Emre Mert ile röportaj 27.06.2021

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
BU AY Kİ RÖPORTAJ 1.HAFTA KADAR GECİKTİĞİ İÇİN BAŞTA @Emre Mert OLMAK ÜZERE HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM:utan:

Merhaba Sevgili Detail Forum ailesinin güzide üyeleri ,bir geleneğimiz olan röportajlarımızdan 2021 senesinin 6. röportajını @Emre Mert ile yaptık. Teklifimizi kabul ettiği ve çok samimi cevaplar verdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şimdiden herkese keyifli okumalar dileriz:partix:

Çaylar, kahveler hazırsa sohbetimize başlayalım :arkadass:

@Emre Mert nasıl biridir kendinizden bahseder misiniz?

- İsmim Emre Mert. 1998 İstanbul doğumluyum. Mekatronik bölümü mezunuyum. Kendimi bildim bileli arabalara meraklı çekingen, sakin biriyim.

Detay serüveniniz ne zaman ve nasıl başladı?

- Babam eskiden aracıyla çok ilgilenirdi. Detaya 4-5 yaşlarındayken ona yardım ederek başladım. Babamın o zamanki araçları 1998 model L300 ve kırmızı Mazda E2200'dü. Fırça, kova, arap sabunu getir götürünü yapıyordum, musluğu açıp kapatıyordum, jantları siliyordum. Babam üstübüyle pastayı yayıyordu, ben de arkasından atlet parçasıyla siliyordum. Yıkar yıkamaz eve çıkmıyorduk tabi. Arabalara olan düşkünlüğümü bildiği için biraz turluyorduk. Yeni yıkanmış arabayla gezmek çok eğlenceli oluyordu. Arada bir sürücü koltuğunun uç kısmına oturup(ayaklarım pedallara ancak yetiyordu) aracı çalıştırmama ve gaza basmama müsaade ediyordu. Bundan çok keyif alıyordum :)

Detaycılık ruhu başlamadan önce aracınızı nasıl temizliyordunuz?

- Sünger ve güzel köpürdüğü için ahsap temizleyici kullanıyordum. Sonrasında boyanın çizilip matlaştığını fark edince forum sitelerinde yıkamanın nasıl yapılacağını araştırdım. Sonu gelmedi tabi :).

İlk detay ürünleriniz nelerdir ?

- Turtle Wax'ın "Car Wax" adındaki koyu yeşil kutulu, kokusu ve parlaklığı harika olan bir ürünüydü.

Her detaycının hayatında bir kere de olsa kullanmalı dediğiniz ürünler var mı? Varsa hangi ürünler?

- Çok fazla ürün deneyimim yok. Şuana kadar en keyif aldığım ürün Zymöl Auto Wash oldu. Kokusu ve kayganlığı sebebiyle yıkamalar çok keyifli oluyor. Elimde 50 ml kadar kaldı. Bitmesin diye kullanmıyorum, arada bir açıp kokluyorum :).

Ürün denemek ve yeni ürünleri keşfetmek size neler hissettirir?

- Birkaç sene öncesine kadar keyifli hissetiriyordu. Fakat fiyatlar sebebiyle yeni ürünler keşfetmekten ziyade kendini kanıtlamış f/p ürünlerini tercih ediyorum artık.

Hayatta yapmaktan en çok mutlu olduğunuz şeyler nelerdir?

- Gece aracı yıkayıp biraz turladıktan sonra dürümcüde dürüm yerken arabayı seyretmek mutlu ediyor beni :).

Gelecekte kesinlikle şunu yapmak istiyorum dediğiniz bir durum var mı?

- Her detaycı gibi garaj sahibi olmak istiyorum.

Detaycılıkta en zorlandığınız anlar?

- Aracın yüksek olması sebebiyle tavana kil ve polisaj yapmak çok yorucu oluyor.

Detay hayatınızdan unutamadığınız bir anınızı anlatır mısınız?

- Normalde yıkamacıda araç yıkatmam fakat camlara film yapılacağı için filmcinin anlaşmalı olduğu yıkamacıya gittik. Adam boyadaki su iticiliği çok beğendiğini ve seramik kaplamayı nerede yaptırdığımı sordu. Ben de araçta seramik kaplama olmadığını, Sonax'ın Bauhause'da satılan ürününü alıp kendim uyguladığımı söyleyince bayağı şaşırmıştı. Meguiars :) ürünleriyle 6 kat uygulamaya rağmen böyle sonuç alamıyorum." demişti :).

Yaptığınız en büyük çılgınlık nedir?

- Kar yağarken arabayı yıkamıştım.

En sevmediğiniz durumlar nelerdir?

- Çok kalabalık ortamlardan hoşlanmam. Özellikle İstanbul'un saçma sapan trafiğinde korna sesleri eşliğinde bir yere gitmeye çalışmak işkence gibi geliyor resmen.

3 kelimeyle siz?

Sakin, sabırlı, titiz.

3 kelimeyle sevmedikleriniz, kızdıklarınız?

Üçkağıtçılık, bencillik, saygısızlık.

3 kelimeyle detay serüveniniz?

Benzinlik, hızlı cila, polisaj.

Neden Detay?

Hayatın stresinden uzaklaşmak için güzel bir sebep detay. Müzik eşliğinde birkaç saat detay yapmak üzerimde mutluluk ve tatlı bir yorgunluk bırakıyor.

Okuduğunuz için teşekkürler, bir başka sohbetimizde görüşmek üzere:tesekkurr:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Keyifli bir röportaj olmuş Emre yi uzun zamandır tanıyorum kendisi detayla uğraşmayı seven tam bir detaycı saygılı ve kibar çok sevdiğim bir arkadaşımızdır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Güzel bir röportaj daha. Emre'yi daha yakından tanıdığıma sevindim. Ellerinize sağlık :alkıssx:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Keyifli bir röportaj olmuş Emre yi uzun zamandır tanıyorum kendisi detayla uğraşmayı seven tam bir detaycı saygılı ve kibar çok sevdiğim bir arkadaşımızdır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
keyifle okudum
Elinize gönlünüze sağlık:)
Kaleminize sağlık tekrardan tanıştığımıza memnun oldum Emre :)
Güzel bir röportaj daha. Emre'yi daha yakından tanıdığıma sevindim. Ellerinize sağlık :alkıssx:
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :).