Isofix Koltuk Kullanımında Yapılan Yanlışlar

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Değerli arkadaşlarım hepimizin canından çok sevdiği evlatlarımızın seyahat halinde de güvenliğini sağlamak bizlerin görevi. Bu görevlerden biride bebek ve çocuk koltukları kullanımını doğru bir şekilde yapmak. Bu konuda resimlerle isofix koltukların kullanımında yapılan yanlışlıklara dikkat çekmek istedim.
Hadi başlayalım

Bu noktada iki yaşına kadar koltuğu bu sekilde kullanmak cok önemli.

Çimdik testini kemere değilde çocuğa yapanlarda yok degil :)

Belkide çocuk üşür düşüncesiyle hepimizin yaptığı hatalardan biridir.

Işimiz ne kadar acil olursa olsun çocuğunuzdan onemli değil kemer bağlantılarının düzgün ve doğru yapıldığından mutlaka emin olalım.

Koltuklar plastik ve turevlerinden yapıldığı için bir müddet sonra mukavemetini kaybederler tonlarca parayı arabalara verirken çocuk koltuklarının parasından kaçmayalım.

Bu son resimde ise bir babanın evladı için neler yapabileceğini gösteriyorum:)Iyi seyirler

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Konu için teşekkürler. Bilgilenme şart Ülkemizde halen daha çocugu kucaga oturtup düdürü düddürü araç kullanan tipler var.

Sent via my iphone 7 using Tapatalk from DENİZLİ

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Guzel bilgi icin tesekkurler. En sin fotoda bebegin gordugunu ben gorsem bende korkarim. Nedir o oyle :D

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
MuratYARDIM' Alıntı:
Guzel bilgi icin tesekkurler. En sin fotoda bebegin gordugunu ben gorsem bende korkarim.  Nedir o oyle :D
Zaten bebek şoka girmiş :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
@Eraycan abi ellerine sağlık güzel bilgilendirme konusu olmuş, devamını bekliyoruz..

Moderatör tarafında düzenlendi:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eray eline sağlık, çok bilgilendirici ve güzel bir konu olmuş.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çok faydalı bir konu olmuş @Eraycan abi eline sağlık.
Bu arada küçük bir ekleme yapmak istiyorum,

Kullandığınız veya almayı planladığınız çocuklar için yapılmış oto koltuğunda dikkat etmeniz gereken ilk ve en önemli nokta, turuncu renkte olan ve oto koltuğunun temel güvenlik gerekliliklerine sahip olduğunu güvence altına alan ECE R44, çocuk koltukları için bir Avrupa Güvenlik Standartı’dır. Bu standart ECE R44-04 ya da ECE R44-03 olabilir. R44-01 ve 02 artık geçerli ve yasal değildir ve 2008’den itibaren kullanılamaz durumdadır.

Moderatör tarafında düzenlendi: