Ferrari Elektrikli Süper Otomobil inşa Etmeyi Planlıyor

Murat

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

En kıymetli otomobil markalarında Ferrari’nin gelecek planları elektrikli otomobil üzerine. Ferrari elektrikli süper otomobil inşa etmeyi planlıyor.

Tesla’nın elektrikli araç pazarındaki liderliğine rağmen, büyük otomobil üreticileri bu yeni geleceğe kayıtsız kalmadı. Üreticiler 2017 yılında gazla çalışan otomobil modellerini bir bir EV’ye yani elektrikli modellere geçireceklerini açıkladı. Bunlara daha elit diyeceğimiz otomobil markaları da birer birer ekleniyor. Detroit’teki NAIAS 2018 fuarında Ferrari bir önceki başkanının “Asla elektrikli model üretmeyeceğiz” açıklamasından tam 7 yıl sonra elektrikli spor otomobil üreteceklerini açıkladı.

Ferrari’nin CEO’su Sergio Marchionne Bloomberg’e göre; "Yapılacak elektrikli bir Süper Otomobil Supercar varsa, bu ilk Ferrari olacak.", "İnsanlar Tesla’nın bir supercar ile yaptıklarına hayret ediyor. Elon’un yaptıklarını en aza indirmeye çalışmıyorum, ancak sanırım hepimiz tarafından yapılabilir."

Marchionne’nin mesajında ilk olmayı arzu etmesine rağmen, Aston Martin ve Volkswagen, 2017’de kendi elektrikli süper arabalarını zaten geliştirdiklerini iddia ettiler. Ferrari gelecek EV Modelleri ile ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşmadı ancak; Tesla’nın üst düzey araçları ile rekabet edecek cinsten olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Tabi tekrar bir başkan değişir de yine elektrikli bir gelecekte yer almak istemeyebilirler.

Kaynak: http://www.teknotalk.com/ferrari-elektrikli-super-otomobil-insa-etmeyi-planliyor-61836/

sleep_r

Çaylak Detaycı
Üye
eu'nun 2020 lerde başlayacak içten yanmalı araçların trafikten kaldırılması kararıyla ilgili olabilir diyeceğim ama ferrarinin mantelatisine ters bir adım. zaten a noktasından b noktasına gideyim diye tercih edilmiyor bu marka. elektriğin mantığıda yenilenebilir-temiz enerji. ozaman sorarlar adama saatte kaç kw yakacak diye. petrolhead ler etrafta vızlayan ferrari görmek istemez ama malesef popülist yaklaşımlar her daim kazanır. bir dönem, özel uçakla parise kahvaltıya giden hollywood yıldızlarının prius çıkınca "temizmiş enerciymiş hemen alalım" diye saldırması gibi.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ferrarinin o muhteşem sesini duymadıktan sonra nerde kaldı bunun zevki.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
onurçiko' Alıntı:

Ses eklemesi yaparlar diye düşünüyorum

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Dragstar' Alıntı:
onurçiko' Alıntı:

Ses eklemesi yaparlar diye düşünüyorum

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Aynen artık günümüzde elektrikli araçlarada sonradan ses eklemesi yapıyorlar .BMW i8 için bile yapan mevcut

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Artık devir bunu gerektiriyor. Bu nedenle günümüz şartlarının gereğini her firma elbet yapacaktır. Bu bir Ferrari olsa bile ;)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aslında bu elektrikli otomobiller beni hiç heyecanlandırmıyor.

"İnsanlar Tesla’nın bir supercar ile yaptıklarına hayret ediyor. Elon’un yaptıklarını en aza indirmeye çalışmıyorum, ancak sanırım hepimiz tarafından yapılabilir."

Yazıda böyle bir ifade geçiyor ve kesinlikle katılıyorum. Bu Amerika kapitalizmin belki merkezi olduğu için böyle, reklam konusunda gerçekten çok iyiler. Sokaktaki vatandaş bile reklam yapma peşinde. Sırf bu yüzden daha öncede belirttim; amazon.com müşteri yorumlarına çok kulak asmayın. Son kullanıcı bile aldığı ürünü çok hızlı bir şekilde övme peşinde. Herkes kullandığı ürünü abartma peşinde. Enterasan bir durum.

Her neyse bunu şunun için anlattım Tesla'nın yaptıklarını ben de küçümsemek istemiyorum, ama yaptığı şey öyle Amerika'yı yeniden keşfetmek değil kesinlikle. Sadece gerçekten iyi reklamı yapılıyor, Elon Musk insanların algılarını çok güzel kontrol edip manipüle ediyor. Çoğu insana bugün bile sorsanız, Elektrikli otomobili kim icat etti diye, muhtemelen Elon Musk ya da Tesla cevabını alırsınız. Halbuki Tesla'dan öncede elektrikli otomobil üreten firmalar mevcuttu. Yaptığı reklamlar elektrikli otomobili bu derece popüler hale getirdi ve yaygınlaşmasını sağladı.

Şunu da belirteyim The Grand Tour ikinci sezonda Richard Hammond "Rimac Concept One" ı test etti. 2 milyon euro değerinde, dünyanın ilk elektrikli süpercar'ı bu araç. 1073 beygir gücünde 0-100 2.8 saniye. Aracın torku ise 1600NM . Aracın menzili de normal sakin kullanımda 500km olduğu iddia ediliyor. Jeremy, James ve Richard drag yarışı yaptılar ve Jeremy V12 Lambo sürmesine rağmen Richard'ın kendisinden çok hızlı bir şekilde uzaklaşmasını gördükten sonra: Tüm hayatım boyunca hiç bu kadar hızlı giden bir şey görmemiştim dedi. Her neyse sonra ne oldu Richard bu araçla kaza yaptı, hemen aracı terk etti sadece kırık bir diz ile kazadan kurtuldu. Araç alev aldı. Ve aracın alevi kaç günde kontrol altına alındı ?

Araç tam 5 gün boyunca yanmaya devam etmiş. 5 gün. Evet 5. Araç itfaiye tarafından söndürüldükten sonra her seferinde, baterilerden biri alev almış, zincir reaksiyon başladıktan sonra diğer bateriye sonra diğer bateriye gide gide tüm bateriler alev almadan durmamış reaksiyon. Tesla her ne kadar Euro Ncap'a aracını soksa da içinde pil olan bir sistem için ne yazıkki böyle bir risk her zaman için bulunuyor.

Ki mesela hiç bir otomobil otoritesi Tesla'nın sürüşünden bahsetmedi henüz. Chris Harris bile aracı sürdü, hatta diyebilirimki Chris Harris 'in ilk kez bir otomobil ile drift çekmeye çalışmadığına şahit oldum. Adam F40 ve F50 ile bile drift attı. Tesla ne kadar yol tutuyor, direksiyon tepkileri yol tutuşu nasıl, kimse bunları konuşmuyor. Gerçi şunu çok kez duydukki o fiyata göre iç mekan kalitesi hiç iyi değil.

Elektrikli otomobil her ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın ben kolay kolay tercih edeceğimi düşünmüyorum. Otomobil benim için A noktasından B noktasına gitmek için bir araçtan çok daha fazlası. Yine çok uzun tuttum farkındayım, ama sonuç olarak Ferrari cephesinin söylediğine aynen katılıyorum. Tesla'nın yaptıkları herkes tarafından yapılabilir.

Saygılar.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@umrdmr yorumunu bir solukta okudum.

Yazdıklarının çok büyük bir kısmını bilmiyordum. Mesela 5 gün yanan araçtan bir haberdim.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Murat

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Ben elektrikli araç taraftarıyım. Ses yerine sessizlikten ve çevreden yanayım.

ozeba

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Elektrikli otomobiller ne kadar cevreci? Elektrikli otomobillerin tyketecegi elektrigi fosil yakittan d.gazdan vs elde edersek yine cevrecilik sadece gosteris oluyor. Elektrigin yenilenebilir enerji kaynaklarindan uretilmedigi surece cevrecilik konusuna katilmiyorum.