Öneri Hyundai Ioniq 6 - Kozmik Altın Mat yeni Set öneri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar setin son hali için:

Ön Köpük Şampuanı
Auto Brite Magifoam Yıkama Köpüğü 500ml. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Kova Şampuanı
Auto Brite Purple Velvet Konsantre Cilalı Şampuan 500ml. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Yıkama Eldiveni:
Workstuff
Work Stuff - Storm - Yıkama Eldiveni - WASH MITT - 22cm*18cm - Made in KOREA

Kurulama Havlusu

https://www.hepsiburada.com/supercl...45x75-cm-p-HBV00000R8P1R?magaza=MF-SUPERCLEAN

İç temizlik
https://www.hepsiburada.com/sonax-arac-ici-temizleyici-500-ml-p-OTSON321200?magaza=Sonaxshop

Cam Temizligi

https://www.hepsiburada.com/k2-pro-...eyici-sivi-p-HBCV00003MS2SN?magaza=CİLAKUTUSU

Cam Temizleme Bezi

https://www.hepsiburada.com/puresta...0x50-cm-p-HBCV00002LUJKP?magaza=MF-SUPERCLEAN

Jant Temizleme

https://www.hepsiburada.com/flowey-...line-1l-p-HBCV000034AAMH?magaza=FloweyTurkiye

Yikama Kovasi

https://www.hepsiburada.com/fireball-wash-bucket-red-yikama-kovasi-pm-HBC00003TIS3G

Soru: izlediğim youtube videolarında önce arabayı ıslatıp ilk şampuan ile yıkayıp durulayıp arkasından kova şampuan ile yıkıyorlar. İlk yıkama için sprey olarak hangi şampuanı kullanmalıyım?

Soru 2: Bu şampuanlar mat renkler için herhangi bir problem çıkarır mı?
Şu set için ne düşünürsünüz?
Chemical Guys Matte Auto Wash - Mat Boyalı ve Mat Kaplamalı Araçlar için Parlatmayan Şampuan - 473 ml
Chemical Guys Matte Detailer Spay - Mat Kaplama ve Mat Boya Temizleme Ürünü 473 ml

Soru 3: iç temizlik için bez gerekmiyor mu?

Soru 4: Jant temizliği için fırça?
Abi selamlar. Yıkama eldiveni için 500+kargo bence cok pahalı 300 küsüre purestar yıkama eldiveni veya yıkama pedi var bakabilirsin ben pure star yıkama pedini kullanıyorum çok iyi çok memnunum. Cam temizleyici olarak k2 nuta sprey değilde aerosol olanı alman daha iyidir bence sefa abide onu tercih etmişti. İç temizleyici olarak ben sonaxın o ürününü bitirmiştim çok güzel temizliyor ama 500 ml ona vermeye hiç gerek yok apc alıp sulandırıp kullanman cok daha mantıklı 1 lt alıp sulandırarak 20-30 lt ürün elde edebilirsin bazı ürünlerin sulandırma oranları cok fazla oluyor. Kendi görüşlerim bu şekilde.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
abi benim kullandığım ürün şu
PURESTAR DOUBLE TWIST WASH PAD ( 18X19 CM ) | SuperClean Mikrofiber
Bunun eldiven halide var ben çok memnunum . K2 nin aerosol hali o fakat 192 tl çok detaydeposunda 105 tl kargo ile 130a falan gelir.

nodrac

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
abi benim kullandığım ürün şu
PURESTAR DOUBLE TWIST WASH PAD ( 18X19 CM ) | SuperClean Mikrofiber
Bunun eldiven halide var ben çok memnunum . K2 nin aerosol hali o fakat 192 tl çok detaydeposunda 105 tl kargo ile 130a falan gelir.
Alacağım ürün aşağıdaki sanırım?
K2 Nuta Cam Temizleme Köpüğü 600ml | Detay Deposu

Bu ürün ön yıkama için kullanabilir mi? Tercih sebebim içerisinde herhangi bir parlatıcı wax vs içermemesi.

yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Son düzenleme:

nodrac

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Jant Fircasi olarak ta Mikrofiber Jant Fircasi tercih edin hocam jantlarinizin siyah kisimlari hassas birde girinti cıkınti cok yüzey kismi icin soft detay fircasi tercih edebilirsiniz.
Aslında Jantta çok fazla girinti çıkıntı yok konudaki aracın jantı çift motorluya ait benim jant aşağıdaki gibi sanırım bezle silmek yeterli olur?

