İlk polisaj denemesi sonrası

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Geçenler de hevesime yenik düşüp en ucuz yollusundan devirli bir polisaj makinası aldım. Bu gün de artık dayanamayıp ilk denememi yaptım aracımda. Aracım her zaman wax, hızlı cila gibi ürünler uygulanmış olduğu için parlaklık olarak iyiydi ama Kılcal çizik ve hareler oldukça fazla, gerçi yakından bakınca çok belli oluyorlar ama genel olarak göze çarpmıyorlardı.

uygulama olarak öncesinde yıkamak için özel bir şampuanım olmadığı ve aracımın geçen haftadan yıkayıp garaja kapattığım için sadece tozunu ve üstünde ki wax I sökmesi açısından yıkamacı da ki köpüğü kullandım, daha sonra mikrofiber bez ile güzelce kuruladım. Ama wax yine de etkisini durularken bayağı gösterdi.

Ped olarak cihaz içinden keçe ped çıktı fakat ben ilk uygulama olacağı için boyacıdan kalın yumuşak olanlarından bir sünger aldım makine için,

ilk olarak Meguiars Ultimate Compoundu en yavaş 1-2. Devirde uyguladım

ikinci adım olarak da Meguiars Ultimate Polish i yine yavaş 1-2. Devirde uyguladım.

son olarak wax’ın bir arabaya yetmeyeceği için son bir uygulamalık kalan Sonax Xtreme Brillant Shine I uyguladım.

sonuç olarak; güneş altına aracı çıkarıp baktığımda tüm hare ve çiziklerimin duruyor olduğunu fark ettim :) makinenin en yavaş devirde duracak gibi çalışmasından mı, elimden kaçacak gibi olması yüzünden hiç bastırmadan uyguladığımdan mı yoksa olması gerekenin bu durumda bu kadar olacağından mı bilmiyorum :) ama ilk uygulama ile korkularımı yendiğim için mutluyum.
Siz üstadların tavsiyelerine her zaman açığım.

Buda uygulama sonrası aracın resmî, çok resim çekemeden Ramazan olunca inanılmaz bir baş ağrısı yaşamaya başlayınca apar topar eve çıkmak zorunda kaldım. Ama artık daha çok resim video yüklemek için çekerim..

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Makina nedir, 1-2 devirde yedirip sonra üst devirlere çıkman gerekir çizik alabilmen için ped kuruyorsa ondan çok zıplar.

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Makina nedir, 1-2 devirde yedirip sonra üst devirlere çıkman gerekir çizik alabilmen için ped kuruyorsa ondan çok zıplar.
Makine catpro isimli basit bir makine muhtemelen piyasanın en kötüsü, süngeri kontrol ettim hep ıslaktı belki sünger yeni ya da sünger de kötü kalın diye olmuştur diye düşündüm. İlk uygulama olunca çok çizik almak gibi hedeflemedim korkumdan ama ilerde çizik için girişeceğim, tabi öncesin de hurda bir parça bulup çalışmak istiyorum

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba polisaj meselesi (bende hiç daha bulaşmadım) okuduğum dinlediğim kadarıyla nal çaktıkça nalbant olunur gibi bir mesele.

Kendimce değerlendirmek gerekirse korkularınızı yenmek ve bu süreçte araca zarar vermeden bunu tamamlamak sizin için en büyük kazanç.

Unutmayın ilk adım en çok cesaret isteyen adımdır ve gerisi boza yapa gelir. Ne de olsa kimse emeklemeden koşamıyor değil mi ? ;)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Makine catpro isimli basit bir makine muhtemelen piyasanın en kötüsü, süngeri kontrol ettim hep ıslaktı belki sünger yeni ya da sünger de kötü kalın diye olmuştur diye düşündüm. İlk uygulama olunca çok çizik almak gibi hedeflemedim korkumdan ama ilerde çizik için girişeceğim, tabi öncesin de hurda bir parça bulup çalışmak istiyorum
İçinden çıkan süngeri filan kullandıysanız olabilir birde yüzeye hepsi temas edersede seker makina, kaç devirde başladığını bilemiyorum anca yüzey ısınmalı.

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Merhaba polisaj meselesi (bende hiç daha bulaşmadım) okuduğum dinlediğim kadarıyla nal çaktıkça nalbant olunur gibi bir mesele.

Kendimce değerlendirmek gerekirse korkularınızı yenmek ve bu süreçte araca zarar vermeden bunu tamamlamak sizin için en büyük kazanç.

Unutmayın ilk adım en çok cesaret isteyen adımdır ve gerisi boza yapa gelir. Ne de olsa kimse emeklemeden koşamıyor değil mi ? ;)
teşekkür edemiyorum bende artık bi ucundan başlamak lazım diye giriştim ama dediğiniz gibi ilerledikçe çizikleri azaltacağım :)

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
İçinden çıkan süngeri filan kullandıysanız olabilir birde yüzeye hepsi temas edersede seker makina, kaç devirde başladığını bilemiyorum anca yüzey ısınmalı.
Evet tam düz tuttuğumda sekti genelde ama düz olması gerek diye bildiğimden öyle yaptım bir daha ki sefere süngeri değiştircem bakalım bir de hurda parça bulunca bolca denerim artık

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık yavaş yavaş alışırsın. Audi boyası sert bir boya tek seferde sıfır çizik olması diye bir durumda yok zaten.
meguiars ultimate zayıf kalmıştır çizik almak için devri orta ayarlara çıkarman gerekir zıplamalar orta devire çıkınca azalır birde uygulama anında pede 1-2 fıs su sıkabilirsin. uygun ped ve polish ürün kombinasyonu ile ilerleyen zamanlarda tam sonuca gidersin.

DENİZLİ

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Polisaj falan anlamam bende. Siyah beyaz renkler güzel olmuş. Jantlar siyah üst siyah yanlar beyaz

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Ellerine sağlık yavaş yavaş alışırsın. Audi boyası sert bir boya tek seferde sıfır çizik olması diye bir durumda yok zaten.
meguiars ultimate zayıf kalmıştır çizik almak için devri orta ayarlara çıkarman gerekir zıplamalar orta devire çıkınca azalır birde uygulama anında pede 1-2 fıs su sıkabilirsin. uygun ped ve polish ürün kombinasyonu ile ilerleyen zamanlarda tam sonuca gidersin.

DENİZLİ
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, zamanla olacak inşAllah bakalım gün geçtikçe sizle de paylaşırım olanları, malum anca okuyup izlediğimiz kadar öğrenebiliyoruz