Faizsiz Finansman (Eminevim vb.) ile Araç Sahibi Olmak: Fırsat mı, Risk mi?

Bu finansman yerlerini güvenli buluyor musunuz?

• Evet, gayet güvenilir.

• Biraz karamsarım, hala araştırıyorum.

• Hayır, güvenli bulmuyorum. Banka kredisini tercih ederim

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Selamlar Detail Forum ailesi,
Biliyorsunuz ki son dönemde piyasa şartları, araç fiyatları ve özellikle kredi maliyetleri hepimizin malumu. Hayalindeki araca kavuşmak veya mevcut aracını yükseltmek isteyen birçok kişi alternatif yollar aramaya başladı. Bu noktada Eminevim, Fuzulev vb. faizsiz finansman sistemleri oldukça popülerleşti.
Ben de bu konuyu forumda masaya yatıralım istedim.
Sizce günümüz ekonomik şartlarında bu tarz organizasyonlara girip araç almak mantıklı mı?
  • Daha önce bu sistemler aracılığıyla araç sahibi olan var mı?
  • Teslimat süreçleri, organizasyon ücretleri veya enflasyon karşısında paranın değer kaybı gibi konularda ne düşünüyorsunuz?
  • Bu sistemlere girmeyi düşünenlere tavsiyeleriniz veya uyarılarınız neler olurdu?
Hepimizin birbirinden öğreneceği çok şey var. Değerli yorumlarınızı, tecrübelerinizi ve olumlu/olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum. Fikirleriniz bu yola girmeyi düşünen birçok kişiye rehber olacaktır.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
hocam bu süreçte kıyıda bi birikim yok ise ilk arabayı alma noktasında adım için bana mantıklı bir sistem geliyor. hani elinde araban varsa onu takla attırmak çok yormayabilir satıp üzerine 200-300 ekler değiştirirsin ama hiç aracın yoksa 1-1,5m altında alınabilecek araç yok gibi. ben bir ara tanıdık için araştırmıştım. kura sistemide var yada 5 ayda teslimli sistemide var. girdiğin tutarın %40 ını ödemiş olduğun tarihe teslimat veriyorlar bunuda taksitlendirmesi 5. ay a filan denk geliyor. tabi ilk verdiğin peşinat ne kadar yüksek olursa sonraki ayların taksitleri ona göre düşük yada yüksek oluyor. bence tek dezavantaj şahıslardan araba alırken galerilerin bazılarının anlaşması var deniyor ama araç parasını ödemeden aracın üzerine satış yapılması gerekiyor. birisi bu sistemde aracımı almak istese muhtemelen ben yanaşmazdım o stresi yaşamak istemezdim herhalde :)

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şuan galericiler bu kurumlar olmasa ayakta kalmaları güç, ziyaret ettiğim her müşteri hemen hemen aynı şeyi söylüyor. Çevremde de alanlar var...