Güneşi Gördüm yıkaması

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yaklaşık 1 aydır berbat giden havalar yüzünden beyaz kızımı yıkama fırsatı bulamıyordum, hele son yağan çamurdan sonra araç kirlilikte nivanaya ulaştı..Güneşi görür görmez sabah uyku falan dinlemeden içimdeki detaycı çocuğu çıkardım.
Öncelikle dükkanı açalım;

Ve öncesi ile devam;

Arabayı bu halde gören komşular hayırdır Onur hastamısın falan diye sormaya başladılar.
Her zamanki gibi davlubaz ve jantlara Arexons Fulcron sıkarak  başlıyorum.

Hiç vakit kaybetmeden AD citrus pre wash ile devam ediyorum üstüne durulamadan yine AD magi foam ile ön yıkamayı bitireceğim.

Köpük showun aracın üstünde çalışmasını beklerken bende lastık, jant ve davlumbaza detay yapmaya giriştim.

CG Diablo her zaman favorimdir.

Bu Turtle wax ı bir kampanyadan almıştım, denemek bu güne kısmetmiş.Beğenmedim zayıf kaldı.Demir tozu sökmüyor.Temiz jantta fırçaya sıkmalık kullanılır.

Jant lastik bitti, durulamamızı yaptık, ön yıkama gayet iyi iş çıkardı, araç üstünde trafik filminden başka birşey kalmadı.Bu işin üstesinden eldivenler gelecek.Kovada oldukça beğendiğim şampuanlardan Adams car wash kullanacağım.

7 eldiven ile yine maximum güvenlikli yıkama ön planda;

Şampuan muhteşem köpürüyor ve araç üzerinde çok güzel kayıyor. 
Kızımı durulayıp Koch pro... wax snow foam ile sıkıp eldiven ile yedirip tekrar duruladım.Ürün güzel boncuk yaptı.parlaklık olarak da iyi.Pratik bir ürün.Camlara, Jantlara ve plastikler için indirdiğim ürünleri kullanmadan geri çıkardım bu ürün sayesinde.

Pile ile kurulama işlemini yaptım, çok değişik bi havlu bu alışmam zor olacak.Adam içinden bu ne lan diyor.Ama kuruluyor yani canavar gibi 

Davlumbaza çok sevdiğim Cg bare bones;

Lastiklere ise Amazondan ortak alımla aldığım, alalıda 1 seneyi geçen fakat hiç kullanma fırsatı bulamadığım Williams lastik parlatıcısını kullandım.Keşke daha önce kullansaymışım dedim.güzel parlattı.Bakalım ömrü ne kadar olacak.

Finaller,

Hepize mutlu hafta sonları dilerim, Sağlıcakla kalın....

[video=youtube]http://https://www.youtube.com/watch?v=rOaXwm6DzPg[/video]

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Onur abi maşallah çok yanmış araç .

Williams'ı beraber almıştık. Dayanımı öyle çok olmasada kokusuz su bazlı olması sebebiyle ben de keşke daha  fazla alsaymışım diyorum. Çünkü fiyat olarak Sarp'tan bile daha uygundu yanlış hatırlamıyorsam.

Edit: Şimdi kontrol ettim ürünün bir yeri kaçtığı yok, halen gönderimi var
https://www.amazon.de/Williams-Racing-WIL0023-Reifenpflege-5-Liter/dp/B019ORYH94/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1520656927&sr=8-1&keywords=williams+racing

Williams Racing'in başka ürünleri de var aslında alıp deneyebiliriz. Şampuan vs. Sen jant temizleyicisini de beğenmiştin diye hatırlıyorum.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkürler Umur,
Evet beraber almıştık.Kullanınca bende dedim keşke daha fazla alsaymışım.
Jant temizleyici de fiyatına göre fena değil. Yine bir ortak alım yapabiliriz aslında.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Pek güzel parlamış gerçekten. O kadar kirden sonra hafiflemiştir.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Paian' Alıntı:
Pek güzel parlamış gerçekten. O kadar kirden sonra hafiflemiştir.
Teşekkürler, hafifledi aynen.Bi 5bg artı sanki araba. Çekişi kuvvetlendi:)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Eline sağlık abi sedefli beyaz güzel renk

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

ozeba

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Karadenizde baharlar yagmur zamanidir. Bizim icin gunesli gunler gelse de hemen ardindan yagmur yagdigi icin araba yikamak sadece zaman gecirmek icin bir hobi olarak kaliyor:) elinize saglik cok guzel parlamis araba. Barebones kirleri cikaran bir urun mu yoksa uzerini kapatan boya gibi birsey mi?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık onur ürün incelemeleri detaylı anlatım keyifle okudum. bende güneşi bulsam yıkama yapacagım iki araçta inanılmaz derecede kirlendi.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Elinize sağlık, yine klasikleşen yıkamalardan biri olmuş. Ürün deneme ve yorumları için de teşekkürler. Böyle dibine kadar detaycı adamın uygulamaları için beyaz araba biraz talihsizlik gibi sanki şöyle cayır cayır yanacak, waxı, polisajı iliklerine kadar yansıtacak bir renk olsaydı keşke diyor insan bundan sonraki aracınız beyaz olmaz inşallah

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Eline sağlık abi çok güzel olmuş:)
Yaklaşık 1 aydır havalardan dolayı arabayı yikayamiyorum yarın kısmetse bende yıkayacağım

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
smtcglr' Alıntı:
maşallah güzel parlamış, sen güneşi gördün de biz daha göremedik kuzey de :D
Teşekkür ederim, yakında sizin yüzünüze de güler ☀.
ozeba' Alıntı:
Karadenizde baharlar yagmur zamanidir. Bizim icin gunesli gunler gelse de hemen ardindan yagmur yagdigi icin araba yikamak sadece zaman gecirmek icin bir hobi olarak kaliyor:) elinize saglik cok guzel parlamis araba. Barebones kirleri cikaran bir urun mu yoksa uzerini kapatan boya gibi birsey mi?
Teşekkür ederim, zaten genelde stres atıp rahatlamak için yıkıyoruz arabayı.
Barebonesi yüzeyi temizledikten sonra patlatmak için kullanıyoruz.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Onur abi eline sağlık. Bende yıkayacamda dur bakalım ne zaman :)
Teşekkürler kardeşim, mavişi çıkar bakalım piyasaya:)
Dragstar' Alıntı:
Ellerine saglık onur ürün incelemeleri detaylı anlatım keyifle okudum. bende güneşi bulsam yıkama yapacagım iki araçta inanılmaz derecede kirlendi.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkür ederim Süleyman sensei, senin iş uzun iki araba. Detaya doyuracak seni.
CemPektaş' Alıntı:
Elinize sağlık, yine klasikleşen yıkamalardan biri olmuş. Ürün deneme ve yorumları için de teşekkürler. Böyle dibine kadar detaycı adamın uygulamaları için beyaz araba biraz talihsizlik gibi sanki şöyle cayır cayır yanacak, waxı, polisajı iliklerine kadar yansıtacak bir renk olsaydı keşke diyor insan bundan sonraki aracınız beyaz olmaz inşallah

Teşekkür ederim, benim şansıma sanırım arabaların bir siyah bir,beyaz oluyor. Bundan önceki siyahtı, beyaz hakkımı bunda kullandım, bir sonra ki yine siyah olur heralde. Özledim çünkü siyahı.
Normalde beyaz almazdım fakat bayiide bu vardı.Ben mavisini istiyordum. Çok beklersin gelmesi sürer dediler.Ben hayatta bekleyemem sabırsız adamımdır. Bir iş hemen olsun bitsin isterim.Biraz da o yüzden beyaz oldu.
Eraycan' Alıntı:
Eline sağlık abi çok güzel olmuş:)
Yaklaşık 1 aydır havalardan dolayı arabayı yikayamiyorum yarın kısmetse bende yıkayacağım
Teşekkürler Eray kardeşim. Detaysızlıktan elin ayağın titriyor artık senin:)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Detail Guy' Alıntı:
Eline sağlık abi sedefli beyaz güzel renk

Teşekkürler kardeşim ,düz beyazdan hahallice işte.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
SubaruOutback' Alıntı:
Güneşi birde ben görsem...
O güneş oraya da gelecek elbet:)
technologyst' Alıntı:
Oh be demiş araba elinize sağlık benimkide öyle duruyor:) @onurçiko
Valla oh be dedi, ben de derin bi ooohhh be dedim.