ISLAK HIZLI CİLA TAVSİYESİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Enistanblue

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba
Aracıma hızlı cila olarak Koch Chemie Pw almıştım, 3 seneye yakındır kullanıyorum daha ancak bitirebildim.
Pw den genel olarak memnun kalmıştım sadece biraz fazla toz tutuyordu ama boncuklaması, parlaklığı falan güzeldi.
Yeni bir cila almak istiyorum ama kararsız kaldım, sizin tecrübelerinize dayanarak yeni bir cila almak istiyorum.
Konstantre bir ürün arıyorum araç ıslak şekilde iken cilayı su ile karıştırıp araca sıkıp daha sonra su ile durulama yapıyorum.
Aklımda bu 2 ürün var sizin tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Polytop Hybrid Sealer Maximus(600-700₺)
Koch Chemie Pw Protector Wax(1000-1100₺)

Son düzenleme:

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fra-ber nanotech kullandım onda güzel iş çıkarıyor. Konsantre bir ürün

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel tercih yapmışsınız, her ikisinide kullanan biri olarak yazıyorum...

berkesennturk

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
Bende berberlerin kullandığı 350 mg lik fısfısa 4 mg polytop koyup araca 2 yıkamada bir ıslak iken sıkıp akabinde bez ile kuruluyorum. SUV bir araca tam yetiyor.
aklınızda bulunsun hızlı cilayı ıslak olarak sıkıp aracı kurulama havlunuzla kurularsanız havlu özelliğini yitirecektir zamanla su çekmemeye başlar en sağlıklısı ıslak iken sıkıp tekrar su ile durulamak veya aracı kurulayıp hızlı cikayı sıkıp cila beziyle yedirmek.

hasaneefee67

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak Ereğli
aklınızda bulunsun hızlı cilayı ıslak olarak sıkıp aracı kurulama havlunuzla kurularsanız havlu özelliğini yitirecektir zamanla su çekmemeye başlar en sağlıklısı ıslak iken sıkıp tekrar su ile durulamak veya aracı kurulayıp hızlı cikayı sıkıp cila beziyle yedirmek.
cok dogru bunun acısını iyi çektim :terlisırıtan: havlu hic su cekmiyordu

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba, bende bu durumu yaşayarak öğrenen tayfadanim. Virtues twisted havlu mu son anda kurtardım sayılır :) , 2 tane 2.5 litre sirkeye bastım havluyu leğen de . 24 saat sonra durulayıp kuruttum, kullanmaya devam ediyorum. Şimdilik performansı iyi :)

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar. Bu bahsettiğiniz her hızlı cila için geçerli midir hocam?

Nanolex matte finish ve valet pro matte protect araştırıyorum. Nasıl uygulayacağımı çözemedim. Islakken uygulayıp durulamak ve akabinde havlumla silmek istiyorum. Doğru olur mu bilemedim.

Veya dediğiniz gibi kuru zemine uygulayıp bez ile sileceğim ancak ne tür bir bez kullanılmalı bilemedim

berkesennturk

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
Selamlar. Bu bahsettiğiniz her hızlı cila için geçerli midir hocam?

Nanolex matte finish ve valet pro matte protect araştırıyorum. Nasıl uygulayacağımı çözemedim. Islakken uygulayıp durulamak ve akabinde havlumla silmek istiyorum. Doğru olur mu bilemedim.

Veya dediğiniz gibi kuru zemine uygulayıp bez ile sileceğim ancak ne tür bir bez kullanılmalı bilemedim
her hızlı cila için geçerli. ya ıslak kullanım bir cila alıp aracınızı yıkadıktan sonra sıkıp tekrar durulayacaksınız yada aracınızı yıkayıp kurulayıp sonrasında bir cila bezi yardımı ile uygulayıp sileceksiniz baldwipe bez tavsiye ederim.

SW4RTHY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben yanlış mı yapıyormuşum acaba bu hızlı cila işini? Aracı köpüklüyorum, ardından fırçalarımla - süngerlerimle temizleyip su tuttuktan sonra henüz daha kurulamadan hızlı cilayı tüm araca sıkıyorum, daha sonrasında kuru bir bezle kurutuyorum aracı

kaptik_virusu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben yanlış mı yapıyormuşum acaba bu hızlı cila işini? Aracı köpüklüyorum, ardından fırçalarımla - süngerlerimle temizleyip su tuttuktan sonra henüz daha kurulamadan hızlı cilayı tüm araca sıkıyorum, daha sonrasında kuru bir bezle kurutuyorum aracı
Sizin yaptığınız gibi de olur ama kurulama yaptığınız beze/havluya zarar verir.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracı köpüklüyorum, ardından fırçalarımla - süngerlerimle temizleyip su tuttuktan sonra henüz daha kurulamadan hızlı cilayı tüm araca sıkıyorum, daha sonrasında, tekrar durulayıp kuruluyorum. Şeklinde olursa daha doğru olur. Ayrıca sünger/fırça kullanmayın, aracı çizersiniz...

SW4RTHY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracı köpüklüyorum, ardından fırçalarımla - süngerlerimle temizleyip su tuttuktan sonra henüz daha kurulamadan hızlı cilayı tüm araca sıkıyorum, daha sonrasında, tekrar durulayıp kuruluyorum. Şeklinde olursa daha doğru olur. Ayrıca sünger/fırça kullanmayın, aracı çizersiniz...
cevap için teşekkürler, peki hızlı cilayı araca sıktıktan sonra kurulamadan tekrar su tutmak hızlı cila özelliğini götürmez mi?
bir de yumuşak süngerlerle temizliyorum köpüklü iken, tam olarak neyle silmem gerektiğini bilmiyorum, henüz yeni araç sahibi oldum öneriniz var mıdır :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...