Ön yıkama bunu kullabilir miyim? Cila içermiyor
https://www.hepsiburada.com/valet-pro-concentrated-car-wash-konsantre-ph-notr-yikama-sampuani-5lt-p-HBV00000AHQHH?magaza=TAŞDEMİRDETAİLİNG

Aracın kova yıkaması için chemical guys almaya karar verdim.
Chemical Guys Meticulous Matte No:2 Kit - Mat Araç Temizlik Seti - 473 ml x 2 Adet Ürün

K2 Aerosol olarak bahsedilen sanırım bu ürün?

Cam suyuna katmak için bunu önerir misiniz?
K2 Nuta MAX 1:100 Konsantre Cam suyu Temizleyici | Detay Deposu

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aslında Jantta çok fazla girinti çıkıntı yok konudaki aracın jantı çift motorluya ait benim jant aşağıdaki gibi sanırım bezle silmek yeterli olur?

Ön yıkama bunu kullabilir miyim? Cila içermiyor
https://www.hepsiburada.com/valet-pro-concentrated-car-wash-konsantre-ph-notr-yikama-sampuani-5lt-p-HBV00000AHQHH?magaza=TAŞDEMİRDETAİLİNG

Aracın kova yıkaması için chemical guys almaya karar verdim.
Chemical Guys Meticulous Matte No:2 Kit - Mat Araç Temizlik Seti - 473 ml x 2 Adet Ürün

K2 Aerosol olarak bahsedilen sanırım bu ürün?

Cam suyuna katmak için bunu önerir misiniz?
K2 Nuta MAX 1:100 Konsantre Cam suyu Temizleyici | Detay Deposu

Bildiğim kadarıyla valet pronun o şampuanı ön yıkama için degil kova için kullanılıyor daha iyi bilen birisine sor istersen abi.
Sonaxın o araç içi temizleyicisi 500 ml e göre aşırı pahalı cok bi espriside yok ben senin yerinde olsaydım cam temizleyiciyi aldığın siteden yani detaydeposundan k2 natural apc var sulandırarak cok daha fazla ürün elde edebilirsiniz. Geri kalan ürünler bence çok iyi. Jant temizleyici sulandırılıp kullanılıyor bilginiz olsun. Jantın yüzeyini temizlemek için soft diye tabir edilen yumuşak fırçalardan kullanabilirsiniz. Kendi tavsiyelerimi bıraktım aşağı.
APC NEUTRAL Pro Ph Nötr Konsantre Genel Amaçlı Temizleyicitemizleyici | Detay Deposu
Cartainer 2’li Siyah Premium ultra yumuşak detay fırça seti | Detay Deposu

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@nodrac
Selamlar, bazı konularda yardımcı olmaya çalışayım, baştan belirtmekte fayda var söyleyeceklerim kendi fikirlerim ve tecrübelerime dayanarak yaptığım çıkarımlardır,

Valet Pro Concentrated Car Wash. (mor renk) bu şampuan kova şampuanıdır, kova şampuanı ile ön yıkama yaparsanız boşuna kürek çekmiş olursunuz, ayrıca bu şampuanın çabuk kuruyan bir yapısı olduğu için kova şampuanı olarak da kullanmanızı önermem çabuk kuruması “mat boyalı araçta sıkıntı çıkaracaktır,

Ön yıkama için ; Autobrite Magifoam, Valet Pro ANSF, K2 Pro Bella vs.. pre-wash dediğimiz bir ön yıkama ürünü kullanmanız yararınıza olacaktır, işiniz kolaylaştıracaktır,

Kova şampuanı olarak seçtiğiniz Chemical Guys Meticulous Matte Auto Wash bu ürün gramaj olarak 470ml. ve sulandırma oranı çok düşük, yani ürün sarfiyatı çok fazla olur, diğer bir değişle yüksek konsantre yapıda bir ürün değil 470 ml. küçücük bir şişe için 671 lira bir vermek yazık günah, ayrıca bu şampanın iyi mi kötü mü (olumlu-olumsuz). bir geri bildirimi yok, Benzer rakamlara daha başarılı, daha yoğun sulandırma oranı olan, daha yüksek daha fazla konsantre yapıda ve gramaj miltarı olarakta daha fazla olan kova şampuanları mevcut,

Nanolex Matte Reactivating Shampoo ürün 750 ml. ve sulandırma oranı (1:300 / 1:500) veya Nanolex Pure Shampoo aynı şekilde şişe 750 ml. ve sulandırma oranı aynı, piyasada alabileceğiniz en başarılı şampuanlardan biridir,

Nanolex Matte Reactivating Shampoo Nanolex Matte Reactivating Shampoo 750ml – Mat Boyalı-Kaplamalı Oto Yıkama Şampuanı – Boyakoruma.com – En İyi Detay Ürünleri

Nanolex Pure Shampoo Nanolex Pure Shampoo 750ml – PH Nötr Saf Araç Yıkama Şampuanı – Boyakoruma.com – En İyi Detay Ürünleri

Sprey cila (hızlı cila) olarak şeçtiğiniz ürün de aynı şekilde hem pahalı, hem ekonomik değil, hem de gramajı az küçücük 470 ml. bir şişe için bu rakamlar etmeyecek bir ürün, hızlı cila olarak yine Nanolex markasının 750 ml. Matte Final Finish ürününü öneririm Nanolex Matte Final Finish 750ml – Mat Boyalı-Kaplamalı Araçlar İçin Hızlı Cila! – Boyakoruma.com – En İyi Detay Ürünleri

Demek istediğim madem bu kadar yüksek rakamlara çıkıyorsunuz, bari aldığınız ürünlere değecek kaliteli ürünler almanız, Nanolex ürünlerinin pek çok ürününü (şampuan/hızlı cila) kullanmış biri olarak bunları söylüyorum, oldukça kaliteli butik diyebileceğimiz bir markadır (bu yorumum markanın şampuan, hızlı cilası ve bazı temizlik ürünleri için söylüyorum),

Temizlik bezi olarak forumda pek çoğumuz BİM ‘de (5’li paket olarak) satılan mikrofiber temizlik bezlerinden kullanıyoruz, 403 liralık Purestar 5’li bez fiyatının 3’te 1 fiyatına 3 paket (15 adet) bim bezi işinizi rahatlıkla görecektir, temizlik bezine 403 lira vermek yazık günah bence., şahsi görüşüm markaya değil bezin yapacağı işe göre verilecek rakama değer mi.? bunları göz önünde buludırmak bence değmez,

Yıkama kovası olarak çoğu markanın kovaları güzel ancak sizin aracınız “mat boyalı” olduğu için çizilmeye hem çok müsait hem de çiziği normal boyaya göre daha fazla belli edeceği için, ve oluşacak çiziklere rütuş vs.. müdahele imkanı da olmadığı için yıkama kovasının içine Grit Guard dediğimiz yıkama esnasında eldivendeki kiri-pisliği kovanın dibinde tutan süzgeç aparatlardan almanızı öneririm, Hatta bu grit guard ‘ların daha gelişmiş versiyonu olan Dirt Trap diye geçen yıkama esnasındaki kiri-pisliği sürekli kovanın dibinde kalması için kiri-pisliği daha iyi hapsediyor, klasik grit guard ‘larda kir-pislik siz eldiveni her kovaya daldırdığınızda toz-kir, partiküller vs. bir kısmı yine yukarıya çıkacaktır ancak dirt trap ‘ta bu risk çok daha azdır, araç mat boyalı olduğu için kova yıkaması esnasında daha dikkatli olmanız gerektiği için bu bilgileri veriyorum,

