Jantlarımı boyatmak istiyorum.Toz boya önerir misiniz?

leche

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar herkese selamlar.Golf 4 aracımın jantları orjinal halinde durduğu için artık kolların arasında vs. boya silinmeye başladı.Jantlarımı boyatmayı düşündüm fakat size birkaç konuda danışmak istedim.

-Öğrenebildiğim kadarıyla jantlara kumlama yapılıp daha sonra elektrostatik toz boya ile boyanması en verimli ve sağlam yol oluyor.Bu doğru mudur?Aramızda bu yöntem ile araç jantlarını boyatan oldu mu ?

-Güncel durumda bu toz boya işleminin ortalama maliyeti hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?

-Bu toz boyaların dayanıklılığı hakkında çok bilgim yok.Yabancı kaynaklarda bu boyaların kimyasallara vs çok dirençli olduğu ve en dayanıklı yöntem olduğu yazılmış fakat Avrupa/Amerika'da kullanılan hammedeler işlem yapılan makinelerin tekniği daha ileri sistem olabilir diye emin olamadım.Bizde de kullanılan sistem ve hammade iyi kalitede olur mu?Bu yöntem ile jantları boyatsam dahi jant temizleyiciler vs konusunda sprey boyalarda olduğu gibi dikkatli olmam gerekir mi?Sizce tekrar boya sökülmesi, kimyasal sebepli aşınmalar vs ile yüzyüze kalabilir miyim?

Sonuç olarak bu işlem için harcadığımız para ve emeğe değer mi?Fikirlerinizi merak ediyorum.

Teşekkürler.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Iyi bir kumlama yapan yer var ise orjinali gibi yapar farksız. Izmirde bildigim yer var sadece yasadiginiz yere göre işçiliği sağlam bir yer bulmalısınız

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Hocam İstanbulda seçeneklerin var ama ben Özsaygılı Jant 'ı tavsiye ederim. Bir yakınım CNC artı boya şeklinde yaptırdı çok memnun kaldı bundan 3 4 sene önce ama aracı sattı son halini bilmiyoruz lakin 2 senelik süre de hiç bir sorun yaşamadı. Bir de yaptığı işe 5 sene garanti veriyordu Özsaygılı bu alanda tek olabilir hala bu şekilde garanti veriyor mu bilmiyorum bir görüşün isterseniz. Fiyatı da buna bağlı yüksektir.

Baykara

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Statik boya ile yapılırsa ileride ufak tefek çizlme sürtme gibi durumlarda rötuş yapılamıyor şeklinde bir bilgi vermişti jantlarımı yapan arkadaş, yine eğer jantlarda yazan AMG ve benzeri yazılar varsa kumlama ve statik boya sonrası silinebilir demişti. Ben hem subaru levorg aracımın cncli olan jantlarımı, hem mercedesimde olan cls 550 amg orijinal jantlarımı kimyasal olarak asitle boyanın söküldükten sonra normal jant boyası ile boyanması şeklinde yaptırdım. Subaru jantlarım 1 yıl oldu bir sıkıntı yok, mercedes daha yeni gözlem yapamadım. Jantlarıma kesinlikle jant temizleyici, kir sökücü, motor ilacı gibi isimlerle satılan ürünlerden kullanmam, bazen demir tozu bazen koch chemie GS 1/10 seyrelterek ve üzerine normal ph nötr köpük ve jant fırçası ile yıkarım. Sıkıntı olmadı. K2 nin ismini hatırlayamadığım bir ürününü de tabsiye etmişlerdi

leche

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Statik boya ile yapılırsa ileride ufak tefek çizlme sürtme gibi durumlarda rötuş yapılamıyor şeklinde bir bilgi vermişti jantlarımı yapan arkadaş, yine eğer jantlarda yazan AMG ve benzeri yazılar varsa kumlama ve statik boya sonrası silinebilir demişti. Ben hem subaru levorg aracımın cncli olan jantlarımı, hem mercedesimde olan cls 550 amg orijinal jantlarımı kimyasal olarak asitle boyanın söküldükten sonra normal jant boyası ile boyanması şeklinde yaptırdım. Subaru jantlarım 1 yıl oldu bir sıkıntı yok, mercedes daha yeni gözlem yapamadım. Jantlarıma kesinlikle jant temizleyici, kir sökücü, motor ilacı gibi isimlerle satılan ürünlerden kullanmam, bazen demir tozu bazen koch chemie GS 1/10 seyrelterek ve üzerine normal ph nötr köpük ve jant fırçası ile yıkarım. Sıkıntı olmadı. K2 nin ismini hatırlayamadığım bir ürününü de tabsiye etmişlerdi
Hocam acaba bu jant boyası ile boyatma durumu hakkında bilgi alabilir miyim mümkünse?Yurt dışında incelediğim oto boya markalarında genelde "özellikle jantlara uygun daha dayanıklı" tarzında vernikler vs vardı fakat türkiyede bulunur mu bilmiyorum.Siz jantlara özel daha dayanıklı vernik gibi bir şey mi uygulattınız?