Ipa yı uzun vadede kullanan abilerime sormak isterim.Tek seferde değilde polisaj yapılmadan uzun vadede aynı araçta boya koruma yapılan araçlarımızda ıpa boya yüzeyinde herhangi bir matlıktır yada benzeri bir durum meydana getirir mi?Sürekli aklıma geliyor alkolik olduğu için. m700 kullanıyorum genelde. Hem ikisinide test ettiğim için m700 kaporta yüzeyinde ki çoğu katmanı alıyor. ipaya oranla.Tecrübe eden varsa bilmek isterim.
Kendim bu tarz bir şeyi tecrübe etmedim matlık veya başka bir şey. Fakat herhangi bir kaza sonrası sonradan boyanmış yüzeylerde saf olarak kullanmayın diye forumda yazılıyordu bir dönem.
Pandemiden ötürü fiyatları da çok arttı eskiden m600 ve m700 e göre fiyat avantajı vardı. Plastik yüzeylerde de kullanılabilmesi nedeniyle m700 daha güvenilir gibi. Bir de ben IPA nın çok harika wax söktüğüne şahit olmadım. Fusso yu yüzeyden kaldıramamıştı tam olarak. Sonra m600 sıktım, fusso yu kaldirmakla kalmayıp oradaki kaportadaki ziftleri de eritti. M600 çok güçlü temizlik için. Ama m600 ve m700 tamamen boya yüzeyi temizliği için üretildiğinden, boyaya çok zararı yoktur diye ümit ediyorum.
IPA yi cam suyuna eklemiştim. Cam temizliği için iyi ürün, zaten camsillerin içinde bulunuyor. Ama cam suyuna da fazla ekledim heralde cam suyu sıkınca kabine ameliyathane kokusu geliyordu. Yani çok eser miktarda eklemek lazım.
Bir de eldiven ile kullanmak lazım. Saf hali ele değince tahriş etmiyor hemen yanma yapmıyor belki, ama eli inanılmaz hızlı kurutuyor.
Yani özetle m700 varken bana biraz anlamsız geliyor kullanmak.