F30 Motor Temizliği

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar.
Forumda tanışmadan sonraki ilk konumu yaptığım motor temizliğiyle açayım dedim.
Haziran ayında yaptırdığım motor temizliği sonrası motorun üstü toz tabakasıyla kaplanmıştı. Daha önce hiç denemem olduğu için tozunu almak için uygulamaya koyuldum.

Motorun tozlu hali bu şekilde
unnamed (3).jpg
Öncelikle basınçlı hava ile kaba tozunu aldım
Sonra 1:3 sulandırdığım valet pro apc ve fırça ile temizlemeye başladım. fakat nedendir bilmiyorum istediğim şekilde köpürmedi çok kuru gibi geldi.
Ben de oranı 1:5 e çektim ve bolca sıkıp iyice köpürttüm.
unnamed (2).jpg

İlk uygulamam olduğu için hiçbir şekilde kablolara ürünün gelmesine izin vermedim. Turbo da en korktuğum şeylerden biri olduğu için üzerinden nemli bezle tozunu aldım.
köpürttüğüm yerleri nemli MF bezle durulayıp sonra kuru MF bezle sildim.

Motor koruma ürünüm olmadığı için plastik yerlere Spitz süreyim dedim doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ve sonuç bu şekilde oldu. iki tarafın şasesinde sarı benek şeklinde kalıntılar vardı ne olduğunu çözemedim tırnakla kazımaya çalışsam da çıkmadı.
unnamed (1).jpg

Araç yıkaması da yapacaktım fakat vaktim az olduğu için güvendiğim bir yıkamacıya şampuan eldiven vs emanet ederek güzelce yıkaması için arabayı bıraktım. Geldiğimde 1 LTlik Valet pro Concancrated şampuanımın yarısını kullandığını görmemle hayal kırıklığına uğradım. Ben yarım litre şampuanı 8-10 yıkama kullanırken tek yıkamada gitti.

Birçok eksiğimin olduğunun farkındayım. Ama ilk kez uygulamanın verdiği tedirginlik sonrası ortaya çıkan sonuçtan memnun kaldım. Eksiklerimi ve hatalarımı söylerseniz sevinirim.

Son düzenleme:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık spritizi motor plastikleri için kullanabilirsin. Motor plastik aksam için kullanılan ürünlerde benzer türden.

DENİZLİ

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@muhlis91, bey elinize saglık. güzel olmuş ama koruma ürünü pek fazla dayanmaz.
koch chemie motorplast ürününü önerebilirim.
yine sadece yüzeysel bir temizlki olmuş. yıkamaya korktugunuz için özellikle iç bölümlere uygulayabileceginiz havalandırma vb bölümlrde çok iyi olucak olan würth motor temizleyici sprey önerebilirim. belirtilen uygulama şatları dahilinde güvenle kullanabilirsiniz. narenciye kokusuyla .

iyi detaylar.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık öncelikle. Motor kısmını basınçsız su ile yıkamaktan çekinmenize gerek yok benim görüşüm. Spritz motorda olur fakat motor için üretilen koruma ürünleri daha iyi iş görecektir.
Bu arada yıkamacınız eli bol bir arkadaş sanırım :of:

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Eline sağlık güzel olmuş. Sprtiz o kısım için çok hafif kalacaktır. İlla korumayada gerek yok gerçide. Motorun sol kısmına su gelmediği sürece çok sorun olmuyor ben yıkama yaparken bazen komple hortumları, kayışı filan söküp öyle yapıyorum çok daha temiz ve rahat oluyor.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, sulu yıkamaya çekiniyorsanız würth tavsiye ederim ayrıca koruma olarak benim en favorim meguiars engine dressing dir.
Hata olarak en büyük hatanız yıkamacıya araba yıkatmak olmuş.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhaba arkadaşlar.
Haziran ayında yaptırdığım motor temizliği sonrası motorun üstü toz tabakasıyla kaplanmıştı. Daha önce hiç denemem olduğu için tozunu almak için uygulamaya koyuldum.

Ekli dosyayı görüntüle 18106
Sonra 1:3 sulandırdığım valet pro apc ve fırça ile temizlemeye başladım. fakat nedendir bilmiyorum istediğim şekilde köpürmedi çok kuru gibi geldi.
Ekli dosyayı görüntüle 18107

İlk uygulamam olduğu için hiçbir şekilde kablolara ürünün gelmesine izin vermedim. Turbo da en korktuğum şeylerden biri olduğu için üzerinden nemli bezle tozunu aldım.

Motor koruma ürünüm olmadığı için plastik yerlere Spitz süreyim dedim doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ve sonuç bu şekilde oldu. iki tarafın şasesinde sarı benek şeklinde kalıntılar vardı ne olduğunu çözemedim tırnakla kazımaya çalışsam da çıkmadı.
Ekli dosyayı görüntüle 18108

Araç yıkaması da yapacaktım fakat vaktim az olduğu için güvendiğim bir yıkamacıya şampuan eldiven vs emanet ederek güzelce yıkaması için arabayı bıraktım. Geldiğimde 1 LTlik Valet pro Concancrated şampuanımın yarısını kullandığını görmemle hayal kırıklığına uğradım. Ben yarım litre şampuanı 8-10 yıkama kullanırken tek yıkamada gitti.

Birçok eksiğimin olduğunun farkındayım. Ama ilk kez uygulamanın verdiği tedirginlik sonrası ortaya çıkan sonuçtan memnun kaldım. Eksiklerimi ve hatalarımı söylerseniz sevinirim.
Üstadların bahsettği gibi spritz hafif kalmış ama, sonuçta elimizdeki imkanı kullanmışız bence hiç bir problem yok, düşündüm de neler kullandım ben nerelere neler:D neyse
Sen yine insaflısına gelmişsin önceki yıllarda bir forumdaşımızda yıkamacıya emanet ettiği gyeon bahte+ yarıya düşmüş halde teslim almıştı geçmiş olsun.

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar.

Ekli dosyayı görüntüle 18106
Ekli dosyayı görüntüle 18107

Ekli dosyayı görüntüle 18108

Elinize saglik, kablolardan vs cok korkmaniza gerek yok tabi suyuda basmayin ama fircanin icine 1 2 fis ile uzerlerinden narince geçin gene turboda oyle daha sonrada anlasilan hava imkaniniz var güzelce her yere hava tutun birsey olmayacaktir bence.
Yikamaciya vermeyin ama verirseniz ürünlerin kullanimi önceden belirtin :)

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yorumlarınız için teşekkür ederim sonraki denemelerimde dikkate alacağım

elinize sağlık hocam. fırça markası nedir ?
Eagles detay fırçası olarak geçiyor uygun fiyatlı iş görür

Üstadların bahsettği gibi spritz hafif kalmış ama, sonuçta elimizdeki imkanı kullanmışız bence hiç bir problem yok, düşündüm de neler kullandım ben nerelere neler:D neyse
Sen yine insaflısına gelmişsin önceki yıllarda bir forumdaşımızda yıkamacıya emanet ettiği gyeon bahte+ yarıya düşmüş halde teslim almıştı geçmiş olsun.
Bathe+ için çok daha üzüldüm kötü olmuş

Ellerinize sağlık. Aşağıdaki konuyu incelemenizde fayda olabilir

Susuz Motor Temizliği ve Koruma
Teşekkür ederim benim kafama yatan bir uygulama anlatılmış