Geçmiş olsun . Bu tarz geç kalınmış tph malzemeler zarar veriyor malesef. Altta kalan sarılık geçmeyecektir. Boşuna uğraşmayın (Ben bir araçda 800 zımparaya kadar indim ,düzelmedi. )
Tpu malzeme yapılmadıktan sonra sorunlu bir iş. Ya tph yaptırıp 18-24 ay içinde sökeceksiniz (Ki bunda da zarar vermeyeceği garanti değil.)
Tpu malzemede ilk 3 yıl sorunsuz binersiniz. 3. yıldan sonra her yıl kontrol etmekte fayda var. Ben müşterilerimi 3, yıldan sonra çağırıyorum.
Sökme konusu büyük kumar. 1,5 günde kaput söktüğüm oldu. O sebeple bilmediğimiz folyoyu sökmek istemiyoruz. Ancak yine de sökmek zorunda kalıyoruz. Müşteriye de aralıklı fiyat veriyoruz. Minimum bu maksimum bu. İşi yaptıktan sonra ,uğraştığımız zamana göre para istiyoruz.
Folyo sökerken sıcak su ,buhar, fön makinası gibi destek elemanları lazım. Yukarıdaki örnekteki gibi sertleşen folyolar parça parça gelir. Onları plastikle kazıyıp (Malesef boya düzeltilebilecek seviyede çiziliyor )yapışkanlarını temizliyoruz.
Seramik ve folyo kıyaslanamaz 2 farklı ürün. Aracı sürttüğünüzde seramik fayda sağlayamıyor.
Yukarıda bir örnekte 100 k fiyattan bahsedilmiş. O kadar değil. Ortalama üstü bir malzeme ile 60 k bandından başlıyor fiyatlar. (50 k altına pek mümkün değil. işin içine hile girme olasılığı yüksek )