Honda Civic Amatör Uygulama

Ytekneci

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhabalar. Son zamanlarda aklıma koyduğum detaylı temizliği nihayet bugün uygulamaya başladım. Fakat işe kendimi kaptırdığımdan çok fazla fotoğraf çekemedim. Hepsini aynı güne sığdıramadığım için hafta boyu uygulama yapmaya devam edeceğim. Bugün jant polisajı ve davlumbaz temizliği için kolları sıvadım, kullandığım malzemeler;
- Bosch AQT3311
- Polytop Equinox
- KC Green Star
- KC P301
- KC NMPC
- El motoru (dar alan olduğu için)
- Mini orta aşındırıcı polisaj süngerleri
- Detay fırçaları ve bezler

İşe aracımı krikoya kaldırıp lastikleri sökerek başladım.

Ardından jantı detaylıca temizleyip kurumaya bıraktım.

Davlumbaz içlerinide güzelce fırçalayıp yıkadım. Yıkama işleminden sonra plastik kısımları NMPC ile korumaya aldım.

Ve sıra jantlarda. Güzelce kuruladıktan sonra P301 ile polisaja başladım.

ÖNCESİ

SONRASI

Son Durum (detay işlemleri devam edeceği için lastiklere parlatıcı sürmedim.)

Yarın ise aracın boyasında demirtozu temizliği, kil ve polisaj işlemlerine devam edeceğim.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Devamı için şimdiden kolay gelsin :) Piyano siyahı jantlar her ne kadar ilgi çekici görünse de zamanla oluşan çiziklerle gerçekten hoş olmayan bir görüntüye sebep oluyor. Sizin jantların önceki hali bile pek çok yeni sayılabilecek araçtaki kondisyondan daha iyiymiş, uygulama ile sıfır haline geri dönmüş, elinize sağlık.

Ytekneci

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Önce hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi gün gün ilerleyince daha keyifli oluyor ve insanın içine daha çok siniyor.
Bugün polisaj hazırlığı ve polisaj yaptım. Kullandığım malzemeler;
-Valet Pro Citrus prewash
- Soft99 Creamy
- Polytop Equinox
- Valet Pro sarı kil
- Valet Pro clay rider
- Yıkama eldiveni
- KC microcut mor ped
- KC P301
- Gazyağı

Güne aracımı yıkayarak başladım. Öncelikle snowfoam şeklinde ön yıkama yaptım duruladıktan sonra demirtozu temizliğine başladım. Demir tozları oldukça az çıktı.

Ardından çift kova tekniğiyle güzelce arındırdıktan sonra kil temizliğini tamamladım. Çıkmayan ziftleri ise gazyağı ile çıkarttım.
Öncesi

Sonrası

Yüzeydeki tüm kirleri aldıktan sonra hayatımdaki ilk polisaja başladım.

Mecburen açık alanda olduğum için panelleri hayali çizgilerle küçük parçalara böldüm. Aracı aldığımdan beri sadece ben yıkadığım için yüzeydeki çizikler oldukça az durumdaydı. Derin çizikler olmadığı için hafif aşındırıcı p301 i tercih ettim.

Öncesi ve sonrası fotoğraflarım maalesef yok hem boya iyi durumdaydı hemde fotoğraf için profesyonel ışıklarım yok.
Tam sol ön çamurluk bittiğinde vuran güneş seyretmesi keyifli metalik parçacıkları açığa çıkardı. Tabiki polisajdan kapı kollarının içleri ve piano black ızgaramda mini polisaj setimle nasibini aldı.

İyiki günlere bölmüşüm çünkü canım çıktı desem yeridir. Fakat bu manzara herşeye değer;
Final fotoğrafları

Yarın ise bu güzelliği Kiwami ile taçlandırıp plastikleri npmc ile korumaya alacağım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Jantlara yapılan polisaj gerçekten detaycı işi tam. Boya da cam gibi parlamış. Maşallah :nazar:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine Sağlık güzel uygulama oluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi