Golf 7 Limestone Gray Detay Uygulamaları

Giallorosso

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba, uzun zamandır forumda pek aktif olamıyordum aracıma ait uygulamaları elimden geldiği kadar bu konu altında paylaşmaya çalışacağım.

Aracın motoru bayağı bir kirliydi, bakım esnasında usta sanayi usulü bir temizlik yapmış.

Uygulama öncesi kirli haller

Kaput keçesini söküp tornador ve koch chemie gs yardımıyla temizledim.

Önce bir perde su vurduktan sonra, cg grime reaper sprey formunda ve greenstar combo2 karışımını köpük formunda sıkarak çeşitli detay fırçalarıyla ulaşabildiğim heryeri fırçaladım.

Duruladıktan sonraki durum

Boya tabancısı ile koch chemie motorplast sıkıp kaputu kapattım.

Kaput altına auto finesse finale uyguladım.

20 saat sonra kaputu açtım ve finaller.

Okuyan herkese teşekkür ederim.(Kaput keçesine, koltuklara uygulama yaparken tekrardan el atacağım.)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık detaylı profesyonel bir motor temizliği olmuş finaller harika görünüyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık hocam,uzun zamandır görünmüyordunuz bahane olmuş iyi olmuş :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba, uzun zamandır forumda pek aktif olamıyordum aracıma ait uygulamaları elimden geldiği kadar bu konu altında paylaşmaya çalışacağım.

Aracın motoru bayağı bir kirliydi, bakım esnasında usta sanayi usulü bir temizlik yapmış.

Önce bir perde su vurduktan sonra, cg grime reaper sprey formunda ve greenstar combo2 karışımını köpük formunda sıkarak çeşitli detay fırçalarıyla ulaşabildiğim heryeri fırçaladım.

Okuyan herkese teşekkür ederim.(Kaput keçesine, koltuklara uygulama yaparken tekrardan el atacağım.)
Mükemmel bir motor temizliği olmuş. Tam olması gerektiği gibi. Ellerinize sağlık :alkıssx:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Lokum olmuş lokum. Nerede bu yutubır car cleaning guru gelsin ders alsın

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa

Elinize sağlık hocam tertemiz olmuş
Susuz temizlikte çok uğraştırırmış :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
O eski halinden eser yok şimdi şarkısı geldi aklıma. Eline sağlık, emek vermişsin çok da güzel olmuş.

Giallorosso

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bir ben cesaret edemiyorum sanırım şöyle köpüklü köpüklü yıkama işine :) Elinize sağlık :nazar:
Biraz korkutuyor açıkcası evet ama uzun süre bez bile değmemiş motorlar için malesef başka çözüm yolu istenilen sonucu veremiyor. Alternatör, akü, beyin, sigorta ve bobin buji kısmını maskeleme yaparak temizlemeye özen gösteriyorum genellikle.

Güzel yorumlarda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Biraz korkutuyor açıkcası evet ama uzun süre bez bile değmemiş motorlar için malesef başka çözüm yolu istenilen sonucu veremiyor. Alternatör, akü, beyin, sigorta ve bobin buji kısmını maskeleme yaparak temizlemeye özen gösteriyorum genellikle.

Güzel yorumlarda bulunan herkese teşekkür ediyorum.
Aslında bu yorumunuz çok değerli. Çoğu kişi aracın motorunu yıkarken alternatörü kapatmaz. Aslında kapatılması gereken önemli bir yerdir.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Elinize sağlık, eski ile yeni arasında dağlar kadar fark var, çok başarılı bir uygulama olmuş,
doğru ellerde, doğru korumalar alınarak yeterli miktarda su ile de motor temizlene bileceğinin güzel bir ispatı.

Giallorosso

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Aslında bu yorumunuz çok değerli. Çoğu kişi aracın motorunu yıkarken alternatörü kapatmaz. Aslında kapatılması gereken önemli bir yerdir.
Kesinlikle alternatör çok önemli, aslında bir diğer önemli nokta buji kısmı özellikle motor koruma kapağı olmayan araçlarda su vurulduğu zaman tedbir alınmazsa tekleme sorunu olma ihtimali yüksek.