Her yıkamada Demirtozu özellikli jant temizleyici kullanmak hakkında?

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bende koch chemie fb var. Her yıkamada uygularsam janta,diske vs zarar verir mi, arada apc vs. ile mi temizlemek gerekir?

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bu tamamen tercihinize kalmis bir konu. Esasen her jant temizliginde demir tozu sokucu kullanmaya gerek yoktur. Bu gibi urunler surekli kullanimda diskin gobek kisminda pasa sebebiyet verebiliyor. Bu durum daha cok gorsel bir problem yani sizin gozunuze batmiyorsa istediginiz urunu kullanabilirsiniz. Onun haricinde disklerin yuzeyi her yikamada paslanir fakat bir iki frenden sonra yuzeydeki pas balata temasi ile giderilir. Kendi adima rutin yikamalarda jant temizleyici kullanmayi daha cok seviyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Ben sürekli kullanımda demir tozu sökücü kullanıyordum, paslanmaya sebep oluyor ilk başta, kaliperler, disk göbekleri gibi yerlerde. Ayrıca diskin kaplamasınıda söküp paslanmasına neden oluyor yavaş yavaş. Ama burda en önemli olan kaliperin pas yapması oluyor. Apc yerine jant temizleyici, şampuanlı su gibi şeylerde kullanabilirsiniz. Apc de olur.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bu tamamen tercihinize kalmis bir konu. Esasen her jant temizliginde demir tozu sokucu kullanmaya gerek yoktur. Bu gibi urunler surekli kullanimda diskin gobek kisminda pasa sebebiyet verebiliyor. Bu durum daha cok gorsel bir problem yani sizin gozunuze batmiyorsa istediginiz urunu kullanabilirsiniz. Onun haricinde disklerin yuzeyi her yikamada paslanir fakat bir iki frenden sonra yuzeydeki pas balata temasi ile giderilir. Kendi adima rutin yikamalarda jant temizleyici kullanmayi daha cok seviyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pas mevzusunu tam bilmiyordum, teşekkür ederim.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Ben sürekli kullanımda demir tozu sökücü kullanıyordum, paslanmaya sebep oluyor ilk başta, kaliperler, disk göbekleri gibi yerlerde. Ayrıca diskin kaplamasınıda söküp paslanmasına neden oluyor yavaş yavaş. Ama burda en önemli olan kaliperin pas yapması oluyor. Apc yerine jant temizleyici, şampuanlı su gibi şeylerde kullanabilirsiniz. Apc de olur.
Bilgi, tecrübe için sağolun hocam. Pas olayını bilmiyordum, artık dikkat ederim.

kadirx

Çaylak Detaycı
Üye
fotoğraflama şansınız varmı ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bende koch chemie fb var. Her yıkamada uygularsam janta,diske vs zarar verir mi, arada apc vs. ile mi temizlemek gerekir?
Ben her yıkamada demir tozu sökücü kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Ancak her yıkamada jantlara özel ilgi göstermeniz gerekiyor.
Ben senede 2 kere kullanıyorum. Biri kışa girerken diğeri ise yaza girerken. Fazlasına da ihtiyacım olmuyor.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Araç kaportasında uygulandığında mosmor akıyor ya. Hangi demirtozu sökücü olursa olsun bende o etkiyi yaratmadı. :sarki:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@thelordof

Hocam merhaba. Ben sizden önce @onurçiko Onur üstada sormuştum. Demirtozu temizleme özelliği olmayan yani diğerlerine göre daha masum bir jant temizliyicisi. Alıntı direk yaptım
“ Jant temizleyici parlatan adamlarda hala indirimde ise cg signature series whell cleaner var onu alın. Migrosta Sonax jant temizleyicisi indirimde ondan stoklayabilirsiniz. Bu yazdıklarımda demir tozu sökücü yok. Güvenli bir şekilde kullanabikirsiniz. Ama arada bir demirtozu sökücüde kullanın sık olmasada.”
Bende mevsim geçişlerinde 6 ayda 1 kez kullanmayı düşünüyorum;)

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
@thelordof

Hocam merhaba. Ben sizden önce @onurçiko Onur üstada sormuştum. Demirtozu temizleme özelliği olmayan yani diğerlerine göre daha masum bir jant temizliyicisi. Alıntı direk yaptım
“ Jant temizleyici parlatan adamlarda hala indirimde ise cg signature series whell cleaner var onu alın. Migrosta Sonax jant temizleyicisi indirimde ondan stoklayabilirsiniz. Bu yazdıklarımda demir tozu sökücü yok. Güvenli bir şekilde kullanabikirsiniz. Ama arada bir demirtozu sökücüde kullanın sık olmasada.”
Bende mevsim geçişlerinde 6 ayda 1 kez kullanmayı düşünüyorum;)
çok sağolun hocam, bakacağım.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aslında Demirtozu boyalı yüzeyde en zararsız temizlik sitili. Açık demir olan yerlerde pas görünümü olmasını hızlandırıyor. Ama orayıda eritmiyor yani. Mesela motorun krom aksamlarında jant tellerinde kullanmıyorum Jeepde kaliber çıplak demir orada pas görünümü var ama araba geldiği zamanda vardı. biraz iç kısımda kaldığı için görünmüyor. Lafın kısası benim için boyalı yüzeyde en güvenilir temizlik yöntemi.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