel WD40 ile temizleyip polisajını yaptık.

Aracın çoğu hareketli aksamlarında biriken yağları ve tozları temizleyip tekrardan yağladık.

Koruma olarak Zymol Titanium tercih ettik. İlk defa uyguladım ve uygulaması aşırı derecede keyifli fakat silmesi biraz zor olabiliyor.

Koruma olarak Titanium'u uyguladıktan sonra aracın içine geçtik. Koltukların üzerinde oldukça eskimiş ve paramparça olmuş koltuk kılıfları vardı onları söktük öncelikle. Koltukları döşemeleri ve halı paspasları açık renkli olduklarından dolayı yoğun şekilde kirlenmişlerdi ve inatçı lekeler vardı.

Temizlemek için Valet Pro Carpet Cleaner kullandık oldukça etkili bir ürün. Koltukları fırçaladıktan sonra hafif nemli bezle sildik ve sonuç mükemmeldi.

Temizlikten sonra koltukların ve döşemelerin son hali

İç temizlik de bittikten sonra yeni aldığımız GE Megalight Ultra %130 ampulleri aracın üzerindeki eski ampuller ile değiştirdik.

Evet artık Final Fotoğrafları  :)

Uygulama sırasında fazla fotoğraf çekemedik eksik kısımlar oldu sürç-i lisan ettiysek affola.
Evet durum bu şekilde sabırla dinleyip okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Bir araç daha detaylı temizlik ve koruma ile hayata döndü.
Uygulama boyunca yardımını esirgemeyen @ultimasalida (Korgün abime) teşekkürü borç bilirim.
Saygılar

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hala satılıksa alıyorum.

Elinize sağlık evrim geçirmiş.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TalhaCelik

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İst
Yangsagan' Alıntı:
Hala satılıksa alıyorum.

Elinize sağlık evrim geçirmiş.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Araci bitidikten sonra benimde hic teslim edesim gelmedi ama yapicak bisey yok hocam
Tesekkur ederim saolun :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, süper olmuş.Bu resimleri görmeyen biri, ilk ve son resimdeki arabanın aynı araç olduğuna kesinlikle inanmaz.muazzam bir değişim olmuş.

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Ellerinize sağlık hayata dönmüş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş.

Bir eleştirim olacak sadece. Keşke farların öncesi ve sonrası fotoğrafları da olsaydı :)

Güneş altındaki video, davlumbaz temizliği, iç temizlik ve final fotoğrafları ise çok başarılı :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık mükemmel bir uygulama olmuş.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Samet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Aynı araba olduğu bile belli değil valla.Eline sağlık dostum. Araba bir miktar hafiflemiştir uygulamadan sonra :)

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık kardeşim sanırım bu kadar yoğun bir konu olduğu için kaçtı herhalde gözden aslında farların öncesi sonrasıda vardı onlarıda ben ekleyeyim belki moderator arkadaslar düzeltip konuya ekleyebilirler iyiki sen yanındayken resim çekmişim ..

Farlar şu şekildeydi

Moderatör tarafında düzenlendi:

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
ellerinize sağlık... sök plakayı koy sıfır niyetine... rengi çok iyi gösteriyor işlemleri

bsurel

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık harika olmuş

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Elinize saglık mukemmel olmus . Bu tonda ki kirmizi renge hayranim bende uygulama sonucu muhtesem bir final oluyor.
Polish icin lake beyaz ped finish icin ise menzerna siyah benim favorim. Menzerna siyah ped ile 3800 calismasi cok zevkli.

Bu uygulama yarismaya katilmali bence

TalhaCelik

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İst
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Elinize sağlık çok güzel uygulama olmuş
Teşekkürler abicim :)

erguel' Alıntı:
Ellerinize sağlık
Saolasın başkan :)

Detail Guy' Alıntı:
Ellerinize sağlık hayata dönmüş

Eyvallah başkan aynen öyle oldu :)

_CaN_' Alıntı:
Ellerinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş.

Bir eleştirim olacak sadece. Keşke farların öncesi ve sonrası fotoğrafları da olsaydı :)

Güneş altındaki video, davlumbaz temizliği, iç temizlik ve final fotoğrafları ise çok başarılı :)
Düzeltmeniz için teşekkürler farların önceki ve sonraki halini ekledim konuya :)

oguztiryaki' Alıntı:
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık
Saolun :)

Dragstar' Alıntı:
Ellerine saglık mükemmel bir uygulama olmuş.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkürler hocam :)

TalhaCelik

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İst
Samet' Alıntı:
Aynı araba olduğu bile belli değil valla.Eline sağlık dostum. Araba bir miktar hafiflemiştir uygulamadan sonra :)
Arabanın kaderi değişti hocam teşekkürler :)

ultimasalida' Alıntı:
Ellerine sağlık kardeşim sanırım bu kadar yoğun bir konu olduğu için kaçtı herhalde gözden aslında farların öncesi sonrasıda vardı onlarıda ben ekleyeyim belki moderator arkadaslar düzeltip konuya ekleyebilirler iyiki sen yanındayken resim çekmişim ..

Farlar şu şekildeydi

Ekledim abicim resimleri teşekkür ederim :)

diesel32' Alıntı:
ellerinize sağlık... sök plakayı koy sıfır niyetine... rengi çok iyi gösteriyor işlemleri
Öyle oldu abicim teşekkürler :)

bsurel' Alıntı:
Elinize sağlık harika olmuş

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saolun hocam teşekkür ederim :)

Eraycan' Alıntı:
Elinize saglık mukemmel olmus . Bu tonda ki kirmizi renge hayranim bende uygulama sonucu muhtesem bir final oluyor.
Polish icin lake beyaz ped finish icin ise menzerna siyah benim favorim. Menzerna siyah ped ile 3800 calismasi cok zevkli.

Bu uygulama yarismaya katilmali bence
Polish için dediğiniz gibi bende lake country beyaz kullanıyorum çok güzel sonuç veriyor. 3800 ve menzerna siyah çok keyifli hem de pedin boyutu ve yumuşaklığı çok ideal
Teşekkür ederim :)
Yarışma bölümüne açtım konuyu ama katılmak için başka bir şey yapmama gerek varmı

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
Tam elma şekeri olmuş harbiden , ellerine sağlık. Konu yarışmaya kabul edildi. :cool: