Far Koruma , Detaylı İç Temizlik , Zymöl Detail Wax

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bu gün hadi söyle bir arabanın içini süpüreyim diyerek başladığım temizliğe araç iç trimlerine wax atarak bitirdim:deli:
Öncelikle yaklaşık bir hafta önce yaptığım bir uygulamayı paylaşayım.Bunu paylaşmaı unuttum arada kaynamasın.
DSC_0038.jpg
Far korumamız, malum Antalya sıcağı farlara ektra birşeyler yapmak lazım.Ürünü de denemek istedim.

Farların etrafını maskeledim.
DSC_0034.jpg
Soft99 un bir ürünüyle farların tozunu pisini temizledim.Güzel temizlik yapıyor.Uzun yoldan sonra böcek kalınıları falan için etkili bir ürün olabilir.Tekrardan böcek kalıntıları falan üzerinde deneme yapacağım bu ürünü.

DSC_0035.jpg

Sonrasında koruma öncesi farı iyice temizleyip eski korumayı temizlemek için M700 ile çıplak hale getirdim.
DSC_0036.jpg

Ve Nano Hard Clear isimli ürünü uyguladım.Ürün daha önce kullanılmıştı, ben ikinci el almıştım.Ürün beklemekten kürleşmiş şişede.bir uygulamalık ürün zorla çıkarttım.Yani sıka sıka canını çıkarttım:yazik:
Finali bu yüzden çekmeyi unuttum.Geçen yıkamada incelediğim kadarıyla su kaydırıcılığı falan güzel.Tekrar alıp kullanabilirim ürünü.

Gelelim iç temizliğe;
Bu temizlikte yine yeni test amaçlı yeni kullandığım bir ürüne ağırlık verdim.Soft99 Wash Mist.Ürünü arabanın içinde aklınıza gelecek her yerin temizliğinde kullandım.Camlardan tutun pedal takımının temizliğine kadar.Tek bir ürünle her yeri temizlemek çok pratik ve keyifli oldu.Ürün her işide layığı ile yerine getirdi.Kokusu falan güzel beğendim.
DSC_0081.jpg

Süpürge Black and Decker, daha önce bahsetmiştim.İşini yerince yapıyor neredeyse herşeyi çekiyor.Torbasını sık sık temizlemek lazım yoksa performansı düşüyor.Pardon her şeyi değil metal bir çengel kopçe gibi bir şey vardı bir tek onu çekemedi.

Neyse VP carpet ile paspas üzerinde karşılaştırdım Wash Misti.Hemen hemen aynı işi yaptılar diyebilirim.
Fakat ağır koltuk kirlerinde carpet kadar iş yapamaz.

Koltuklarıda süpürüp tozunu aldıktan sonra ürünü kullandım koltuklar üzerinde.Koltuklarda Gyeon Fabric var zaten.Kirli olmadığı için söyle bir geçmiş oldum.
Marflonun bu fırçasını herkese tavsiye ederim.Özellikle aracında piano black olan arkadaşlara..
DSC_0082.jpg ,
İnce yerlere Swap çubukları ile temizlik yaptım,resim çekmemişim.Bir detaycının bu çubuklardan edinmesi gerektiğini düşünüyorum.
Plastik kısımlara Wash Mistten sonra Stripz geçtim.Kokusu, bıraktığı final her zaman hoşuma gitmiştir bu ürünün.
DSC_0087.jpg

Bundan sonra en zevkli kısım wax olayına geçtim.Zymöl Detail wax kullandım, muazzam bir ürün.Plastik ve Paino blacklere ço başarılı parlaklık elde ediyorsunuz.
DSC_0083.jpg

Plastik parçanın simlerinin ortaya çıkısı:deli::mutlu::saskin:
DSC_0084.jpg

Camlara Meg. Glass Cleane kullandım.Gelen yoğun test taleplerine karşı koyamazıdm:)Ürünü zorlu şartlarda test ettim.Sıcak ve güneş altında..Sıcağa ve güneşe rağmen leke bırakmadı.kirleri kolaylıkla söktü.Kireç lekerinde falan hiç zorlanmadı.İz bıarkmadı.Kokusu rahatsız edici değil, güzel bile sayılır.Bezin kuru tarafıyla yada başka bezle geçmeyi gerektiriyor fakat Ürün geçer not aldı .En azından AD nin cam temizleyicisinden çok üstün.Ama Meg in diğer ürünü hala zirvedeki yerini koruyor benim için.Resimde sağ taraf silinmiş kısım.Bu açıdan kirli taraf pek belli değil ama oldukça toz var.
Wash Mist i de denedim camda onunda pperformansı oldukça iyiydi.Hatta beklentiimin oldukça üstünde çıktı.
DSC_0085.jpg

Biitirdim klimaları açıp ver ettim CG Striper i.yaklaşık 5 dk araç içinde sürkülasyon yaptırdım.Gece hala arabanın içi oldukça yoğun kokuyordu.pencereyi açtım artık.Böyle uygulama yapınca bu tarz kokular oldukça uzun gidiyor.
DSC_0086.jpg

Kafanızı şişirdim, kendinize iyi bakın.Bolll detaylar.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Her zamanki gibi şahane uygulama ve anlatım.. Wash misti bende sevmistim kokusu fln rahatsız edici değil ve antibakteriyel olması süper.. Şu glass cleaneri stoga ekleyim bende.. Teşekkürler abi..<3:super:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Güzel uygulama olmuş ellerine sağlık. wash mist güzel iş çıkartıyor sadece deri bölümler için bana biraz agresif geldi.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık arkadaşım
Doğru ürünler doğru ellerde harika sonuç veriyor
Glass cleaner ı ben de beğendim ama hani efsane diye tanımlayamadığım için senin yorumunu merak ediyordum
Efsane olmasa da başarılı bir ürün
Hem bayaa da ekonomik
F/p olarak düşünürsek diğer megi geçebilir bile belki ;)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Her zamanki gibi şahane uygulama ve anlatım.. Wash misti bende sevmistim kokusu fln rahatsız edici değil ve antibakteriyel olması süper.. Şu glass cleaneri stoga ekleyim bende.. Teşekkürler abi..<3:super:
Teşekkür ederim.
Çok güzel uygulama olmuş eline sağlık abi.
Teşekkür ederim
Güzel uygulama olmuş ellerine sağlık. wash mist güzel iş çıkartıyor sadece deri bölümler için bana biraz agresif geldi.
Teşekkür ederim sensei.
her zamanki gibi güzel uygulama meg cam temizleyici bende stoklara ekleyeceğim
Teşekkür ederim
Ellerine sağlık arkadaşım
Doğru ürünler doğru ellerde harika sonuç veriyor
Glass cleaner ı ben de beğendim ama hani efsane diye tanımlayamadığım için senin yorumunu merak ediyordum
Efsane olmasa da başarılı bir ürün
Hem bayaa da ekonomik
F/p olarak düşünürsek diğer megi geçebilir bile belki ;)
Teşekkür ederim. F/P olarak haklı olabilirsin. Fakat diğer üründe oldukça bereketli. Bir de kokusu bağımlılık yapıyor <3

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İyi temizlik, güzel bir terapi olmuş Onur ellerine sağlık.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Ellerine sağlık @onurçiko

Söyleseydin ben sana bir Nano Hard Clear hediye ederdim.

Bir de kullandığın swap sana gönderdiğim mi?

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Evet onu kullandım, bir de dookalarla aldıklarım var onları nereye koyduysam bulamıyorum.