Göğüs mat durmuyor ne yapmalıyım?

Onurozan34

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba. Göğüs, kapı üstü plastik kısımlar, direksiyon göbeği hepsi aynı malzeme gibi yumuşak plastik. Bu kısımlar çok parlak duruyor ve beni rahatsız ediyor.
Araç 1 senedir bende, sadece nemli bezle silip k2 satina sürüyorum ama yine baya parlak kalıyor.
Ben aracın sıfır hali gibi mat bir görüntü istiyorum. Aracın yaşı itibariyle bu mümkün müdür? Değilse de mümkün mertebe mat hale gelmesini istiyorum.
Elimde koch green star ve koch polstar ve detay fırçam var bunlar işimi görür mü? Nasıl kullanmalıyım sulandırma vs?

Benim aracım:

İstedigim hali:

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Green Star’ı kendi aracımda (plastik aksamlarda) 5-6 ayda bir ağır kiri alması için kullanıyorum. Rutin temizlik için güçlü yapısı yüzünden plastikleri soldurabiliyor diye duyum almıştım. Lakin doğru seyreltme oranı ile örneğin 1:20 - 1:30, istediğiniz mat görünüme kavuşabilirsiniz. Rutinde ise K2 APC Neutral’i ph nötr forumdan dolayı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba. Göğüs, kapı üstü plastik kısımlar, direksiyon göbeği hepsi aynı malzeme gibi yumuşak plastik. Bu kısımlar çok parlak duruyor ve beni rahatsız ediyor.
Araç 1 senedir bende, sadece nemli bezle silip k2 satina sürüyorum ama yine baya parlak kalıyor.
Ben aracın sıfır hali gibi mat bir görüntü istiyorum. Aracın yaşı itibariyle bu mümkün müdür? Değilse de mümkün mertebe mat hale gelmesini istiyorum.
Elimde koch green star ve koch polstar ve detay fırçam var bunlar işimi görür mü? Nasıl kullanmalıyım sulandırma vs?

Benim aracım:

İstedigim hali:

İç mekanda plastikte göğüste apc kullanmak bana mantıklı gelmiyor plastiği nihayetinde solduruyor. Solan plastikte görünümü geri kazandırmak zor ama plastikle alakalı bir test vardı forumda o konu neticesinde Sonaxın mat efekt ürünü k2 pro satina ilklerde çıkmıştı. interior cleaner ile yüzeyi temizleyip temiz yüzeye bu ürünleri uygulayabilirsiniz yakın zamanda da @Sefa46 hocamın Adbl interior cleaner incelemesi vardı ona da bakabilirsiniz

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Benim aracım:

İstedigim hali:

Hoş geldin, iyi forumlar. KC GS yi davlumbaz, araç altı gibi çok göze batmayan yerlerde, sulandırma oranı 1:10, 1:15, 1:20 gibi kullanırım. Birde paspaslarda kullanırım. Benim paspaslar çok kirleniyor. Onun dışında araca yaklaştırma derim. Ben öyle yapıyorum.

Onurozan34

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koch Po ile yapin 1/10-1/15 sulandirin ideal olur deri temizleme.fircasi varsa daha iyi olur kullanim.acisindan yoksada orta sertlikte ki bir firca ile halledebilirsinjz.
Hocam aynen dediginiz gibi yaptım deri fırçası ile ama zerre kadar fark olmadı. Araya bant da çektim farkı göreyim diye ama sıfır etki

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Benim aracımda da bu kadar olmasa da ince bir parlaklık kalıyordu saf halde po ile temizlik yaptım kirli gözükmeyen yerlerden bariz kir çıktı, gyeon preserve ile de koruma altına aldım istediğim matlığa ulaştım

Onurozan34

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Benim aracımda da bu kadar olmasa da ince bir parlaklık kalıyordu saf halde po ile temizlik yaptım kirli gözükmeyen yerlerden bariz kir çıktı, gyeon preserve ile de koruma altına aldım istediğim matlığa ulaştım
Merhaba koch gs 1:20 sulandırdım deri fırçası ile uyguladım çok güzel oldu beklemiyordum bu kadar. İlk başta Koch po 1:10 yaptım hiç etki etmemişti

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Elinizdeki mevcut ürünle ve sert bir fırça ile temizliğinizi yapın. Kalem fırçalar kiri iyi temizlemez. Yatay, sert kıllı bir fırça ile çalışın.

Ürünü seyreltme kısmında bence biraz agresif yapın. İlk temizlik sonrası yüzey istediğiniz matlığa geldikten sonra rutin temizlikler ile mat kalmasını sağlarsınız.

Temizlik sonrası mutlaka bol suyla yıkanmış, güzelce sıkılmış bez ile 2-3 tekrar yaparak yüzeyde kalan temizleyici kalıntılarını temizleyin.

Onurozan34

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinizdeki mevcut ürünle ve sert bir fırça ile temizliğinizi yapın. Kalem fırçalar kiri iyi temizlemez. Yatay, sert kıllı bir fırça ile çalışın.

Ürünü seyreltme kısmında bence biraz agresif yapın. İlk temizlik sonrası yüzey istediğiniz matlığa geldikten sonra rutin temizlikler ile mat kalmasını sağlarsınız.

Temizlik sonrası mutlaka bol suyla yıkanmış, güzelce sıkılmış bez ile 2-3 tekrar yaparak yüzeyde kalan temizleyici kalıntılarını temizleyin.
Merhaba öncelikle öneri için çok teşekkürler.
Göğüs kısmında 1:20 koch green star kullanıp tatmin edici bir matlığa ulaştım.
Tls deri fırçası kullandım ve önce nemli bezle sonra da kuru bir bezle kimyasalı temizledim.
Göğüsteki malzeme ile aynı olan direksiyon göbeği ve kapı döşemesinin üst kısımları var. Oranı 1:15e çekip devam etsem sorun yaşar mıyım? Çünkü göğüs kısmı çok daha iyi olabilir gibi geldi ama risk almak istemedim