Ezere/Enraco Şarjlı Köpük Pompası İnceleme

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Herkese Merhabalar ,

Uzun süredir şarjlı Köpük pompası almayı düşünüyordum. Hangisini alsam diye kararsızlık yaşıyordum. Burda ki değerli arkadaşlardan Polham ve Enraco kullanan arkadaşlarından fikirlerine danıştım. Enraco stoklarda olmadığı için aynı ürün olan Ezere marka 2 litrelik şarjlı pompayı aldım.
Satıcı 2 yıl garantisi olduğunu da söyledi.

Köpük Şampuan olarak K2 Pro Bela kullandım. 30 ML ekledim.

Önce suyu yukardan koydum. Sonra şampuan ekleme kısmından şampuanı eklerken su seviyesi biraz fazla koyduğumdan zorlandım. (Şampuanı eklerken su fazla olduğundan kapağı kapatmadan o kısımdan su kaçırma yaptı. Kapağı kapattığım halde o kısımdan kaçırma yaptığı videoda da anlaşılıyor. Benim kullanım hatam kaynaklı. )
O seviyeyi geçmemek lazım sanırım yada geçilirse üst başlığı çıkarıp ordan eklemek iyi olur gibi.

İlk 5-10 saniye dar açılı köpüklü attı sonra geniş açıya düzgün atmaya döndü.

Uygulama yaptığım araç Tiguan.
3 tura yakın aracı dolandım. Pompa hacminden memnun kaldım.

Tek eksi yön tetiğin otomatik modu olsaymış keşke.

Bozulup bozulmama durumu ilerleyen zamanlarda kendini gösterir gibi.

https://youtube.com/shorts/Or_OjQmDfIY?si=lPtmfzXdnQJk5MDq

@mustafacagri ve @Sefa46 hocama ilgileri için teşekkür ederim.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese Merhabalar ,

Uzun süredir şarjlı Köpük pompası almayı düşünüyordum. Hangisini alsam diye kararsızlık yaşıyordum. Burda ki değerli arkadaşlardan Polham ve Enraco kullanan arkadaşlarından fikirlerine danıştım. Enraco stoklarda olmadığı için aynı ürün olan Ezere marka 2 litrelik şarjlı pompayı aldım.

Önce suyu yukardan koydum. Sonra şampuan ekleme kısmından şampuanı eklerken su seviyesi biraz fazla koyduğumdan zorlandım. (Şampuanı eklerken su fazla olduğundan kapağı kapatmadan o kısımdan su kaçırma yaptı. Kapağı kapattığım halde o kısımdan kaçırma yaptığı videoda da anlaşılıyor. Benim kullanım hatam kaynaklı. )
O seviyeyi geçmemek lazım sanırım yada geçilirse üst başlığı çıkarıp ordan eklemek iyi olur gibi.

Hocam köpük atımı hiç iyi değil polham buna göre çok daha iyi. Ayrıca şampuan ekleme yerinden çıkan köpükler sinirimi bozdu:) Kâğıt üzerinde polhamdan avantajlı duruyordu ama şu an polhamın daha iyi olduğunu görüyorum, elinize sağlık

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Hocam köpük atımı hiç iyi değil polham buna göre çok daha iyi. Ayrıca şampuan ekleme yerinden çıkan köpükler sinirimi bozdu:) Kâğıt üzerinde polhamdan avantajlı duruyordu ama şu an polhamın daha iyi olduğunu görüyorum, elinize sağlık
O biraz benden kaynaklı gibi. Petrole gitmeden önce 2 litreye yakın suyu yukardan koydum. Petrolde de şampuan açma yerini açınca su kaçırdı ordan. Şampuan koyma yeri hizası 1.7 - 1.8 litre gibi hizası. Su gelirken kapattığımdan tam oturtamadım sanırım o nedenle kaçırdı. Önce şampuanı koyup sonra yukarıdan suyu eklemek lazım sanırım.

Köpük atımı olayında da şampuan konsantresini belki iyi ayarlamamış olabilirim.

Polham yerine Mioji de bakabilirsiniz. Polhamla aynı cihaz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bende aldim polham la hic fark yok sadece alttaki bidon farkli atim acisi vs herseyi birebir ayni.
Sampuan ekleme yerinin kapagini iyi kapattiginizda sorun olmuyor dun test ettim.

Fiyat farkini dusunursek bu alinir devrilme olayi yok sampuan koyma yerinin icinden ölcek cikiyor cok kullanisli degil onu kapaga sabitliyon vs.

Hangisinim fiyati uygunsa o.alinmali
Polham 750₺
Ezere 1000₺ ise

Polham.ama.arada 100₺ gibi fark varsa Ezere alinir

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hayırlı olsun hocam. Uzun süre polham sonrası enracoya geçtim ben de. Polhamdan çok memnundum. Enracoya geçince yandaki ufak gözden suyu ve şampuanı koydum. Üstteki başlığı hiç çıkarmıyorum. Bence en büyük artısı bu. Yandan koyunca tamamını dolduramıyorum dökülme durumundan dolayı ama o kadar eksik kalsa da olur :) ille doldurulacaksa da şişe biraz yan yatırılıp yine doldurulabilir.

