İzmir' de PPF kaplama tavsiyesi

Metheen

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Selamlar Metin ben İzmir'de yaşıyorum. Uzun süredir foruma üyeyim. İki yıldır iş nedeniyle yurtdışındaydım o nedenle detay ve araba konularına bir süre ara vermiştim.
Türkiye'ye döndüm ve bayiden Kia Sportage almış bulunuyorum.
Şu an yaşadığım yerde kapalı garaj pek mümkün değil, araca PPF kaplama yaptırmayı düşünüyorum.
Komple araç için STEK 100K civarı bir fiyat çıkardı.
Cliffdesign 75K fiyat çıkardı.
Biliyorum ürün kadar uygulama yeri de önemli o nedenle siz değerli üstadların fikirlerini almak isterim.
İzmir sıcağında PPF film mantıklı olur mu?
STEK dynoshield ya da Cliffdesign Prima K arasında kalite olarak büyük fark var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

nodrac

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ben çok araştırdım Orafolada bakın 60 k civarı fiyat veriyorlar Alman markası firmada güçlü bir firma

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Selamlar @Metheen bey, İzmir sıcağında PVC ve TPH harici tüm TPU olmak üzere tüm filmler marka fark etmeksizin mantıklı olur telaffuz ettiğiniz markaların marka değerleri dolayısı ile fiyatları çok yüksek kalıyor sonuç olarak 3-4 farklı ana üretici var. Dilerseniz Avet ve Endura İzmir Karşıyaka bölgesi bayisi olarak sizlere yardımcı olabilirim

nodrac

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ben forumun yeni üyesiyim belki yazdıklarım senin ne haddine veya sen nerede bileceksiniz diyebilirsiniz. Yaklaşık iki aydır ppf konusunda konuşmadığım marka okumadığım yazı kalmadı. Maalesef ülkemiz pek çok konuda olduğu gibi bu konudada çarpık/yanlış/uydurma bilgi dolu. Sermaye gerektirmeyen ama karı oldukça fazla olduğu için her adım başı ppf ci dolu. Kiminle konuşsanız yalanlar hiç değişmiyor bunlardan bir kaç örnek:
St markasının fabrikası değişti eski kalitesi yok
Benim malzemem 200micron (Ama 30 micronu çıkarılan katman, 30 mikron yapıştırıcı gerçek ppf 140 micron=
Abi poşet değil mi sonuçta kaplat gitsin
Xp markasımı yaramaz
Bizim ürün St fabrikası ile aynı fabrikadan çıkıyor
Sen o ürünün Amerikan olduğuna bakma aslında çinde üretiliyor vs....
İşin yalan dolanını geçtikten sonra piyasada benim anladığım kadarı ile premium üst segment bir kaç marka var
xp, st, orofol, gyeon(sanırım bu artık TR de yok bayi bulamadım)
İsim vermiycem ama bu arkadaşlar tekel oluşturmuşlar. Yani sen benim ürünümü almak istiyorsan benim belirlediğim parayı ödemek zorundasın. Ben bu ürün için 10 birim kazanıcam bayimde 10 birim kazanacak. Asla fiyat düşürme pazarlık payı yok. Distribütörün belirlediği fiyatın altına inemiyorlar. Hatta bir bayi açık açık söyledi ben bunu daha ucuza veririm ama dist izin vermiyor.

Konuyu çok dağıttım toparlıyım bir markanın iyi olduğunu nasıl anlarsınız? O ürünü satan kişiden test sonuçlarını istiyin. Premium markaların belirli standartlarda yaptıkları testler ve sonuçları var. Bunlar çeşitli kimyasal ajanlara karşı testler yaşlandırma testleri kalınlık testleri vs.... Zaten o zaman anlıyorsunuz hangi markanın iyi hangisinin kötü olduğu. Aşağıya bir kaç test örneği koyacağım siz karar verin :)

Benim aracım mat olmasa(koruyucu katman yok) ppf kaplatmazdım.

