Herkese Merhaba

Cane

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Tüm forumdaşlara merhaba.
Aslında araçla ilgilenmeyi sevmeme rağmen şimdiye kadar zaman ve mekan sıkıntısından dolayı yeterli ilgiyi gösteremiyordum. Ş 2023 Tesla Model Y Performance aracım PPF kaplı ve iç koltukları deri. Jantlar ise tekerden biraz taştığı için hem sürtmeye maruz kalıyor hem de siyah renk olmasından kaynaklı kir ve tozu eksik olmuyor. Bu nedenle foruma kayıt olup siz değerli forumdaşlarımdan öğreneceğim hususlar doğrultusunda araca hak ettiği bakım ve temizliği sunabileceğime inanıyorum. Forumda yaptığım araştırmada PPF kaplı araçların dış yıkaması ile alakalı sadece bir adet başlık gördüm. Bu başlıktan da herhalde acemi olmamdan kaynaklı olacak pek birşey anlayamadım. Sizlerin taviyesi beni ziyadesi ile mutlu edecektir. Aşağıda maddeler halinde yazdığım sorulara cevaplarınızı bekler, herkese mutlu tatiller dilerim...
1- PPF kaplı aracın dış yıkaması için şampuan, yıkama eldiveni ve kurulama bezi olarak ne önerirsiniz?
2- Aracın lastik ve jantlarının parlak ve temiz görünmesi için ne önerirsiniz?
3- Aracın deri koltuklarının ( Bildiğim kadarı ile koltuklar orjinal deri değil, emitasyon deri) temizliği için ne önerirsiniz?
4-Aracın cam çıtaları, kapı çıtaları plastik aksamdan oluşuyor. Bunların temziliği için ne önerirsiniz?
Not: Detailing'e yabancı olduğum için lütfen tavsiye vereceğiniz marka ve bez adlarını tam olarak yazmanızı rica ediyorum. Malum Detailing'in de kendine has sözlüğü var ve ben de bilgi olarak dibin dibindeyim. :))

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hoş geldin abi keyifli forumlar dilerim
Sorularının cevaplarını forumda biraz gezinerek kolayca öğrenebilirsin bu mevzularda çok fazla konu açıldı. Şampuan, eldiven, bez gibi önerilerden önce biraz da bütçe meselesi devreye giriyor. 400 liraya da kurulama bezi var 1400 liraya da. Bütçeni söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz

Cane

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Cümleten hoş bulduk. Forumu gezince bende şöyle bir algı oluştu; kullanılan ürünler çok profesyonel olduğu için ürünü yanlış yerde kullanınca sanki telafi edilemeyecek lekeler oluşabilir gibi geliyor.
Bütçe kısmı için ise 400 ve 1400 olan bezlerden 1000 olan işimi görür kardeşim. :)))
Anlayacağınız her ürünü almak istiyorum ama kullanım boyutunda acemi olunca hiç bir ürünü almaya cesaret edemiyorum...

carmjıl

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba uygulamalarda korkacak bir şey yok. Demir tozu temizleyiciyi alıp iç trimlere sıkmazsanız bir şey olmaz :)))
Sorunuza gelecek olursak
Şampuan olarak
Badboys ph nötr şampuan bütçem yok diyorsanız newmix te iş yapar
Yıkama eldiveni ve kurulama havlusu bütçe meselesi bütçe varsa carpro yoksa smartbee
deri koltuk temizleme için koch chemie po diyebilirim
Jant için her seferinde demir tozu temizliği yapmanıza gerek yok demir tozu temizliği için carpro iron x parlaklık için good stuff rims detailer iyidir.
Kapı çıtaları arası için koch chemie gs yi konsantre edip kullanabilirsiniz
Bunları uygulamak için uygun detay fırçaları uygun jant fırçaları uygun havlular bezler aplikatörlerde gerekli detay işi bir derya deniz YouTube den detay videoları izleyerek öğrenebilirsiniz. Ürünler de bütçe meselesi bütçenize uygun ürünü seçip kullanabilirsiniz zart kimya olmasın yeter.