Chemical Guys Dirt Trap süzgeç Parlatan Adamlar

Burada dikkkat etmeniz gereken diğer husus, grit guard veya dirt trap süzgeçler markalar genelde bu ürünleri üretirken sadece kendi markasının ürettiği kovalara uyumlu olarak yapıyorlar diye biliyorum, yani A markasının süzgecini aldığınız da B markasının kovası ile genelde uyumlu olmuyor, kapitalizim böyle bişey işte,

Kurulama havlusu olarak Purestar Dublex Twist gayet güzel bir havludur fakat o rakamlara daha kaliteli havlular var, Klin Drying Duo M 1200GSM (45x75 cm) KLIN Drying DUO Çift Taraflı Kurulama Havlusu 1200 GSM (Lacivert) - 70x45cm

Cam bezi olarak Purestar ‘ın cam bezini zamanında almıştım ben de kullanıyorum güzel bir bez, Son 1-2 senedir Carbonfaser diye geçen cam bezleri var, bu bezler zamanında daha piyasada yokken forumda satılmıştı, artık her yerde bulunabiliyor, yeni nesil bir cam bezidir çok güzel cam temizliği yapar, iz-leke-hav bırakmaz, 160 liraya 1 tane cam bezi almaktansa bu bu bahsettiğim Carbonfaser diye geçen 3’lü veya 5’li paket olarak satılan cam bezleri nette 200-250 liraya alınabiliyor,

Yıkama eldiveni/pedi olarak açıkçası bu zamana kadar pahalı markaların ürünlerini de kullandım, ucuz veya orta kalite ürünleri de kullandım, bana kalırsa 1 adet pahalı bir yıkama eldiveni/pedi yerine fiyatı uygun orta kalitede 2-3 tane eldiven/ped almak daha mantıklı, bu eldiven işinde arada uçurum kadar fark olmuyor, 1 tane eldivenin olacağına orta kalitede 2-3 tane eldiven kullanarak aracın çizilme riskini azaltmış olursunuz, kapı altı, etek altı, ön-arka tampon, marşpiyel gibi yoğun kirli bölgelere kullandığınız eldiven ile daha az kirli diğer bölgeler için tek eldiven kullanmak durduk yere hiç yoktan yüzeyde çizik kaçınılmaz olur,., çift kova ile tek bir eldiven yeterli gelebilir ama tek kova ile yıkama yapacaksanız çoklu eldiven kullanmanız şart Slopes Deluxe Wash Mitt Yıkama Eldiveni yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

İç temizleyici olarak ; spesifik bir ürün önermiyorum ama APC (genel amaçlı temizlik) diye geçen ürünleri iç aksamda, torpido, ön konsol, yumuşak plastiklerde, kapı trimleri vs.. bölümlerde kullanmanızı önermem, APC ‘ler oldukça agresif temizleyiciler olduğu için bu tip nazik bölgelerde “kısa-orta vadede” sıkıntı çıkarma potansiyelleri vardır, İlaveten günümüzde üretilen araçların plastik aksamlarında geri-dönüştürülmüş plastik yaygın olarak kullanıldığı için agresif temizleyicilere karşı daha hassastır, Bu sebebten hassas bölgelerde kullanmak için ayrı bir ürün almanızı öneririm, sonax interior cleaner, sonax xtreme interior cleaner, nanolex interior cleaner, sonax xtreme cockpit reiniger matt effect, koch chemie multi-interior cleaner, koch chemie pol star, K2 markasının ürünleri hepsi işini yapan güzel ürünlerdir, içlerinden bütçenize göre istediğinizi alabilirsiniz,

Ayrıca aracı her yıkadığınızda iç temizlik yaparken plastik aksam vs.. için “her seferinde” kimyasal bir ürün kullanmanıza da gerek yoktur, aracın içi çok kirli değilse nemli bir bez ile temizlemek yeterli gelecektir.!

