Filtron Aktif Karbonlu Polen Filtresi

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçenlerde nihayet vakit bulup filtreyi değiştirdim, Ha iyi ki de değiştirmişim. Mevcut filtrenin hali içler acısıydı, içinde yapraklar bile vardı.
Filtron ile orijinal filtre arasındaki temel farklar şöyle,
1-Filtre kapağı filtreye yapışık değil.
2-Orijinal filtrenin kanal yönleri dikey ancak Filtron'u takarken yatay yönde takmak gerekiyor.

Filtron'un karbonlu filtresi ilk bakışta kirli gibi gözüküyor bu biraz algı yapabilir. Bende yaptı da ondan yazıyorum :D :D Kirli filtre göndermişler, bu nasıl iş ya demişliğim var.

Şimdilik yaptığım değişim dışında hissedilir bir fark olmadı. Konusu dursun, ilerleyen günlerde, aylarda ara ara güncel durum ile ilgili bilgi veririm.

Merak edenler için videoyu aşağıya bırakıyorum.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
karbonlu filtrenin digerlerinde farkı dışarıdan gelecek kokuyu engelliyor. Ayrıca mann filter antibakteriyel filtresi de var. Polen vb aerjisi olalar için. tabi daha pahalı.

MANN FP26021 Antibakteriyel Alerjik Polen Filtresi Fiyatları ve Özellikleri

Taktıgınız filtrenin yazı olan kısmında hava akış kısmını gösteren ok oluyor ona göre takmanız lazım. Ters takarsanız da bir şey olacagını sanmıyorum ama filtrenin üzerinde hava akış yönünü gösteren ok bulunuyor genelde. Üzerine böyle bir ok koyduklarına göre bir sebebi var.

Polen filtreniz çok kirli degiştireli çok uzun zaman olmadıysa daha sık degiştirmeyi deneyebilirsiniz. Polen filtreniz bu şekildeyse hava filtrenizi de kontrol edin. Özellikle hava filtresi için böyle aşırı tozlu yerlerde iseniz bakımı beklemeyin kendiniz degiştirin.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
:rolleyes:Abi aracı park edeceğin yere, tam motorun altının geleceği yere dragon breath vs. Gibi kötü kokulu bir ürün sıksan. Sonrasında aracı oraya park etsen.

Daha sonra aracın havalandırmasını açsan ve dışarıdaki havayı içeri çek yapıp kokunun içeriye gelip gelmediğini kontrol etsen filtreyi test etmiş olur muyuz:basx:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bizim usta polen filterisini takarken kolanya sıkmış değişik bir kolonya, araba minibüs gibi kokuyor bazen :D Eline sağlık Hakan abi, merak ettiğim şu bunu taktığımıza, şehir içi trafiğinde ,dışardaki havayı içeri alma şeklinde bıraktğımızda fanı/klimayı, havayı temizliyor mu yada o rahatsız edici egzos kokusunu emebiliyormu? Deneyimleyebildin mi?

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bizim usta polen filterisini takarken kolanya sıkmış değişik bir kolonya, araba minibüs gibi kokuyor bazen :D Eline sağlık Hakan abi, merak ettiğim şu bunu taktığımıza, şehir içi trafiğinde ,dışardaki havayı içeri alma şeklinde bıraktğımızda fanı/klimayı, havayı temizliyor mu yada o rahatsız edici egzos kokusunu emebiliyormu? Deneyimleyebildin mi?
Henüz deneyimlemedim :(