Atım açısı olarak bi tık daha geniş gibi gelmişti ilk zamanlar. Köpük kıvamı bence de aynı polham ile. Başlık ölçüsü vs birebir polhamla. Şişeleri doldurunca Polhama konulandan biraz daha fazla şampuan koymak gerek. Çünkü polhamın hacmi ile bunun hacmi aynı değil. Ayrıca polhama göre ayakta durma kabiliyeti daha fazla fakat yine de yandan ufak bir temasla şişe boşken devrilebiliyor. Bir de şişe dibinde sıvı çok az kaldığında atmakta zorlanıyor. Bu da polham şişesi gibi düz taban yerine şişe dibinin 3 ayak yapısına sahip olması kaynaklı sanırım.

Polhamda şişeden çatlama kısmını başa gelince keşfetmiş olduk. Bakalım bunda zamanla ne dezavantaj ortaya çıkacak.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Hayırlı olsun hocam. Uzun süre polham sonrası enracoya geçtim ben de. Polhamdan çok memnundum. Enracoya geçince yandaki ufak gözden suyu ve şampuanı koydum. Üstteki başlığı hiç çıkarmıyorum. Bence en büyük artısı bu. Yandan koyunca tamamını dolduramıyorum dökülme durumundan dolayı ama o kadar eksik kalsa da olur :) ille doldurulacaksa da şişe biraz yan yatırılıp yine doldurulabilir.

Atım açısı olarak bi tık daha geniş gibi gelmişti ilk zamanlar. Köpük kıvamı bence de aynı polham ile. Başlık ölçüsü vs birebir polhamla. Şişeleri doldurunca Polhama konulandan biraz daha fazla şampuan koymak gerek. Çünkü polhamın hacmi ile bunun hacmi aynı değil. Ayrıca polhama göre ayakta durma kabiliyeti daha fazla fakat yine de yandan ufak bir temasla şişe boşken devrilebiliyor. Bir de şişe dibinde sıvı çok az kaldığında atmakta zorlanıyor. Bu da polham şişesi gibi düz taban yerine şişe dibinin 3 ayak yapısına sahip olması kaynaklı sanırım.

Polhamda şişeden çatlama kısmını başa gelince keşfetmiş olduk. Bakalım bunda zamanla ne dezavantaj ortaya çıkacak.
Teşekkür ederim.

Bir dahakine önce şampuanı yandan koyup suyu sonradan üstten koyacağım gibi.

Evet hacim kaynaklı şampuan ml ini fazla koymak gerekir gibi.
Araç kirlilik durumuna göre ölçüyü artırırım gibi.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
ben şampuanıda suyuda yan bölümden dolduruyorum pompayı yan yatırıp önce suyu dolduruyorum sonrasında şampuanı döküyorum ve haznenin tamamını kayıpsız kullanabiliyorum.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
inceleme için teşekkürler, fakat uygulama yaparken 3 tur döndünüz ya; öyle değil de daha yavaş giderek, 1 turda yaparsanız daha iyi olur. arada boşluk daha az kalır.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
inceleme için teşekkürler, fakat uygulama yaparken 3 tur döndünüz ya; öyle değil de daha yavaş giderek, 1 turda yaparsanız daha iyi olur. arada boşluk daha az kalır.
Teşekkürler. İlk deneme olduğu için ürünün yetip yetmeyeceği kaynaklı hızlı yapmış oldum. Fazlasıyla yetiyormuş. Dediğiniz gibi bir dahakine yavaş yaparım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese Merhabalar ,

Öncelikle iyi akşamlar. Lütfen söylediğimi yanlış anlamayın bilgilenmek için söylüyorum kesinlikle yanlış anlamayın. Şampuanı o şekilde seyrek atarsanız kirler sökmekte pek etkili olmayabilir buda temaslı yıkamada çizilmeye yol açabilir. Daha yavas hareketlerle sık bi şekilde atarsanız daha iyi temizlik sağlayacaktır. İyi akşamlar

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Öncelikle iyi akşamlar. Lütfen söylediğimi yanlış anlamayın bilgilenmek için söylüyorum kesinlikle yanlış anlamayın. Şampuanı o şekilde seyrek atarsanız kirler sökmekte pek etkili olmayabilir buda temaslı yıkamada çizilmeye yol açabilir. Daha yavas hareketlerle sık bi şekilde atarsanız daha iyi temizlik sağlayacaktır. İyi akşamlar
Bilgi için sağolun. Karışımın yetip yetmeyeceğini bilmediğimden hızlı hareket etmiştim daha sonra diğer turlarda tama yakın kapanmıştı. Araç da bariz kir olmadığı için sıkıntı olmamıştı.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İlk zamanlar köpüğünden memnundum. Fakat son birkaç yıkamadır ilk 15 20 saniye iyi köpük yaparken sonra resmen sulu şampuan sıkıyor. Başına gelen oldu mu?

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Yazdım ama dönüş olmadı henüz. Şişeye sıcak su doldurup sıktım. İçinde şampuan falan mı kaldı da yaptı acaba. Polhamda bu sıkıntı yoktu ama onda da şişe çatlama derdi vardı :D
İlginç valla. Eğer ki 2 yıl içerisinde sıkıntı yaşarsam IK Foam 2 plus a bayılırım galiba.