Glaze daha çok show car parlaklığını elde etmek için kullanılır. Araç çok fazla yağmur, çamur, kar vs. gibi dış etkenlere maruz kalmıyorsa kullanılabilir. Ancak üzerine atılan korumanın (wax) ömrünü önemli ölçüde azaltacaktır.
Ayrıca tek başlarına kullanılmazlar. Üzerlerine mutlak suretle koruma kullanılmalıdır.
Wax atmadan önce varsa çok ince çizdikleri örtmek ve parlaklığı arttırmak için kullanılır. Bazı markaların renklere özel glaze ler olduğu gibi, her renk için kullanılanlar da vardır. Sürekli araba ile ilgilenip wax uyguluyorsanız tavsiye ederim. Zira wax ömründen çalar fakat parlaklığı üst seviyeye çıkarır.
Bu mesaji okuyunca A'raf, 31.Ayet aklima geldi.
"Ey Âdemoğulları! Her mescitte ziynetinizi takının (güzel ve temiz giyinin). Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez."
Sealent üstü glaze uygulamanın hiç bir anlamı yok maalesef. Glazenin bir amacı da çizikleri gizlemek parlaklığı üst düzeye çıkarmaktır. Sealent üstü glaze yaptığınızda bu özelliklerinden faydalanamayacaksınız.
Ayrıca temizlik özelliği olan glaze kullanırsanız önceden sürdüğünüz sealent yüzeyden ya kalkacaktır ya da etkisi zayıflayacaktır.
Sealent üstü glaze uygulamanın hiç bir anlamı yok maalesef. Glazenin bir amacı da çizikleri gizlemek parlaklığı üst düzeye çıkarmaktır. Sealent üstü glaze yaptığınızda bu özelliklerinden faydalanamayacaksınız.
Ayrıca temizlik özelliği olan glaze kullanırsanız önceden sürdüğünüz sealent yüzeyden ya kalkacaktır ya da etkisi zayıflayacaktır.
Sürekli kafada kodlanan sıralama wax-sealant-glaze. Ama mantık hatasından başka bir şey değil. Bu mesajınla tecrübeni yine belli ettin eskilerden kim kaldı dedirttirdin abi. Çoğu zaman sessizce bakıp geçiyorum dikkatimi çekti Tabi bu bir hobi, nasıl isteniyorsa öyle yapılması bazen sadece keyiflidir. Selamlar umarım görüşürüz yine
Sürekli kafada kodlanan sıralama wax-sealant-glaze. Ama mantık hatasından başka bir şey değil. Bu mesajınla tecrübeni yine belli ettin eskilerden kim kaldı dedirttirdin abi. Çoğu zaman sessizce bakıp geçiyorum dikkatimi çekti Tabi bu bir hobi, nasıl isteniyorsa öyle yapılması bazen sadece keyiflidir. Selamlar umarım görüşürüz yine
Glaze/Sealant/Wax olmali her zaman Glaze de asindirici özellik vardir alttaki yüzeyi temizleyip güzel bir görüntü parlaklik versin diye var zaten.
Eskisi gibi glaze,sealant kullanan kalmadi malesef ama benim icin en güzel ürünlerdir her zaman arada diger araclara bıkmadan ben sürekli uygulatiyorum.
bu sıralamada yanlış yahu ilk kil yapmak faydalı olur şart degil. ( koruma öncesi kullanılanlardan eldiven, bez, sünger şeklinde vb. ) sonra sıralama glaze - sealant - wax bu şekilde olmalı koruma uygulama- yenileme süreci..
eskisi gibi kullanan kalmadı demişsin @Sefa46 hocam biz varız yahu . ppf 'ci yeni tayfa bilmez bu işleri.
bu sıralamada yanlış yahu ilk kil yapmak faydalı olur şart degil. ( koruma öncesi kullanılanlardan eldiven, bez, sünger şeklinde vb. ) sonra sıralama glaze - sealant - wax bu şekilde olmalı koruma uygulama- yenileme süreci..
eskisi gibi kullanan kalmadı demişsin @Sefa46 hocam biz varız yahu . ppf 'ci yeni tayfa bilmez bu işleri.
glaze-sealant-wax ile glaze-wax-sealant arasında koruma ve parlaklık olarak hiçbir fark olmayacaktır. Bu ürünler Ppf in %10 u kadar koruma sağlamayı başardığında bunu konuşmak için belki tekrar enerji harcanabilir.
Kısaca glaze kusurları birkaç saatliğine örtmek ve hobi için kullanılabilir, gayet de keyiflidir