Focus titanium detaylı temizlik ve boya koruma uygulaması

emredkmn

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uygulama yapmayı düşünen, araştırma yapan arkadaşların konuyu daha kolay bulabilmeleri için yeni bi konu açmak istedim. Bikaç gün önce " @Ocean Cpt " Cihan'la birlikte bi detaylı temizlik ve koruma uygulaması yapmaya karar vermiştik. Dün de son yağışsız günlerden birini değerlendirip temizliğe başladık.

Geçeyim uygulama faslına. 6 saat süren bu serüvene önce aracı sert bi ön yıkama köpüğü ve meguiars eldivenle yıkayarak başladık. Daha sonrasında demirtozu olarak af iron out kullandık. Hiç tahmin etmediğim kadar demirtozu çıktı araçtan.. O kadar çoktu ki; bi ara eski kurban bayramlarındaki günler geldi aklımıza.. Demirtozu ve kilden sonra da araca 1,5 sene önce uygulanmış olan hikari diamonddan eser kalmadığını gördük. İlk fotolar geçen yıkamadan kalan finale etkileri. 2 kez kostikli köpükle yıkanmış olmasına rağmen yine de perdeleme ve hafif su iticilik vardı. Fotoğrafları iPhone 6s kamerasıyla çektim, hiçbi filtre vs açmadım.

Demirtozunu çok iyi şekilde duruladıktan sonra Çin'den almış olduğum marflo kil eldiveniyle araca kil uygulaması yaptık. Oldukça faydalı oldu uygulama. Eldiveni de beğendik kullanımı basit ve işe yarıyor. Çok fazla çizme de yapmadı.

Kilden sonra aracı tekrar duruladık. Aracın tavan ve ön cam yanlarındaki çıtalarını çıkarttım altlarından hayli fazla pislik çıktı buraları da temizledik. Af aqua deluxe kullanarak kuruladık. Kapı içleri vb yerlere farklı bi mikrofiber bez kullandık.

Daha sonra @Detail-Box Görkem'den temin ettiğim af trippleı rupes makineyle araca uyguladık. Pedin büyük geldiği(ayna, ön tampon vb.) kısımlarda af dual foam applicator kullandım.

Sonrasında camlara ipa geçip, jantları ve lastikleri kurulayıp, lastik parlatıcı sürdüm. Son katman olarak da dr beasleys liquid carnauba wax uygulaması yaptık.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Ayrı bir konu olması çok guzel olmuş. Tekrardan eline sağlık

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aralarda kaybolup gitmediği iyi oldu :)

Orada yaptığım yorumu tekrarlayayım:

Af tripple çizikleri maskeledi mi yoksa bir kısmını gerçekten aldı mı? Durumu gözleyerek sonucu paylaşırsanız sevinirim.

emredkmn

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
_CaN_' Alıntı:

Af tripple çizikleri maskeledi mi yoksa bir kısmını gerçekten aldı mı? Durumu gözleyerek sonucu paylaşırsanız sevinirim.

Bu sorunun cevabını tahminim 2-3 ay sonra falan verebilirim sanırım ne kadar çizik alıp dolgu yaptığını tam bilmiyoruz şuan ama çok güzel bi derinlik katıyor o kesin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık bu renk başka yanıyor maşallah.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

emredkmn

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dragstar' Alıntı:
Ellerine saglık bu renk başka yanıyor maşallah.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Abi teşekkür ederim parlaklık hedefim cherokee

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
emredkmn' Alıntı:
_CaN_' Alıntı:

Bu sorunun cevabını tahminim 2-3 ay sonra falan verebilirim sanırım ne kadar çizik alıp dolgu yaptığını tam bilmiyoruz şuan ama çok güzel bi derinlik katıyor o kesin.
Ah o derinlik yokmu o derinlik.. Beyaz araç sahiplerinin en derin mevzusu :D

Şaka bir yana derinlik güzel gerçekten. Bu konu altında güncelleme yaparsan bizlerde bilgi sahibi olmuş oluruz.

emredkmn

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
_CaN_' Alıntı:
emredkmn' Alıntı:
Ah o derinlik yokmu o derinlik.. Beyaz araç sahiplerinin en derin mevzusu :D

Şaka bir yana derinlik güzel gerçekten. Bu konu altında güncelleme yaparsan bizlerde bilgi sahibi olmuş oluruz.

Olsun öyle deme saldırmasınlar şimdi teşekkür ederim tekrar. Kullanıma göre güncellemelerini paylaşıcam zaman içerisinde.

emredkmn

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
serdar_22' Alıntı:
Elinize sağlık.uygulama güzel olmuş,renk te güzel.hikari 1.5 yılda nasıl gitti

Detailing konusunda biraz bilgi sahibi olduktan sonra uygulamayı yapanların bu işte pek de iyi olmadıklarını anladım fakat biraz geç olmuştu

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
emredkmn' Alıntı:
serdar_22' Alıntı:
Elinize sağlık.uygulama güzel olmuş,renk te güzel.hikari 1.5 yılda nasıl gitti

Detailing konusunda biraz bilgi sahibi olduktan sonra uygulamayı yapanların bu işte pek de iyi olmadıklarını anladım fakat biraz geç olmuştu
İşte o ince kırılma noktası :)

Bende detailing araştırmalarına, Adana'da seyyar bir pasta cilacının "abi arabanı 200 liraya parlatırım" demesiyle başladım :)

emredkmn

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
_CaN_' Alıntı:
emredkmn' Alıntı:

Bende detailing araştırmalarına, Adana'da seyyar bir pasta cilacının "abi arabanı 200 liraya parlatırım" demesiyle başladım :)

En azından bu kırılma noktaları ile kendimizi geliştirmiş olduk bu konuda

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@_CaN_ 200 lira verseydin bir dünya masraftan kurtulurdun :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Murat' Alıntı:
@_CaN_ 200 lira verseydin bir dünya masraftan kurtulurdun :)
Ben 6 ayda bir 200 lira versem çok daha karlı olurum, dur bunu bir düşüneyim:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
emredkmn' Alıntı:
_CaN_' Alıntı:

En azından bu kırılma noktaları ile kendimizi geliştirmiş olduk bu konuda
Aynen öyle :)

Murat' Alıntı:
@_CaN_" 200 lira verseydin bir dünya masraftan kurtulurdun :)
onurçiko' Alıntı:
Murat' Alıntı:
@"_CaN_ 200 lira verseydin bir dünya masraftan kurtulurdun :)
Ben 6 ayda bir 200 lira versem çok daha karlı olurum, dur bunu bir düşüneyim:)
Aslında doğru söylüyorsunuz. Ben hiç bu açıdan düşünmemiştim :D

emredkmn

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
2 hafta önce de koltuklara vp carpet cleaner ve fırça ile uygulama yapıp mikrofiber bezle silmiştim. Arada bariz fark oldu. Yalnız makine olmadığından durulama ve çekme yapılmadı. Sanırım bu yüzdendir bi hafta geçtikten sonra sürücü koltuğunda ufak bi kusma oldu. Onu da halledip koltuklara da makineyle bi durulama ve çektirme yapıp kuruttuktan sonra gtechniq i1 uygulaması yapıcam kısmetse. Tabi bunun için önce müsait bi koltuk temizleme makinesi bulmam lazım

Bu koltukta çikolata lekesi vardı.

Arkada da yazdan kalma deniz tuzu lekeleri vardı.

Bu da son hali