İzopropil Alkol

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Wax, seramik vb. ürünler öncesi ipa ile zemin hazırlığı diye bir şey duydum. Tam olarak nedir nasıl kullanılır ? Nerelerde kullanılır bulamadım.

Birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim.

keyifli forumlar.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar,

Wax, seramik vb. ürünler öncesi ipa ile zemin hazırlığı diye bir şey duydum. Tam olarak nedir nasıl kullanılır ? Nerelerde kullanılır bulamadım.

Birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim.

keyifli forumlar.
İzopropil Alkol (İpa),M600,M700 (Sentetik Tiner) veya Prep (İpa Tarzi Markalarin Yuzey temizleme Ürünü) Tarzi vs Ürünler Glaze,Sealant,Wax veya Coat (Seramik Kaplama) öncesinde Yüzeyi Temizlemek ve Uygulama yapilacak olan Ürün için zemin hazirlamaya kullanilan bir Nevi Temizlik ürünüdür.Aracin Kaporta Aksaminda her yerde kullanabilirsiniz.

Seramik Kaplama öncesinde zaten kullanilmasi şarttir.

Wax için neden kullanilir diye soruyorsaniz hem yüzeyi temizlemek hem de Wax in daha iyi tutunmasini saglamak.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
@Sefa46 hocama katılmakla birlikte birde ben polisaj sonrasında da kullanıyorum. Örtücü özelliği olan ürünler, hareleri doldurup örtüyor.. birkaç yıkamada geri geliyor. Ben son katı attıktan sonra 4-5 dk bekleyip ipa ile siliyorum ve sonra tekrar bakıyorum bir sıkıntı kalmış mı. Akabinde zaten wax atacağım için de zemini temizlemiş oluyorum.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Sefa46 @cabay Hocama ilaveten, kil uygulaması sonrası polisaj öncesi de kullanabilirsiniz , dilerseniz polisaj aşamaları aralarındada kullanabilirsiniz. Tabi yüzey soğukken :) Yağ ve kalıntıları temizlediğini söyleyebiliriz. Saf alkolden daha farklıdır. 1:1 sulnadırmanızı tavsiye ederim :)

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
Cam silen vs varmış diye duydum ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet silinebilir eskiden bu kadar geniş ürün yelpezesi yokken kullanılıyordu. Kullanılır mı evet kullanılır.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar her detayı yazmışlar herkesin ellerine sağlık.Kısacası her detaycının stoğunda olması gerekir hocam. Bi tane edinin derim.

volkan6154

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ipa yı uzun vadede kullanan abilerime sormak isterim.Tek seferde değilde polisaj yapılmadan uzun vadede aynı araçta boya koruma yapılan araçlarımızda ıpa boya yüzeyinde herhangi bir matlıktır yada benzeri bir durum meydana getirir mi?Sürekli aklıma geliyor alkolik olduğu için. m700 kullanıyorum genelde. Hem ikisinide test ettiğim için m700 kaporta yüzeyinde ki çoğu katmanı alıyor. ipaya oranla.Tecrübe eden varsa bilmek isterim.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ipa yı uzun vadede kullanan abilerime sormak isterim.Tek seferde değilde polisaj yapılmadan uzun vadede aynı araçta boya koruma yapılan araçlarımızda ıpa boya yüzeyinde herhangi bir matlıktır yada benzeri bir durum meydana getirir mi?Sürekli aklıma geliyor alkolik olduğu için. m700 kullanıyorum genelde. Hem ikisinide test ettiğim için m700 kaporta yüzeyinde ki çoğu katmanı alıyor. ipaya oranla.Tecrübe eden varsa bilmek isterim.
Kendim bu tarz bir şeyi tecrübe etmedim matlık veya başka bir şey. Fakat herhangi bir kaza sonrası sonradan boyanmış yüzeylerde saf olarak kullanmayın diye forumda yazılıyordu bir dönem.

Pandemiden ötürü fiyatları da çok arttı eskiden m600 ve m700 e göre fiyat avantajı vardı. Plastik yüzeylerde de kullanılabilmesi nedeniyle m700 daha güvenilir gibi. Bir de ben IPA nın çok harika wax söktüğüne şahit olmadım. Fusso yu yüzeyden kaldıramamıştı tam olarak. Sonra m600 sıktım, fusso yu kaldirmakla kalmayıp oradaki kaportadaki ziftleri de eritti. M600 çok güçlü temizlik için. Ama m600 ve m700 tamamen boya yüzeyi temizliği için üretildiğinden, boyaya çok zararı yoktur diye ümit ediyorum.

IPA yi cam suyuna eklemiştim. Cam temizliği için iyi ürün, zaten camsillerin içinde bulunuyor. Ama cam suyuna da fazla ekledim heralde cam suyu sıkınca kabine ameliyathane kokusu geliyordu. Yani çok eser miktarda eklemek lazım.

Bir de eldiven ile kullanmak lazım. Saf hali ele değince tahriş etmiyor hemen yanma yapmıyor belki, ama eli inanılmaz hızlı kurutuyor.

Yani özetle m700 varken bana biraz anlamsız geliyor kullanmak.

Son düzenleme:

volkan6154

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kendim bu tarz bir şeyi tecrübe etmedim matlık veya başka bir şey. Fakat herhangi bir kaza sonrası sonradan boyanmış yüzeylerde saf olarak kullanmayın diye forumda yazılıyordu bir dönem.

Pandemiden ötürü fiyatları da çok arttı eskiden m600 ve m700 e göre fiyat avantajı vardı. Plastik yüzeylerde de kullanılabilmesi nedeniyle m700 daha güvenilir gibi. Bir de ben IPA nın çok harika wax söktüğüne şahit olmadım. Fusso yu yüzeyden kaldıramamıştı tam olarak. Sonra m600 sıktım, fusso yu kaldirmakla kalmayıp oradaki kaportadaki ziftleri de eritti. M600 çok güçlü temizlik için. Ama m600 ve m700 tamamen boya yüzeyi temizliği için üretildiğinden, boyaya çok zararı yoktur diye ümit ediyorum.

IPA yi cam suyuna eklemiştim. Cam temizliği için iyi ürün, zaten camsillerin içinde bulunuyor. Ama cam suyuna da fazla ekledim heralde cam suyu sıkınca kabine ameliyathane kokusu geliyordu. Yani çok eser miktarda eklemek lazım.

Bir de eldiven ile kullanmak lazım. Saf hali ele değince tahriş etmiyor hemen yanma yapmıyor belki, ama eli inanılmaz hızlı kurutuyor.

Yani özetle m700 varken bana biraz anlamsız geliyor kullanmak.
Teşekkür ediyorum, aynı fikirdeyim