@Samet British Shorthair cinsi. Aylık maliyeti aynı detailing ürünleri gibi düşünün. Nasıl ki 10 liralık şampuan varken gidip 100 lira veriyorsak mama işi de aynı. Ben mama olarak Orijen ile besliyorum (6 kilosu 300 lira aşağı yukarı ve günlük 60-80 gram veriliyor) ve haftada 2 gün yaş mama veriyorum (tanesi ortalama 5 TL). Yine ek vitamin ve malt destek ürünlerinden de alıyorum bunlar da tanesi 50 TL ama 2-3 ay gidiyor. Bir de tuvaleti için kum olayı var. 10 Lt si 20 TL kadar oluyor ve yaklaşık 3 kez doldurmaya yetiyor. Yeme içme ürünlerini yarı fiyatına da ayarlayabilirsiniz ama dediğim gibi genelde en iyisini almaya çalışırım her konuda.
Yine her sene başında aşı takvimi oluyor otalama 300 TL tutuyor aşağı yukarı. 3 ayda bir iç dış parazit aşısı yapılıyor o da 75 TL kadar tutuyor.
Bu cins genellikle kucağı sevmez ama tam ev kedisidir. Tırmalama kırma dökme yapmaz. Pofuduktur sarılınır öpülür

Haftada iki kez taranır pamuk gibi olur. Evde yürür gülümsetir, kapıda karşılar mırlar gülümsetir, pusu kurar ansızın ayağına atlar gülümsetir, su şişesi kapağıyla saatlerce oynar gülümsetir...
Kedileri sevin sahiplenin.