Güneş Gözlüğü Camı

Ignorius

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce hiç konusu açıldı mı bilmiyorum ama güneş gözlüğüne araç farlarındaki gibi çizik giderme ve parlatma deneyen oldu mu hiç?

Mika gibi sert plastik bir malzeme sonuçta. Gerçek cam değil ve kolayca çiziliyor. Acaba aynı işlemleri denesek sonuç alır mıyız?

Çizikler görüşü etkileyecek kadar fazla oldu artık, takarken görüşü bozuyor. Dükkan dükkan gezip yüzüme uygun yeni gözlük aramaya o kadar üşeniyorum ki anlatamam size :)

Sadri

Acemi Detaycı
Üye
İl
SİNOP
telefon ekranına deneme yapmıştım. ufak çizikleri tamamen gidermişti. çizik gözlüğüm var. şimdi deneyeyim :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce hiç konusu açıldı mı bilmiyorum ama güneş gözlüğüne araç farlarındaki gibi çizik giderme ve parlatma deneyen oldu mu hiç?

Mika gibi sert plastik bir malzeme sonuçta. Gerçek cam değil ve kolayca çiziliyor. Acaba aynı işlemleri denesek sonuç alır mıyız?

Çizikler görüşü etkileyecek kadar fazla oldu artık, takarken görüşü bozuyor. Dükkan dükkan gezip yüzüme uygun yeni gözlük aramaya o kadar üşeniyorum ki anlatamam size :)

Madem çizik içinde bir tane pasta ile deneme yap baktın daha beter oldu, camları değiştirmek üzere gözlükçüye gidersin :) Aklında kalacağına yap bir deneme olsun bitsin.

Ignorius

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimdeki malzemelerle 2000-2500-3000 su zımparası, ardından Plastx ve son olarak da Fine Polish ile bu kadar oldu. Ama orijinal cam parlaklığını yakalayamadım. Güneşte hareler görünüyor.

Sünger yüzünden mi, yoksa fine polish en fazla bu kadar mı yapabilir bilgisi olan var mı?

@Sefa46 hocam sence sünger üzerine pamuklu kumaş bağlayıp fine polish ile geçsem hareler gider mi?

Ignorius

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,

Meg Plastx daha ince bir finish sağladı:
Soldaki Plastx, sağdaki carpaint fine polish:

İki cama da siyah yumuşak sünger ile plastx uyguladım. Son hali aşağıdaki gibi oldu. Sıfır kondisyonunda değil ama takınca anlaşılmıyor. Çiziklerden kurtuldum ve kullanırken rahatsızlık vermiyor.