Aynı husus jantlar için de geçerli her yıkama da jant temizleyici veya iron out (demir- tozu temizleyici / balata tozu temizleyici) vb. ürünler kullanmanıza gerek yoktur, jantlarda yoğun kir yoksa her yıkamada bu tip temizleyiciler kullanmızı önermem, jant temizleyici ürünler agresif ürünler olduğu için sık kullanımlarda fren kaliperleri, fren diskleri, poryalarda (korozyon-pas oluşumunu) hızlandıracaktır.! Ve aracınızın jantları “tasarımı gereği” çok fazla açıklık olmadığı için kullandığınız kimyasalı yüzeyden tamamen durulama şansınız da pek yok malesef.,

Son olarak sıfır km bir aracı ülkemiz şartlarında, korumak gerçekten çok zor, vurdum duymaz insanları da eklersek aracına önem gösteren arkadaşlar için tam bir eziyete dönüşebiliyor ken, Özellikle mat boyalı araç sahibi olan çevremdeki arkadaşlarımdan da bu tip boyaya sahip aracı korumanın ne kadar sıkıntı olduğunu her seferinde duyduğum için size tavsiyem aracınızı işini düzgün yapan bir yerde PPF kaplatmanızı öneririm, Yeni aracınız hayırlı olsun güzel günlerde binmeyi nasip etsin… :nazar:

Son düzenleme:

nodrac

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
@forzaGilles Değerli vaktinizi ayırıp uzun ve güzel bir yazı yazıp deneyimlerinizi aktardığınız için çok çok teşekkür ederim. Benim chemical guys tercih etme sebebim amazon. com daki kullanıcı yorumlarıydı. 1437 yorumda 4.7 gibi bir puan almış. Benzer bir değerlendirme diğer markalar için bulamadım ama sizin deneyimlerinizden sonra valet pro ya yöneleceğim.

Son Liste şu şekilde oluyor
Ön yıkama
-Auto Brite Magi Foam
Şampuan
- Nanolex Matte
Hızlı Cila
- Nanolex Matte Final Finish 750ml – Mat Boyalı-Kaplamalı Araçlar İçin Hızlı Cila! – Boyakoruma.com – En İyi Detay Ürünleri
- valet pro için ne düşünürsünüz? Valet pro ürünleride epey önerilliyor
- Valet Pro Mat Boya ve Kaplama İçin Hızlı Cilası - Matte Protect 500ml | Detailbox

Araç içi sizce hangisi?
- CarPro InnerQD – Araç İçi Antistatik & Antimikrobiyal Temizleyici – 1 Litre
- APC NEUTRAL Pro Ph Nötr Konsantre Genel Amaçlı Temizleyicitemizleyici | Detay Deposu
- https://www.hepsiburada.com/sonax-arac-ici-temizleyici-500-ml-pm-otson321200

Jant için
- Good Stuff Iron Remover – Ph Nötr Demir Tozu Sökücü ve Jant Temizleme 1 Litre + Canyon Sprey Başlık
- https://www.hepsiburada.com/flowey-...line-1l-p-HBCV000034AAMH?magaza=FloweyTurkiye

Cam için sanırım en iyi seçenek
- K2 Aerosol

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
bence apc degilde soft temizleyici olarak koch chemie po alın. demirtozu temizleyici olarak k2 roton oneririm daha ucuz daha iyi bence.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@forzaGilles Değerli vaktinizi ayırıp uzun ve güzel bir yazı yazıp deneyimlerinizi aktardığınız için çok çok teşekkür ederim. Benim chemical guys tercih etme sebebim amazon. com daki kullanıcı yorumlarıydı. 1437 yorumda 4.7 gibi bir puan almış. Benzer bir değerlendirme diğer markalar için bulamadım ama sizin deneyimlerinizden sonra valet pro ya yöneleceğim.

