ffsahin ile Röportaj 20.12.2020

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhaba Sevgili Detail Forum aile üyeleri ,bir geleneğimiz olan röportajlarımızdan 2020 senesinin ikinci röportajını @ffsahin arkadaşımız Faik Fatih Şahin ile yaptık. Teklifimizi kabul ettiği için ve içten cevaplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz ..

Çaylar,kahveler hazırsa sohbetimize başlayalım :arkadass:

Sağlıklı günler dileriz...

1. ffsahin nasıl biridir kendinizden bahseder misiniz?

- Adım Faik Şahin, 27 yaşındayım. Mimarım ama tam zamanlı çalışmıyorum. Bunun yanında yarı hobi yarı iş olarak devam ettirdiğim tek araçlık bir detay garajım var.

2. Detay serüveniniz ne zaman ve nasıl başladı?

- Detay serüvenim çocukluk yıllarıma dayanıyor ama gerçek manada ilk sıfır aracımı almamla başladı. Aracımı nerede düzgün yıkatabilirim sorusuna yanıt ararken kendimi bu dünyanın içinde buldum. Bu arada o günden beri aracıma bende başka kimsenin eli değmedi .

3. Detaycılık ruhu başlamadan önce aracınızı nasil temizliyordunuz?

- Çocukken babamın aracını bulaşık deterjanı ve fırça ile bol bol yıkıyordum . 2013 yılında ilk aracımı aldığımda benzin köpüğü ve sünger ile yıkıyordum.

4. İlk detay ürünleriniz nelerdir?

- Markasını hatırlamadığım jant ve motor temizleyicisiydi. Koçtaştan almıştım.

5. Her detaycının hayatında bir kere de olsa kullanmalı dediğiniz ürünler var mı? Varsa hangi ürünler?

- Doğal içerikli waxlar , detayı seven herkesin uygulamaktan keyif alacağı ürünler.

Gyeon Wet Coat , fiyatı pahalı ama dar vakitlerde çok zaman kazandırıyor ve sonuçları çok iyi.

Valet Pro Black To The Future , hem trimlerde hem lastiklerde bıraktığı finish i çok beğeniyorum.

6. Ürün denemek ve yeni ürünleri keşfetmek size neler hissettirir?

- Yapım gereği yeni şeyleri pek sevmem , bir restorana gittiğimde daha önce yediğim bir yemek varsa ilk tercihim o olacaktır . Keza daha önce kullanıp beğendiğim bir ürün varken başka bir alternatifini denemeyi sevdiğimi söyleyemem .

7. Hayatta yapmaktan en çok mutlu olduğunuz şeyler nelerdir ?

- Sevdiğim insanlarla uzun uzun kahvaltı yapmak en mutlu olduğum anların başında gelir. Bunun yanında hangi konuda olursa olsun bir işi bitirdiğimde çok mutlu olurum.

8. Gelecekte kesinlikle şunu yapmak istiyorum dediğiniz bir durum var mı?

- Aracımla ilgili herşeyi yapabileceğim sıfırdan tasarladığım bir ev-garaj yapmak istiyorum.

9. Detaycılıkta en zorlandığınız anlar?

- Yaptığımız şeyleri gereksiz olarak gören birine açıklama yapmaya çalışmak.Duvara karşı konuşsam daha iyi.

10. Detay hayatinizdan unutamadığınız bir anınızı anlatır misiniz?

- Başka bir şehirde yaşayan arkadaşım ziyaretime geldiğinde ani bir kararla sıcaklığın sıfırın altına indiği bir gece sabaha kadar açık havada polisaj yapmıştım. Şimdi hatırlayınca gülüyoruz ama o zaman hiç komik değildi .

3 lü sorulara geçmeden sorayım. Neden detay?

Hayatın içerisinde kendimle baş başa kalıp fiziken yorulup mental olarak dinlenebildiğim için.

3 kelimeyle siz?

- Huysuz , sevecen , dost .

3 kelimeyle sevmedikkeriniz, kızdıklarınız?

- Saygısızlık , acelecilik , bencillik.

3 kelimeyle detay serüveniniz

- Giriş , gelişme , gelişme

Okuduğunuz için teşekkürler,bir başka sohbetimizde görüşmek üzere:tesekkurr: ...

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çok güzel bir röportaj olmuş. Yüreğinize sağlık dostlarım. Black To The Future'yi fütursuzca lastiklere süren adam :alkis:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Keyifli bir röportaj olmuş, emeklerine sağlık Hurşit abi. @ffsahin Faik abiyede teşekkür ederim konuk olduğu için. :) 8. Sorunun cevabı herkesin hayali diyebiliriz. :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Sabaha kadar polisaj çılgınlık ister Keyifle okudum Teşekkürler

DENİZLİ