İnceleme videosu çekecek arkadaşlara bir önerim var.

lafons

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese selam, nette inceleme videoları izliyorum, falan ürün kuş pisliğini şöyle çıkartıyor, filan ürün reçineyi şöyle çıkartıyor vs. iyi de belki o lekeler sıradan bir ürün ile de veya sadece tazyikli su ile de çıkacaktı bunu bilemeyiz, isterdim ki bu tip video çekenler önce o lekelere sıradan uygulamalar yapsın ve çıkmasın sonra ürünü sıksın ve çıktığını göstersin, inanın bu şekilde bize daha faydalı olacaktır.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
selam hocam, kimlerin hangi videolarından bahsediyoruz bilmemekle birlikte bir detaycı olarak şöyle bir bilgi paylaşayım. kuş pisliği uzun süre üzerinde kalmış bir arabanın üzerine basınçlı su vurduğunda eğer kuş pisliği verniğe değmiş ise sen basınçlı suyla pisliği çıkartmak için yakından vurduğunda verniği ve yakın çevresini daha çok açıp zarar verebilirsin. önce yumuşak bir şekilde temizlemek sonra üzerine QD uygulamak daha güvenli olur. Ancak dediğinize katılıyorum içerik üreticiler step by step göstermiyor çoğu şeyi. yanlış içerik çok...

lafons

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Detay temizlik ve bakım ürünleri özellikle belli markaların fiyatları maalesef el yakıyor, parasının hakkını verecekse tamam alayım diyorsunuz ve araştırmaya başlıyorsunuz, inceleme videoları, forumlar, instagram derken her kafadan bir ses iyice dipsiz bir kuyuya girdiğimi anlıyorum. Amacımız ürün alırken gerçekten fiyat performans ürünü mü onu bilmek, mesela demin koch chemie green star ile ilgili video izlerken yabancı bir kanalın videosu adam bunu jantlara da lastiğe de sıktı ve tertemiz yaptı, e şimdi durum bu olunca ben kendime şu soruyu sordum bu ürün bu işe de yarıyorsa kalkıp da jant için ayrı, lastik için ayrı, göğüslük için ayrı ürünlere para yatırmak ne kadar mantıklı? Siz de bu tip sorgulamalar yaptınız mı kendi kendinize?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Detay temizlik ve bakım ürünleri özellikle belli markaların fiyatları maalesef el yakıyor, parasının hakkını verecekse tamam alayım diyorsunuz ve araştırmaya başlıyorsunuz, inceleme videoları, forumlar, instagram derken her kafadan bir ses iyice dipsiz bir kuyuya girdiğimi anlıyorum. Amacımız ürün alırken gerçekten fiyat performans ürünü mü onu bilmek, mesela demin koch chemie green star ile ilgili video izlerken yabancı bir kanalın videosu adam bunu jantlara da lastiğe de sıktı ve tertemiz yaptı, e şimdi durum bu olunca ben kendime şu soruyu sordum bu ürün bu işe de yarıyorsa kalkıp da jant için ayrı, lastik için ayrı, göğüslük için ayrı ürünlere para yatırmak ne kadar mantıklı? Siz de bu tip sorgulamalar yaptınız mı kendi kendinize?
Koch için söylüyorum zamanında bende iç aksam temizlemek için apc araştırırken gs de karar kılmıştım biraz araştırma yapınca hem jant-lastikte hemde torpidoda kullanılan bir ürün olduğunu öğrendim. Tabiki sulandırma oranına göre uygulanıyor ama torpido için ne kadar güvenli olan emin olamadığım için vazgeçmiştim.
Aslında baktığımızda her bölgeye kendine has ürün almak daha sağlıklı oluyor Örneğin jant için belki normal bir apc alıp hem iç aksamda hem jantta kullanabiliriz ama işin detayına indiğimizde jantta değişik şeyler kullanınca bi zaman sonra disklerde ve jantlarda pas ve korozyon oluşuyor.
Lastik parlatıcıyı hem lastiğe hemde ayak basılan yerlere, paspasa ve pedallara sürenler var. Ayak değen alt plastiklerde toz çekme yapış yapış hissiyat yapıyor sonrasında temizlemesi daha güç oluyor. Pedala parlatıcı sürenleri gördüm yolda ayakkabıda kayma yapıyor allah korusun kaza riski oluşturuyor.
Paspasda aynı şekilde hem toz topluyor hemde kaygan oluyor.
Dış plastik koruyucuyu hem iç aksam plastiklere hem dış aksamdaki plastiklere ve lastiklere kullananlar var.
Dış plastik koruyucuyu iç aksama kullandığımızda belki güzel gözüküyor olabilir ama içerisindeki zehirli maddeler solunuma zarar veriyor, torpidoda uzun zamanda beyazlama hatta çatlama bile yapabilir. Lastiklerde kullananlar var lastikleri eskiyse çatlama yapabilir dahada kötüsü patlayadabilir
Çok uzattım kusura bakmayın ama her alana kendine has ürünler almak en sağlıklısı ve temizi.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Fiyat performans olarak en uygunu bulmak gerçekten zor. Uzun zamandır birşeyler almıyordum bir baktım piyasaya maalesef fiyatlar uçmuş. Çok fazla çeşit yerine makul düzeyde kaliteli ürün bulundurmaya çalışıyorum ancak bazı fiyatları kafam almıyor. Örneğin cam temizleme için kullanılan sıvılar çok pahalı onun yerine 40 liraya cam sil alıyorum onu kullanıyorum. Wax konusu ise ayrı bir başlık . Çok pahalı ürünler var ne vaat ediyorlar bilmiyorum. Bir zamanlar bende zymöl ün bir kaç çeşit wax ını alıp kullanmıştım. Şu an sadece sonax bsd kullanıyorum çok memnunum.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
Koch için söylüyorum zamanında bende iç aksam temizlemek için apc araştırırken gs de karar kılmıştım biraz araştırma yapınca hem jant-lastikte hemde torpidoda kullanılan bir ürün olduğunu öğrendim. Tabiki sulandırma oranına göre uygulanıyor ama torpido için ne kadar güvenli olan emin olamadığım için vazgeçmiştim.
Aslında baktığımızda her bölgeye kendine has ürün almak daha sağlıklı oluyor Örneğin jant için belki normal bir apc alıp hem iç aksamda hem jantta kullanabiliriz ama işin detayına indiğimizde jantta değişik şeyler kullanınca bi zaman sonra disklerde ve jantlarda pas ve korozyon oluşuyor.
Lastik parlatıcıyı hem lastiğe hemde ayak basılan yerlere, paspasa ve pedallara sürenler var. Ayak değen alt plastiklerde toz çekme yapış yapış hissiyat yapıyor sonrasında temizlemesi daha güç oluyor. Pedala parlatıcı sürenleri gördüm yolda ayakkabıda kayma yapıyor allah korusun kaza riski oluşturuyor.
Paspasda aynı şekilde hem toz topluyor hemde kaygan oluyor.
Dış plastik koruyucuyu hem iç aksam plastiklere hem dış aksamdaki plastiklere ve lastiklere kullananlar var.
Dış plastik koruyucuyu iç aksama kullandığımızda belki güzel gözüküyor olabilir ama içerisindeki zehirli maddeler solunuma zarar veriyor, torpidoda uzun zamanda beyazlama hatta çatlama bile yapabilir. Lastiklerde kullananlar var lastikleri eskiyse çatlama yapabilir dahada kötüsü patlayadabilir
Çok uzattım kusura bakmayın ama her alana kendine has ürünler almak en sağlıklısı ve temizi.
konuya noktayı koymuşsun ağzına sağlık.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Fiyat performans olarak en uygunu bulmak gerçekten zor. Uzun zamandır birşeyler almıyordum bir baktım piyasaya maalesef fiyatlar uçmuş. Çok fazla çeşit yerine makul düzeyde kaliteli ürün bulundurmaya çalışıyorum ancak bazı fiyatları kafam almıyor. Örneğin cam temizleme için kullanılan sıvılar çok pahalı onun yerine 40 liraya cam sil alıyorum onu kullanıyorum. Wax konusu ise ayrı bir başlık . Çok pahalı ürünler var ne vaat ediyorlar bilmiyorum. Bir zamanlar bende zymöl ün bir kaç çeşit wax ını alıp kullanmıştım. Şu an sadece sonax bsd kullanıyorum çok memnunum.
Çok pahali urunler esasen cokta birsey vaat etmiyor açik konuşalim.

Zamaninda En Pahali Waxlari ve Nadir bulunanlari alip test ettim sonuç hep ayni.

Swisswax,Zymöl,McKees37,Britemax,Victoria Collection,Alchemy,Pinnacle.Migliore,Wolfgang,Jayswax,Blackfire,Meguiars,Tac System,Sams Detailing,Shiny Garage,Dodo Juice,Leraton,ADBL,Bilt Hammer,Vonixx,Chemical Guys,Deturner vs nerdeyse her markanin Boya koruma ürününü denedim.

Birbirlerinden Farki Asagiya Acik acik yaziyorum.

+ Fiyat Farkliliklari
+ Parlaklik Etkisi
+ Su iticilik Etkisi
+ Dayinim Etkisi

Genel Anlamda Kati Wax lardan ortalama dayanim sureleri aynidir.Soft 99 Grubu haricinde.

Kesinlikle Pahali ürünler iyi ürünler diyemem İçerigi dogal olmasi,Brezilya Carnaubasi olmasi, Sio2 olmasi,Kokusunun güzel olmasi vs iyi olduguna anlamina gelmez.

Kriterler bence Parlaklik+Dayanim+Maliyet olmali,Su iticilik vs bu 3 aşamadan sonra gelmeli.

Geriye dönük bakmiyorum ancak Suan TR Pazarinda Basarili buldugum koruma ürünleri.

Vonixx Blend Grubu (Ceramic Serisi )
ADBL Wax Grubu (QuiCk,Sentetik,CQD)
K2 Proton Wax (F/P üzerinde Parlaklik İyi)
Sonax NPT (Güzel Dayanim+Parlaklik+Su İticilik)
Meguiars Xpress Wax (PPF Kapli Araçlar icin İdeal minimum toz cekme)

Soft99 grubunun waxlarini begenmedigim icin bahsetmek istemedim :)

kaptik_virusu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese selam, nette inceleme videoları izliyorum, falan ürün kuş pisliğini şöyle çıkartıyor, filan ürün reçineyi şöyle çıkartıyor vs. iyi de belki o lekeler sıradan bir ürün ile de veya sadece tazyikli su ile de çıkacaktı bunu bilemeyiz, isterdim ki bu tip video çekenler önce o lekelere sıradan uygulamalar yapsın ve çıkmasın sonra ürünü sıksın ve çıktığını göstersin, inanın bu şekilde bize daha faydalı olacaktır.
Kesinlikle katılıyorum. Hele ki artık 1000-2000 takipçili kanallara dahi tanıtım amaçlı promosyon ürün gönderildiği bir dönemde videoları izlerken iki kere düşünmek gerekiyor.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Çok pahali urunler esasen cokta birsey vaat etmiyor açik konuşalim.

Zamaninda En Pahali Waxlari ve Nadir bulunanlari alip test ettim sonuç hep ayni.

Swisswax,Zymöl,McKees37,Britemax,Victoria Collection,Alchemy,Pinnacle.Migliore,Wolfgang,Jayswax,Blackfire,Meguiars,Tac System,Sams Detailing,Shiny Garage,Dodo Juice,Leraton,ADBL,Bilt Hammer,Vonixx,Chemical Guys,Deturner vs nerdeyse her markanin Boya koruma ürününü denedim.

Birbirlerinden Farki Asagiya Acik acik yaziyorum.

+ Fiyat Farkliliklari
+ Parlaklik Etkisi
+ Su iticilik Etkisi
+ Dayinim Etkisi

Genel Anlamda Kati Wax lardan ortalama dayanim sureleri aynidir.Soft 99 Grubu haricinde.

Kesinlikle Pahali ürünler iyi ürünler diyemem İçerigi dogal olmasi,Brezilya Carnaubasi olmasi, Sio2 olmasi,Kokusunun güzel olmasi vs iyi olduguna anlamina gelmez.

Kriterler bence Parlaklik+Dayanim+Maliyet olmali,Su iticilik vs bu 3 aşamadan sonra gelmeli.

Geriye dönük bakmiyorum ancak Suan TR Pazarinda Basarili buldugum koruma ürünleri.

Vonixx Blend Grubu (Ceramic Serisi )
ADBL Wax Grubu (QuiCk,Sentetik,CQD)
K2 Proton Wax (F/P üzerinde Parlaklik İyi)
Sonax NPT (Güzel Dayanim+Parlaklik+Su İticilik)
Meguiars Xpress Wax (PPF Kapli Araçlar icin İdeal minimum toz cekme)

Soft99 grubunun waxlarini begenmedigim icin bahsetmek istemedim :)
Kesinlikle katılıyorum Sefa hocam. F/P ürünler kullanmak bu ekonomide daha avantajlı olacaktır.

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye

Selam. Kus pisliği sadece su ile çıkar. su tutunca çıkmazsa üzerine bir bez , peçete koyup su dökün. Biraz bekleyin. Kuruma miktarına göre süre değişecektir. (Annelerin dibi tutan tencereye yaptığı ile aynı mantık. kurumuş kiri ıslat ,yumuşat kolayca temizle. Reçine de yine kaynar su ile çıkar. Aslında su ile arabadaki bir çok kir çıkar. Önemli olan ne kadar zaman ve emek(Baskı ,fırçalama vb )harcadığınız. Doğru kimyasal ile emek ve süreden kazanırsınız.

Cam silme konusunda herhangi bir ürün ile 2 adet bez kullanarak temizlik sağlanır. Tek bezle ne yaparsanız yapın illaki bir leke kalır veya süre olarak çok uğraşırsınız. Bezin birisini ıslatıp sıkın ,ardından cam temizleyici ile bolca ıslatın. Camdaki kiri yumuşatıp büyük kısmını bezle almış olacaksınız. Kalan kir ve ıslaklığı da 2. bezle silin. Tertemiz camınız oldu. Pahalı ürünlere boşuna para vermeyin. Çok para verince iyi olmuyor. (Sadece su le dahi cam temizliği yapılır. Tabi ki cam temizleyici kullanmayın, su yeter demiyorum. Saçma paralar vermeye gerek yok.

Jant temizleyici ürün mutlaka alın. Jant davlumbaz ve lastiğinizi tek ürünle temizleyebilirsiniz. (Jant temizleyici ile ) Jantlara her yıkamada hızlı cila sıkın. Sonraki temizlik daha kolay olacak. (Tabi Seramik -wax yapıp üzerine hızlı cila yapılması daha pratik temizlik sağlar.

İç temizlikte 1 adet apc niz olsun. 2-3 ayda 1 sefer apc ile silin. Diğer rutin temizlikte su ile toz alsanız olur. (Ben kendi aracımda 1 spritz 1 su 1 apc yapıyorum apc yi olması gerekenden fazla sulandırıyorum . (2 katı sulandırıyorum )Düzenli temizlik ile aracınız kirlenmez. Her ne kadar doğru ürünlerde olsa kimyasal içerikli olduğu için eser miktarda malzemenin ömründen çalar.

Direksiyon temizliğinde mümkünse her sürüş sonrası nemli bezle silin. (Ben uğraşmam ) Ne kadar sık temizlik yaparsanız (nemli bezle) direksiyon derisinin ömrü uzar. Sürekli eldeki kir ,asit ve sürtünmeye maruz kaldığı için direksiyon deriler daha çabuk deforme olur. Kimyasal ve fırça ile yapılan temizlik derinin ömründen yer . (Tabi diğer seçenek deri değiştirmek , basit ve ütopik paralar değil. Standart kullanıp 3-5 yılda derisi değiştirilebilir.)

Kumaş koltuklara hava tutmak lazım. Ben neredeyse hiç cam açmam :Buna rağmen koltuklardan her zaman toz çıkar. Temizliğe başlamadan hava tutun. Tozların çökmesi için zaman verin. Ardından temizliğinizi yapın.

Mat lastik sevenlerin lastiğini fırça ile yıkaması yeterli .Temiz lastik oldukça mat duruyor .Parlak sevenlerde parlatıcıyı temiz lastiğe sürdüğünüzde de daha uzun dayandığını göreceksiniz.

Biraz konuyla bağlantılı ,biraz alakasız oldu. Böyle genel bir bilgi yazmak istedim.

Selamlar ...

lafons

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aslında bu F/P ürün olayını forumda halletmemiz gerek, tabi bunun için tecrübeli üyeler taşın altına elini koymalı, mesela diyelim bu forumda atıyorum 40 tane sözüne güvenilen gerçekten çok tecrübeli olan ve pek çok markayı kendi aracında bizzat denemiş ve kendince bir seçim yapmış olanlar ürünler hakkında oylama gibi bir şey yapıp biz acemilere boşa para harcamama konusunda yardımcı olabilirler.

İlk olarak araçta olmazsa olmaz ürünlerin listesi tecrübeli üyeler tarafından yapılacak ne eksik ne abartılı, sadece ihtiyaca yönelik bir liste oluşturulmalı. (wax, hızlı cila, yıkama şampuanı, cam bezi, kurulama havlusu, torpido temizliği, kumaş koltuk temizliği, deri koltuk ve deri aksam temizleyici, jant lastik temizleyici vs. ) Akabinde bu liste oluştuktan sonra tecrübeli üyelerin listedeki her bir ürün için fikri yazılacak ve oy çokluğu hangisinde ise o ürün biz acemiler için alınması gereken ürün olacak. Biliyorum zor bir şey istiyorum ama inanın uzun vadede bu bizden sonrakilere de çok faydalı olacak.

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
O iş biraz zor. Benim sevdiğim,kullanmaya alıştığım ürünü bir diğer arkadaş sevmeyebilir.

Ben yıkamada Valet prp Ph neurtral (Foam) Ve concentrated (Kova)kullanıyorum.
Lastik parlatıcı 3d Magic Dressing
İç Temizlik auto finesse spritz
Cam için En son 3d 50in 1 aldım. İşimi görüyor. (Yukarıda yazdığım yöntem ile su ile de aynı sonucu biraz fazla emek ile alıyorum. )
Jant temizliğinde (Kendi aracımda ) Bilbery kullanıyorum. Bilbery alırsanız 1 lt ve üzeri almanız lazım. 500 ml olan seyreltilmiş ürün ben onu sevmiyorum. Müşteri aracında jantları söküp detaylı girdiğimiz için o kısmı geçiyorum )
Yine jant temizliğinde bazen ayda bazen 2-3 ayda demirtozu temizliği yapıyorum. (Boş vaktim varsa uğraşıyorum. )

Bu ürünler f/p olarak alınabilecek makul ürünler. Daha kaliteli, daha iyi kir çıkartan ,daha... daha ... daha ... ürün bulmak mümkün.

Kurulama havlusu bütçenize göre alın. Bütçe ayırın. Bireyselde zaten 10 yıldan fazla kullanırsınız. O sebeple kurulama havlusu teknik olarak bedavadır.
Cam silmek için dandik naylonumsu bezlerden edinin. 2. bez olarak da hav bırakmayan bez alın. Benzinliklerde oluyor genelde. Markasını hatırlamıyorum mavi renk. Biraz eskiyince mükemmel siliyor. Sanırım 40-100 tl arası birşey olmuştur fiyatı (Shell de görüyorum )

Lastik parlatıcı için inşaat sıva süngeri alın. 2 ye bölün .Milyoncu /Ucuzluk pazarı/japon pazarı (artık sizdeki adı neyse ) veya nalburdan bulursunuz.

İç temizlikte zaten bim ,file bezleri iş görüyor.
Jant fırçası bence whell wolies var. Sanırım 2017-2018 de aldım. Ticari kullandığımı göz önüne alın. hala iş görüyor. kılları yarı yarıya azaldı. (Aldığımdan bu yana günde 1 araba yıkanıyor gibi düşünün. )Yine havlu gibi buda ömürlük olduğu için bedava sayılacak ürün.

Yıkama eldiveni alıexpres ürünleri iş görüyor. Çok pahalı almaya gerek yok. Aliexpres de dolgun ,oturaklı eldevenlerden temin edin. 2 tane olsun. Biri kaporta için diğeri marpiye ,davlumbaz ağzı ,tampon altı gibi kirli yerler için. Hem eldivenin ömrü uzar hem de yıkamada aracınız az çizilir.

Şimdilik benden bu kadar.

kaptik_virusu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir babayiğit çıksa da ADBL ürünlerini bolca getirse, sektörün f/p ihtiyacı %90 karşılanır K2 ile birlikte :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bir babayiğit çıksa da ADBL ürünlerini bolca getirse, sektörün f/p ihtiyacı %90 karşılanır K2 ile birlikte :)
Yeni gelecek adbl ürünlerinin ucuz olacağını hiç sanmıyorum distribütör ilk getirdiğinde hepsini ucuzdan vermişti şuanda avrupadaki fiyatlara bakarak tahmin yaptığımda yeni gelecek fiyatların fazla olacağını düşünüyorum. Ki son dönemde gümrükten malzeme geçirmek çok daha sıkıntılı, ekstra vergiler eklendi.

kaptik_virusu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gümrük vergileri bireysel alımlar için artırıldı, ticari tarafta bir değişiklik yok. Döviz de son bir yıldır pek yükselmedi. Yüksek adetten getirebilirlerse benzer fiyatlara gelmesi lazım. Ama bizde tutulan ürüne yok yere zam gelir o ayrı :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Gümrük vergileri bireysel alımlar için artırıldı, ticari tarafta bir değişiklik yok. Döviz de son bir yıldır pek yükselmedi. Yüksek adetten getirebilirlerse benzer fiyatlara gelmesi lazım. Ama bizde tutulan ürüne yok yere zam gelir o ayrı :)
Vergi muhabbetinin sadece bireysele geldiğini bilmiyordum. Fakat şöyle bişey var adbl polonya menşeili bir marka ve marka tutulmaya başladıktan sonra çok fazla zam yaptı şuan polonya fiyatlarına baktığımızda zaten yüksek oluyor bide buraya gelirken kargosuydu gümrüğüydü distribütör kârıydı, burdaki kargolanması vs derken buraya gelmesi ilk seferki gibi ucuz olmayacaktır. Ki bunları boşuna konuşuyoruz Adbl Distribütörü Atlasyada kadar sorumsuz bi firma yok ben bildim bileli yılbaşından bu yana stok güncellenicek her 2 haftada bir stok bekliyoruz. Trendyoldan her yazmamda önümüzdeki hafta yada ay başı :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@lafons, bey ne güzel yazmışsınız. ah ah birde işin içini bilseniz neler dönüyor görseniz şaşırırsınız. reklam işbirligi derkem asıl mesele para. kazan&kazan denilen pisleşme adı altında müşteriyi nasıl tuzaga düşürürüz onun derdindeler. tabi en iyi yol sosyal medya . unutmayın ki bir ürün ucuzsa ilaki bir kusuru vardır. pahalıysa iki kusuru vardır.
sizin gibi asıl amacı sadece iyi olanı en uyguna almak ve kullanmak olan son kullanıcı ilk hedefleri.
burda aslında tamda sizin yaptıgınız gibi sorgulamaya başlayan bir kullanıcı onların en son istedikleri şey. çünkü dogruya ulaşmak çok yakın onun için.

aslında green star için söyledikleriniz ilk bakıldıgında tamda sizin anladıgınız gbi görünsede işin aslı farklı.
önce sorun belirlenmeli bir kir sorununun çözümü onun temizlenmesiyle çözülecekse bu temizleme işlemi için dogru ürün üretmekle başlar. çözücü bozucu kimyasal reaksiyon kirin niteligine göre belirlenirken aynı benzer yapıda olan kirleticilerin aynı ürün vasıtasıyla temizlenmesi kullanıcının lehine bir iş aslında. all denilen her genel kiri kapsayan çözücüler araç geneline özel ve nazik olmayan bölümler ve materyaller için kullanılabiliyor olması, özel nitelikli alanlar için yine özel üretilen ürünler çözücüler nezlinde daha revaçtadır. bölümselleşme irdelemeyi araştırmayı ve tabi maliyeti yükseltir. bir firmaya bunun için eleştiri getirmek aslında sizin için çalışmalarını eleştirmek gibi olur.

sorgulamakla başlayan süreç forumla devam edecek ve kişisel çıkarların dışında belirtilen bilgiler daha deger görür hale gelecektir sizin adınıza. merak etmeye devam .

iyi detaylar.