Son Liste şu şekilde oluyor
Ön yıkama
-Auto Brite Magi Foam
Şampuan
- Nanolex Matte
Hızlı Cila
- Nanolex Matte Final Finish 750ml – Mat Boyalı-Kaplamalı Araçlar İçin Hızlı Cila! – Boyakoruma.com – En İyi Detay Ürünleri
- valet pro için ne düşünürsünüz? Valet pro ürünleride epey önerilliyor
- Valet Pro Mat Boya ve Kaplama İçin Hızlı Cilası - Matte Protect 500ml | Detailbox

Araç içi sizce hangisi?
- CarPro InnerQD – Araç İçi Antistatik & Antimikrobiyal Temizleyici – 1 Litre
- APC NEUTRAL Pro Ph Nötr Konsantre Genel Amaçlı Temizleyicitemizleyici | Detay Deposu
- https://www.hepsiburada.com/sonax-arac-ici-temizleyici-500-ml-pm-otson321200

Jant için
- Good Stuff Iron Remover – Ph Nötr Demir Tozu Sökücü ve Jant Temizleme 1 Litre + Canyon Sprey Başlık
- https://www.hepsiburada.com/flowey-...line-1l-p-HBCV000034AAMH?magaza=FloweyTurkiye

Cam için sanırım en iyi seçenek
- K2 Aerosol
Valet pro matt protect bu ürünü kullanmadığım için yorum yapmam yanlış olur,
benim tavsiyem bu ürünler olurdu;
Nanolex Matte Reactivating Shampoo
Nanolex Matte Final Finish

Ön yıkama yıkama köpüğü (pre-wash);
AutoBrite Magifoam forumda pek çok kişinin severek kullandığı oldukça başarılı bir üründür, kış aylarında ve yoğun kirli araçta kullanmanızda bir sakınca yok ancak hafif-orta kirli araçta, bahar/yaz aylarında ve sürekli kullanım için biraz güçlü bir ön yıkama köpüğüdür, bu sebebten elinizin altında (pH nötr /pH 7) daha nazik ikinci bir ön yıkama köpüğü daha almanızı öneririm, valet pro advanced neatural snow foam vb. bütçenize göre bir ürün bakmanızı öneririm,

Good Stuff ‘ın bu ürün jant temizleyiciden daha çok demir-tozu temizleyici bir üründür, Jant demizleyici ürünler 2 ‘ye ayrılır,
1) jant demizleyici ürünler (bir nebze daha soft ürünler) olurlar,
2) demir-tozu içerikli jant temizleyiciler (bunlar daha agresif olurlar),

Daha önce de dediğim gibi bu tip ürünler her yıkamada kullanılmaya pek uygun değildirler, yapılmaz mı evet yapılır ama bunun neticesinde fren kaliperleri, fren diskleri vs. kısacası fren tertibatı orta vadede hızlıca korozyon/pas olacaktır, bunların içinden nispeten daha soft olan içeriğinde (demir-tozu içermeyen) jant temizleyicileri 3-4 yıkamada bir (veya 2 ay da bir) kullanmanızda sakınca yoktur, ancak durulama yaparken bol su ile durulama yapmanızı öneririm, madem jant temizleyici bir ürün alacaksınız bari konsantre yapıda (sulandırmaya müsait) yapıda olan konsantre tip jant temizleyici öneririm, angelwax bilberry superior wheel cleaner concentrate 1. Lt. AngelWax Bilberry Superior Wheel Cleaner Jant Temizleme 1lt. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

İç temizlik için; yine aynı şekilde dediğim gibi iç aksamlarda APC gibi agresif temizleyiciler kullanmamanızı öneririm, bu bölgeler için daha nazik interior cleaner veya interior quick detailer bir ürün kullanmanız daha doğru olacaktır, Hatta her temizlikte interior cleaner bilee kullanmanıza gerek yoktur, aracın içi hafif kirli ise nemli bez ile temizlik yeterli gelecektir, ne kadar az kimyasal kullanımı o kadar iyi mantığı işler, carpro inner qd, nanolex interior cleaner, auto finesse spritz, sonax xtreme interior cleaner, sonax iç temizleyici vb. bütçenize göre istediğinizi alıp kullanabilirsiniz, şahsen ben nanolex ‘in interior ürününü kullanıyorum, (sonax ‘da her zaman xtreme serisi ürünler daha başarılıdır),

Ayrıca elbette elinizin altında her zaman bir APC temizleyici olsun ama bu ürünleri motor temizliği, çıkmayan lekeler, vb. zor işlerde kullanabilirsiniz.

Aracınız mat boyalı araç için mutlaka (dirt trap kova süzgeci) almanızı öneririm.

