Aslında son 9-10 yıldır yapılan regülasyonlardan sonra kesinlikle izlenilebilirliğini benim için kaybetmişti. Zaten Formula 1 öyle yarış olarak çok sevdiğim bir disiplin değil. Hatta son yıllarda özellikle "Liseli" iki üç pilotun çekişmesine dönüşmesi beni oldukça uzaklaştırmıştı F1 dan.
Yani pilotları bile yeterince agresif ve korkusuz gelmiyor artık. Saçlarının bozulmasından bile korkuyorlar gibi bir tarzları var.
Formula 1'dense senede 1 gün de olsa Le Mans bana her zaman daha keyifli gelmiştir. Bu haftasonu Le Mans Classic var mesela kesinlikle ara ara açıp takip etmenizi tavsiye ederim. Her petrolhead'i heyecanlandıran araçlar yarışacak.
Herneyse, geçtiğimiz hafta Fransa yarışını açıp takip ettim biraz. Zaten yarışları izlemesemde genelde yarış neticelerini takip etmeye çalışıyorum. Çünkü aralarında Fernando Alonso gibi çok efsane bir pilot var. Kendisi benim için döneminin en iyisi, internette benim gibi düşünen baya insan var bakabilirsiniz

. Sadece oldukça şansız araç seçimi konusunda, bir türlü rekabetçi bir araçla yarışma fırsatı bulamadı. Bu adam bu sene Le Mans 24 saat yarışında 1. olarak podyuma çıktı. Ve gerçekten inanılmaz bir performans sergiledi Toyota ile. Gece yarıştı özellikle sarı bayrak olan alanlardan sonra sergilediği agresif tavır, kendisine olan saygımı tekrar artırdı.
Ya herneyse bak çok uzattım yine. Bu araba konuları açılınca günlük hayatta da böyle bir türlü susmuyorum, milleti bunaltıyoruz. Fransa yarışını yine Alonso için izlemeye başladım, adam zaten pitten başladı. Sonra daha ilk turlarda Vettel yüzünden bir spin attı canım sıkıldı. 2013 Malezya yarışından sonra Top Gear'a katılan Webber'in Clarkson'a "babam çoçuklara vurmamam gerektiğini söylemese Vettel'e yumruk atardım" dediği aklıma geldi. Fernando inşallah önümüzdeki yıl Mclaren ile devam etmez. Zaten kendisinin Triple Crown yapması için önünde sadece Indy 500 kaldı. Önümüzdeki yıl inşallah onu da başarır.
Yine konudan saptık, dediğim gibi geçtiğimiz hafta Fransa yarışını izlemek, Kimi Raikkonen'i, Alonso'yu tekrar izlemek her ne kadar araç sesleri rezalet olsa da Formula 1'e karşı ümitlerimi tekrar yeşertti. Zaten bu haftaki yarış Silverstone'da Formula 1'i hiç merak etmeyenler bile bence açıp izlesinler bu yarışı. En fazla çekişme genelde bu pistte gerçekleşiyor. Demem o ki bundan sonra vakit buldukça galiba önümüzdeki günlerde Formula 1'i ben takip etmeye çalışacağım.
Yani Çağrı Hocam'a katılıyorum, bence takvime işaretleyin bu yarışı kaçırmayın, Türkiye'den bile bu yarışı canlı izlemek için gidenler var.