Metheen

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Ben forumun yeni üyesiyim belki yazdıklarım senin ne haddine veya sen nerede bileceksiniz diyebilirsiniz. Yaklaşık iki aydır ppf konusunda konuşmadığım marka okumadığım yazı kalmadı. Maalesef ülkemiz pek çok konuda olduğu gibi bu konudada çarpık/yanlış/uydurma bilgi dolu. Sermaye gerektirmeyen ama karı oldukça fazla olduğu için her adım başı ppf ci dolu. Kiminle konuşsanız yalanlar hiç değişmiyor bunlardan bir kaç örnek:
St markasının fabrikası değişti eski kalitesi yok
Benim malzemem 200micron (Ama 30 micronu çıkarılan katman, 30 mikron yapıştırıcı gerçek ppf 140 micron=
Abi poşet değil mi sonuçta kaplat gitsin
Xp markasımı yaramaz
Bizim ürün St fabrikası ile aynı fabrikadan çıkıyor
Sen o ürünün Amerikan olduğuna bakma aslında çinde üretiliyor vs....
İşin yalan dolanını geçtikten sonra piyasada benim anladığım kadarı ile premium üst segment bir kaç marka var
xp, st, orofol, gyeon(sanırım bu artık TR de yok bayi bulamadım)
İsim vermiycem ama bu arkadaşlar tekel oluşturmuşlar. Yani sen benim ürünümü almak istiyorsan benim belirlediğim parayı ödemek zorundasın. Ben bu ürün için 10 birim kazanıcam bayimde 10 birim kazanacak. Asla fiyat düşürme pazarlık payı yok. Distribütörün belirlediği fiyatın altına inemiyorlar. Hatta bir bayi açık açık söyledi ben bunu daha ucuza veririm ama dist izin vermiyor.

Konuyu çok dağıttım toparlıyım bir markanın iyi olduğunu nasıl anlarsınız? O ürünü satan kişiden test sonuçlarını istiyin. Premium markaların belirli standartlarda yaptıkları testler ve sonuçları var. Bunlar çeşitli kimyasal ajanlara karşı testler yaşlandırma testleri kalınlık testleri vs.... Zaten o zaman anlıyorsunuz hangi markanın iyi hangisinin kötü olduğu. Aşağıya bir kaç test örneği koyacağım siz karar verin :)

Benim aracım mat olmasa(koruyucu katman yok) ppf kaplatmazdım.

Verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Öncelikle İzmir sıcağında yaptıracağınız tüm marka folyolar sararacak. Aracınız renkli ise görmeyeceksiniz,Beyaz ise hem yüzey kirlenmesi hemde malzemenin sarararması sonucu Max % 25 lik bir fark oluşabilir. (Bazı araçlarda daha az olur. Bazılarında daha çok. Yıkama sartları, saklama koşulları vs.

Sararmaz diyen varsa sevgilerimi iletiyorum.

Stek ve Clif kalite olarak yakınlar. Aralarında uçurum fark yok. Aldığınız fiyatta clif tercih sebebi olur.

Ben müşterilerime 5 yıllık ürün tavsiye ediyorum. 10 yıllık ürünün maliyetini pek çıkartamıyor son kullanıcı. Ya arabayı sürtüyorsun ya folyo zarar görüyor yada sararıyor., illaki değişmek durumunda kalıyorsun .

Detail 35 Hardcore Garaj , Garaj44 Benim izmirde bildiğim, sorun yasadığında işinin arkasında duracak firmalar.

MTS KİMYA

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İZMİR
Merhaba, Ka-Style Point Bornova AVM uygulama merkezimizde TR distribütörü olduğumuz UPPF markası ile sizlere hizmet verebiliriz. Şu anda TRye getirdiğimiz ürünümüz P20 NANO. %100 TPU 203 mikron (yapışkan, üst koruma hariç), 10 sene firma garantisi bulunmaktadır. İncelemek için UPPF | Paint Protection Film (PPF) Windshield | Car Clear Bra

Firmamızdan Soner bey sizlere fiyat ve ayrıntılı bilgi için yardımcı olabilir - 0555 720 2086

mstfaslan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Merhaba iyi günler . Yaptıran oldu mu izmir içi PPF . Benim bu işten midem bulandı , çünkü bir yer 100 bin diğer yer 40 bin herkesin ürünü en iyisi. Kredi kartı ödemeyi kabul etmiyorlar fatura kesermisiniz diyorsun o da yok . Ben bir samimiyet göremedim yada doğru kişilere denk gelemedik

qubit

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba iyi günler . Yaptıran oldu mu izmir içi PPF . Benim bu işten midem bulandı , çünkü bir yer 100 bin diğer yer 40 bin herkesin ürünü en iyisi. Kredi kartı ödemeyi kabul etmiyorlar fatura kesermisiniz diyorsun o da yok . Ben bir samimiyet göremedim yada doğru kişilere denk gelemedik
Aynı kanıya bende vardım. Diğer arkadaşlar kadar ince araştırma yapmadım ki @nodrac arkadaşımız çok haklı bence. Piyasa tam anlamıyla keşmekeş durumda.

Benim gibi tanıdığı bildiği olmayanlar için tamamiyle para tuzağı diye vaz geçtim kaplamadan. Şuanlık kendime yetiyorum. Elimden geleni yapmaya öğrenmeye çalışıyorum. Gerisi artık takdiri ilahi.