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Merhaba

Aracı alalı bir ay oldu. Oto yıkamalarda ne olduğunu bilmediğim malzemeler ile aracı yıkatmak istemiyorum. Şu an için evimde maalesef kova ile yıkamak dışında bir seçeneğim yok. Basınçlı su şart diyorsanız buna uygun bir benzinlik bulmaya çalışırım.

Araca gelirsek aracın rengi kozmik altın mat üzerinde maalesef parlak kaplama yok. Pürüzlü bir boya mevcut. İç kısımda ise koltuklar deri taban ise balıkçı ağından yapılmış. plastik bir halı kapı kolları geri dönüştürülmüş bir malzemeden plastik. orta konsol yine derimsi ama deri olmayan bir kaplama mevcut. Ön konsol sert plastik üstü deri gibi.

Deri koltuklar için:
Leather Honey Deri Koltuk Temizleyici ve Conditioner almayı planlıyorum
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00U7HEUEI/ref=ox_sc_act_title_8?smid=A3SOJKLU5J2QE1&th=1

Dış yıkama İçin Armor All düşündüm.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0001OZH1W/ref=ox_sc_act_title_5?smid=A3NQDT0YJJI91F&psc=1

Eldiven Spark:
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B38YTFNN/ref=ox_sc_act_title_4?smid=A1W61R9ELB01WM&psc=1

Kurulama Wonkey:
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CN1MC2FZ/ref=ewc_pr_img_2?smid=A1UZ46RXMQUCQ&psc=1

İç Temizlik Armorall
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B002Q99LSK/ref=ewc_pr_img_3?smid=A3NQDT0YJJI91F&psc=1

Sizin önerileriniz neler olur?
Kova
Cam temizliği
Jant Temizliği
Boya Koruyucu

Ek Soru 2:
Bosch Easy Atack 120 alsam kovaya su doldurup bu şekilde yıkayabilir miyim? 220 voltu araçtan alabiliyorum. Araç yıkama süresince basınçlı yıkama ile ortalama kaç lt su harcanıyor?

Maşallah araç resmen yakıyor güle güle kazasız belasız kullanın ama maalesef ülkemizde bencil düşüncesiz ve kıskanç insanlar çok ayrıca ülke ve yol şartları ortada ne yaparsanız yapın sıfır aracı korumak gerçekten zor özellikle böyle bir boyaya sahip araç için işiniz zor umarım kapalı garajınız vardır yoksa yanından geçerken çanta, poşet, bebek arabası, bisiklet gibi dış faktörlerin saldırısına veya yanına park eden aracın küüüt diye sizin kapıya kapısını vurması yada kapıyı açıp sizin araca kapısını dayaması, yorulup aracınıza yaslanması, sehpa yerine aracın üstüne çay/kola koyması gibi komşu kazaları sık sık başınıza geliyor komşunuzun olmadığı yerlerde kolay kolay olmaz ama çarşı pazarda da az miktar başınıza gelebiliyor bu durumlar :) Mesela komşunuz sizin aracınızın yanında boya fırçası temizler fırçadaki boyalar aracınıza kayabilir dikkat edin :) Unutmayın ki en iyi boya koruma ürünler ile değil aracı düzgün muhafaza etmekle başlar kolay gelsin

nodrac

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Unutmayın ki en iyi boya koruma ürünler ile değil aracı düzgün muhafaza etmekle başlar kolay gelsin
Güzel mesajınız için teşekkür ederim. Çok şükür hem işyerinde hemde evimizde kapalı otopark var. Ama yinede söylediklerinizde çok haklısınız insanlar sizin yıllarca biriktirerek aldığınız araca acımasızca zarar veriyorlar.

nodrac

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

nodrac

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Seti tamamladım :)

Ön Yıkama
Auto Brite Magifoam
Şampuan
Nanolex Pure Shampoon
Son Ürün
Nanolex Matte Finish
Lastik
AngelWaxx Billbery
İç temizlik
Sonax Xtreme Nano
Cam Temizliği
K2 Aerosol

Kurulama Bezi
Klin Drying Duo
Yıkama Eldiveni
Slopes Delux Wash Mitt 3 adet (metal kısımlara ayrı, plastik çamurluklar ayrı, lastikler ayrı)
Cam Bezi
Purestar

Kova
Sprit Guard
Yıkama Aletİ
https://www.amazon.com.tr/Garden-EasyAquatak-Yüksek-Basınçlı-Makinesi/dp/B086XYFJ3J/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=OHEH010TYRVQ&keywords=bosch+oto+yıkama&qid=1706168878&sprefix=bosch+oto+yıkama,aps,188&sr=8-1

Umarım içinden hortum çıkar :)

Son düzenleme:

nodrac

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Dün ilk defa yeni setle yıkama yaptım kafama takılan birkaç soruyu sormak istiyorum.

Arabayı ıslatmada Auto Bride Magifoam ile köpükledim. Köpükleme sonrası kirler siyah siyah topaklandı. Bu siyah topaklar üzerine ancak basınçlı su tuttuğumda kaputtan ayrıldı.

Ön köpükleme sonrası belirgin bir temizlik olmadı. Ancak kova şampuanı eldiven ile araç temiz oldu.

Sorularım:

1- Cam tavanı ne ile temizlemek gerekiyor? Camları cam bezi ile mi kuruluyoruz yoksa klin havlu ile ile kurulayıp sonra cam temizleme spreyi ve cam bezi ile ayrı mı siliyoruz?

2- Paspasları nasıl ve hangi deterjanla temizlemek gerekiyor?

3- Arabanın kapı alttlarındaki plastik aksamlar temizlik sonrası hafif grimsi kaldı bunları siyah göstermek için ekstra uğramaya gerek var mı?

4- Jantlar güzel temizlendi ama lastik kısımları yıkamacıdaki gibi simsiyah olmadı :) bunları siyah yapmanın bir yolu var mı? Angelwaxxı henüz kullanmadım acaba angelwaxx bu işe mi yarıyor?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Dün ilk defa yeni setle yıkama yaptım kafama takılan birkaç soruyu sormak istiyorum.

Arabayı ıslatmada Auto Bride Magifoam ile köpükledim. Köpükleme sonrası kirler siyah siyah topaklandı. Bu siyah topaklar üzerine ancak basınçlı su tuttuğumda kaputtan ayrıldı.

Ön köpükleme sonrası belirgin bir temizlik olmadı. Ancak kova şampuanı eldiven ile araç temiz oldu.

Sorularım:

1- Cam tavanı ne ile temizlemek gerekiyor? Camları cam bezi ile mi kuruluyoruz yoksa klin havlu ile ile kurulayıp sonra cam temizleme spreyi ve cam bezi ile ayrı mı siliyoruz?

2- Paspasları nasıl ve hangi deterjanla temizlemek gerekiyor?

3- Arabanın kapı alttlarındaki plastik aksamlar temizlik sonrası hafif grimsi kaldı bunları siyah göstermek için ekstra uğramaya gerek var mı?

4- Jantlar güzel temizlendi ama lastik kısımları yıkamacıdaki gibi simsiyah olmadı :) bunları siyah yapmanın bir yolu var mı? Angelwaxxı henüz kullanmadım acaba angelwaxx bu işe mi yarıyor?

1 Havlu İle Komple Tum Kaportayi kuruladiktan sonra Cam Bezi ve Cam temizleyici ile tüm camlari ekstradan silmeniz gerekiyor.

2 Naylon Paspas ise APC ile temizlemeniz gerekir firca ile de fircalamaniz gerekecektir ilk günkü gibi görünmesini istiyorsaniz.

3 Plastik Aksam Koruyucu bir ürün kullanmaniz gerekiyor Restore edici ürün degil Örnegin Meg 40/Hyper Dressing/Atas Plak 2 gibi ürünler.

4 Angelwax dediginiz urun hangisi Elixir mi o ise lastige sürmeniz gerekecek Bir sünger yardimi ile yoksa farkli bir ürünse güzel bir Lastik Jel Almanizi tavsiye ederim Sonax Jel/Endurance Jel/Sigma Jel gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...