Garajın kapısı açıldı - 2025 Detay işleri

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Yaz sonu yaklaşırken komple iç dış güzel bir temizliğe girişmek istedim.

Önce arabanın içini dışarda süpürüp açık yerimizde içine başlıyoruz.

Üstten başlayarak En baştan sanruf temizliği , sonra fitiller ile başlayıp aracın komple içine girişiyorum.

Öncesini çok çekememişim fakat , turtle wax temizleyici köpük ile sanruf plastiği, kanalları ve lastiklerini temizliyorum. Kanallara silikon spreyi sıkıp bikaç aç kapa yaptırıp lastik ve plastiğe korumasını sürüp sanrufu bitiriyorum. Burda sanruf plastiğini temizlemek için Genel temizleyici köpük
Genel anlamda temizlik için vp apc 1:15
Köpük vp apc 1:20
Aparalar İç trim sökücü plastik levyeler , diş fırçası
Ve kabayı almak için su

Zaten sanruf kısmı düzenli temizlendiği için aktif olarak çok uğraştırmıyor. Daha sonra Apc, çeşitli fırçalar ve plastik levye yardımıyla iç fitiller ve kapı üstü fitilleri fırçalayıp kuru bezle kirlerini topladıktan sonra fitilleri de bitirmiş olduk.
En son plastik parçalara Car pro Perl ile güzel görüntüyü yakaladık

Fitillerden sonra , her yıkama kurulamaya çalışsam bile hafif kalan su lekelerini 3d Final touch ve 2 bez yardımı ile menteşlerin etrafı , fitillerin çevresi gibi yerleri elimin girdiği kadarıyla temizlemeye çalıştım
Böylelikle araca giriş 101 dersi tamamlandı.

Birkaç poz çekmiştim , onları da bırakayım

Fitilleri bitirdikten sonra , valet pro apc , scrup pad , yumuşak detay fırçası ve küçük suyla dolu kapla beraber bütün kapılarıda temizledikten sonra ;

fitillere silikon spreyi , kapı trimlerinin kapıya yaslandığı yerlere silikon spreyi sıkıp kapı trimlerine ve bütün plastik fitillere Gyeon Preserveyi süngerle uyguladım.

Kapılarıda bitirdikten sonra göğüs ve orta parçaları yine valet pro apc köpük , soft ve orta fırça , scrup pad , temiz bez ve flowey i2 ile temizledim. İçte işi komple bitirip koltukları tekrar kirletmemek için önce bu kısmı bitirdim. Buralarda çok fotoğraf kaydetmeyip hızlı geçmişim. O yüzden reelslik bir video bırakayım.

https://youtube.com/shorts/tyGwGcuhXXU?si=micoaMCD1O4axx7J

Bütün plastik kısmı bu sefer Gyeon Preserve ile koruma sağladım. Bundan öncesi Car pro perl kullanıyordum.
Perl biraz daha yoğun olmak üzere finişi daha mat , preserve bi tık daha parlak

Klima menfezleri , orta çerçeveler vs bittikten sonra deri kısma geçtim

Önce direksiyon derisi , sonra koltuk derilerini temizledim.
Yine scrup padi yıkadıktan sonra Colourlock deri temizleyici , TLS Deri kalkanı MATT ile Deri bakımımızı gerçekleştirdim.

Tüm derileri , Koltukları yaz öncesi temizlemiştim . O Yüzden aşırı bir kir çıkmasa da , yazın sıcaklarından yüzeye yapışan ter , toz gibi kötü imgeleri yüzeyden tamamen almış olduk.

Önceki hali :

Görüntü itibari ile parlama gibi bir durum yoktu , fakat düzenli bakıma ihtiyacı olduğunun kanaatindeyim.

Koltuklardan sonra ayak eşikleri ve giriş plastiklerini de temizleyip korumayı sürdükten sonra Kapalı garaja geçtim. Başta direksiyondan başlayıp her kısmı colourlock deri kalkanı ile ilk tur geçip , tekrar kurumasını bekledikten sonra 2.bir kat ile derilerimizi de bakım altına aldım.

hatim paylaşım

Ve sonuç olarak plastikleri Gyeon Preserve , Derileri Colourlock Deri Kalkanı Mat ile korumuş olduk.
Böylelikle hem işi kolayladım hem iç kısım bitmiş oldu.

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Birkaç Gün sonra sabah erkenden kalkıp 9 olmadan self servis yıkamanın yolunu tuttum. Hem sabah bir tık serin olduğundan hemde güneş ters taraftan geldiği için işlerimi rahatça halledip güneşten rahatsız olmuyorum.

Önce Koch chemie FB Demirtozu ile jantlardan başladım. Demirtozunu sıkıp beklerken , ön yıkamayı için Flowey ev 13 kullanıyorum.

Her tarafı güzelce duruladıktan sonra , jant & lastik kısmına geçiyorum.

Davlumbaz-lastik Apc KC GS 1:15 köpük

Jantlara Flowey R1 1:5

Ekstra genel karışım , 3d süper whell cleaner – apc karışımı ile davlumbaz-jant-lastik temizliği sonrası Çift ve ,Kovada 4 eldiven ile Nasiol Cleanion Proyu denedim.

İlk pov videom , kamerayı ters ayarladığım için genelde bakış açımın üst tarafını çekmiş. Bir dahakinde düzeltiriz.

Kurularken motor ve kaput kısmındaki suları da kuruluyorum. Bez bu şekilde ıslanınca , zaten temiz olan motorun tozunu da almış oldum.

Eve geldikten sonra önce Açık kısımda Dış kaportaya Fireball Grace uyguladım. Ürünü yüzeye mikrofiber ped ile seramik gibi dağıtıp Gentleman bez (1 tarafı uzun diğer tarafı kısa) ile yüzeye sürüp fazlasını temizleyip parlatıyorum. Jantlarda ve eşiklerde kalan kısımları 3d final touch ile kurutup yüzeyin temiz olmasını sağladım.

hızlı reısm

Daha sonra kapalı otoparka çekip son işlere hazırlık yaptık.

En son olarak dış trimlere bu sefer Koch chemie PSS , bundan önce dış trimlerde de car pro perl kullanıyordum, Lastiklere 3d Magic Dressing , davlumbazlara newmix lastik parlatıcı , Jantlara da turtle wax hybrid sealant wax sürüp bakımı tamamlamış olduk.

Ve son finalleri ise şöyle bırakayım.

photo image of

Watch unnamed | Streamable

Watch unnamed | Streamable

Dışarda çekilmiş fotomuz :

Hem forumu canlandırmış oluruz , hem geriye dönük güzel bir uygulama anısı kalmış olur.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize emeğinize sağlık hocam. Hikaye gibi okudum. Çok güzel uygulama olmuş. yarışmanız için bol şanslar diliyorum :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeğinize sağlık, cam fitilleri gibi ince detaylarla çok yerinde bir temizlik olmuş.
Jantlar için R1 gerçekten uygun fiyatlıydı şu anda hiç bir yer de satışı yok o biraz üzdü, bakalım bir kaç güne ofislerine gideceğim ürünler hala ellerindeyse. :)