Ford Cmax 2006 detaylı temizlik

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Selamlar herkese 2 günlük temizlik maceramı paylaşmak istedim. Araç abimin. 2006 model Ford Cmax, aracı yeni aldı. Alındıktan sonra 1 kez yıkanmış hali ile huzurlarınızda.

- Valet pro citrus prewash ile birkez turladım aracı. Duruladıktan sonra Flowey b33 ile yoğun köpük uyguladım.
- Jantlara bilberry uyguladım. Lastikleri turtle wax ile temizledim. Davlumbazları da elimden geldiğince temizledim. İlk defa bu kadar kirli jantlar gördüm. 1 saatten fazla uğraştım ama hiç temiz olmadı. Daha doğrusu jantlarla bütünleşmiş kir gibi bişeyler mevcut. Bir kısmı geçmedi naptıysam.

Sunroof temizliği ve bakımı yaptım. Bakım için tunap 102 ile kızakları yağladım. Tunap 904 ile fitillere bakım yaptım. Aracın tüm cam fitillerini detaylıca temizledim ve bakımlarını 904 ile yaptım.
-Motora da el attım tabi ki.
-Çift kova ile yıkama işinin ilk aşaması bitti. Aracın kapı yan barlarının ve cam fitillerinin dış kısımlarından çok fazla kir, çamur çıktı. Yıkama olayı baya bir vaktimi enerjimi aldı.

- Demir tozu temizliği için Nigrin evotec kullandım.
- Peşine kil uyguladım.
- Farlardaki tuhaf leke? sarartı? artık benden iflah olmaz, beni boşver yenisini al der gibiydi. Yine de sırasıyla 1200-1500-2000-2500 zımpara, peşine de plastix uyguladım. Sonuç başarılı olmadı.

car pic download

- Polisaj için uygun bir mekanım yok, hava güneşli vakit çok mu çok az. Yine de giriştim işe başladım. Carpro clearcut ve ufs hybrid orbital ped ile. Peşine carpro reflect ile devam ettim. Ön kaputta çok vakit harcadım. Tepemde güneş kızdırıyor. Güneşin kaportadaki yansımasıyla; fener görevi görmekte bir bakıma tek faydası o oldu :D Diğer aksamları çok hızlı yaptım. Yani epey uyduruk polisaj oldu. Peşine b33 ile tekrar köpük, ve ipa ile bitirdim temizliği. Camları da softt 99 glaco ile temizledim.
- Davlumbazlar ve dış siyah plastikler için Sonax kunsstoff, lastikler için Mothers advanced tire, Kaporta için Turtle wax seramic sprey

twitter linki kopyalama

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, araç yılların yorgunluğunu bir kerede atamamış. :) Ama eskisinden kat ve kat daha güzel göründüğü kesin. :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Eskiye oranla harika olmuş gayet iyi görünüyor.ellerinize sağlık

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Aracın iç detaylarına başladım. Aracın içi de dışı gibi çok kirli. Tavanı, koltukları vs.
- Gereksiz fazlalıkları çıkardım paspaslarla birlikte. Her yerini süpürdüm. Tavandan başladım yumuşak fırça ve Valet pro interior cleaner'ı amway köpük yapan şişe ile uyguladım. Koltukları ve taban halılarını da aynı şekilde uyguladım, peşine makine ile vakumladım.

- Emniyet kemerlerini tunap 904 ile bakımını yaptım.
- Tüm plastik aksamları fırçaladım, Sonax mattefect ile korumaya aldım.
- Direksiyonu zymöl deri temizleyici ile temizledim peşine de chemical guys leather serum uyguladım.

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
elinize sağlık, emniyet kemerlerinde toplamama sorunu mu vardı?

farlardaki şey pul pul şeffaf bir şey ise vernik olabilir. yakın çekimde iç alt kısım, geçenlerde farlarını temizlediğim honda jazz farındaki sorunla aynı görünüyor, 500-800-1200-1,5-2-2,5-3 ile kolumu kopardı ama cam ortaya çıktı sonunda benimkinde. sahibinden fotoğraf isteyip atayım yarın

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
elinize sağlık, emniyet kemerlerinde toplamama sorunu mu vardı?

farlardaki şey pul pul şeffaf bir şey ise vernik olabilir. yakın çekimde iç alt kısım, geçenlerde farlarını temizlediğim honda jazz farındaki sorunla aynı görünüyor, 500-800-1200-1,5-2-2,5-3 ile kolumu kopardı ama cam ortaya çıktı sonunda benimkinde. sahibinden fotoğraf isteyip atayım yarın
- Teşekkür ederim. Kemerlerde öle bir sorun yoktu, Yine de uyguladım. Cam fitillerine de uyguladıktan sonra bariz şekilde gelen fitil sesleri kesildi. Çok memnun kaldım üründen bu yönüyle.
- Far zımparası konusunda; 800 ile mi başlasaydım keşke diye düşündüm ben de. Ama 500 ile başlansa daha garanti olabilir dediğiniz gibiyse.

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Elinize sağlık. Çok güzel bir uygulama olmuş.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Kullanılan malzemeleriniz hoşuma gitti. Özellikle zymöl leather cleaneri görünce içimde bir pişmanlık olmadı değil. Zamanında almamıştım. Neyse..

Ellerinize sağlık. Araçta yılların yorgunluğu çok bariz. Sayenizde toparlanmış. Abiniz güle güle binsin. :nazar:

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Kullanılan malzemeleriniz hoşuma gitti. Özellikle zymöl leather cleaneri görünce içimde bir pişmanlık olmadı değil. Zamanında almamıştım. Neyse..

Ellerinize sağlık. Araçta yılların yorgunluğu çok bariz. Sayenizde toparlanmış. Abiniz güle güle binsin. :nazar:
Teşekkür ederim. Zymöl leather cleaner'i ben de çok seviyorum. Keşke çok sayıda alsaymışım diyorum, bende de bu pişmanlık var maalesef.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Eliniz sağlık ,çok güzel olmuş.
Kapaı arası menteşelerine fırça+apc mi uyguladınız temizlikte?
Emniyet kemerlerini würth silikon sprey ile makaranın en dip kısımların fıslayarak bakıma almak mümkün olurmu sizdeki gibi.
Birde yağlayıcı olarak menteşelere wd40 uygun olurmu acaba?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, kısıtlı imkanlar dahilinde oldukça başarılı olmuş, kabuğunu kırmışsın.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracın iç detaylarına başladım. Aracın içi de dışı gibi çok kirli. Tavanı, koltukları vs.
- Gereksiz fazlalıkları çıkardım paspaslarla birlikte. Her yerini süpürdüm. Tavandan başladım yumuşak fırça ve Valet pro interior cleaner'ı amway köpük yapan şişe ile uyguladım. Koltukları ve taban halılarını da aynı şekilde uyguladım, peşine makine ile vakumladım.

- Emniyet kemerlerini tunap 904 ile bakımını yaptım.
- Tüm plastik aksamları fırçaladım, Sonax mattefect ile korumaya aldım.
- Direksiyonu zymöl deri temizleyici ile temizledim peşine de chemical guys leather serum uyguladım.

Elinize sağlık. Bej ve krem döşemelerdeki bu dönüşüme bayılıyorum :) insanın içini ferahlatıyor