İnceleme K2 Klima Fresh - Koku Giderici İncelemesi

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Çarşamba günü K2'nin klima fresh adlı ürününü kullandım. An itibariyle otomobilin içi makro market yaban mersini reyonu gibi kokuyor :D :D
Efem ürünün kullanımı çok kolay. Klimayı soğukta ve iç sirkülasyon devrede olacak şekilde çalıştırıyorsunuz. Yönlendirme konusunda bir şey dememişler ben yüze olacak şekilde ayarladım. Bir dip not, aracın içinin soğuk olmasında fayda var. Yani bu işi kışın yapacaksanız biraz üşümeyi göze almanız lazım. Ya da uygulama öncesi otomobilin klimasını 5dk boyunca soğuk konumda çalıştırırsınız ama o esnada araçta olmazsınız olur biter. :)
Son olarak yapmanız gereken, sürücü koltuğunu öne itin ve sırtlığı da öne yatırın. Ürünü de koltuğun arkasına koyun çünkü talimatlar bu şekilde :)
Ürünün tetik kısmına biraz sert davranmanız gerekiyor, yerine otururken klik sesi gelmiyor o nedenle de en dibine kadar bastırın, tırnaklardan geçip yerine otursun. Sonrası malum, kapıyı kapatın 10dk çay, kahve molası verin. Tüpün boşalması 1dk 30sn kadar sürüyor. Ama toplamda 10dk kadar aracın ve klimanın çalışmasında fayda var. Sonra da bir güzel otomobili havalandırın.
2 gün oldu, ne zaman kapıyı açsam yaban mersini kokusu beni karşılıyor. Klimayı çalıştırmadan bile bu koku geliyor. Daha önceki ürünlerde hiç böyle bir şeye denk gelmemiştim. İlla klima çalışınca koku geliyordu. Bu arada, açık ara en güzel kokulu olan ürün bu oldu. Daha önce abbro marka kullandım, resmen zehir gibi kokuyordu.
İzlemek isteyenler için videosu aşağıda.

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bir güncelleme yapalım. Uygulamayı yapalı 12 gün olmuş, halen otomobil yaban mersini kokuyor. Evet artık kokunun yoğunluğu azaldı ama halen kapıyı açınca o koku ile karşılaşmak müthiş :)

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
abi, klimanda kötü koku var mıydı? onları bastırdı mı?
yoksa temiz kokan arabaya yaban mersini kokusu mu ekledi? :D

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
ikinci el aldığım bir araçta, sonax'ın muadil ürününü kullanmıştım.
klima içine sinen sigara ve kötü kokuyu sadece bastırmıştı, yok edememişti.
benzer durumda bunu deneyeceğiz öyleyse, teşekkürler abi
Sigara icmedigim ve icirmedigim için bu ürünü o konuda mukayese edemem:(. Klimada rutubet ya da benzeri bir koku vardı o tamamen yok oldu. :)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Rutubet benzeri diye adlandırdığınız koku sanırım bende de hafif hafif geliyor. Ürünü alıp kullanmayı düşünüyorum ben de, inceleme için teşekkürler :begenixx:
Bizzat yaşayıp tecrübe ettiğim için söylemek istedim; belirttiğiniz tarz da koku geliyorsa eğer en sağlıklısı, polen filtresini de değiştirip sonra klima koku giderici ürünü kullanmak.. Diğer türlü polen filtresi de kirli, dolmuş ve değişim zamanı gelmiş ise bir süre sonra klima koku gidericinin özelliği bitince tekrar aynı kokular gelmeye başlar. Kötü ve mikroplu havayı içinize çekmeye devam ettikçe hastalanma riskiniz de artar..

Mannlincher

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla / Şanlıurfa
Bizzat yaşayıp tecrübe ettiğim için söylemek istedim; belirttiğiniz tarz da koku geliyorsa eğer en sağlıklısı, polen filtresini de değiştirip sonra klima koku giderici ürünü kullanmak.. Diğer türlü polen filtresi de kirli, dolmuş ve değişim zamanı gelmiş ise bir süre sonra klima koku gidericinin özelliği bitince tekrar aynı kokular gelmeye başlar. Kötü ve mikroplu havayı içinize çekmeye devam ettikçe hastalanma riskiniz de artar..
Teşekkürler bilgi paylaşımınız için, yazın bakımda tüm filtrelerim yetkili serviste değişti çok aşırı kirli olmaması gerekiyor o yüzden ürünü kullanmayı düşündüm aslında. Dediğim koku da sabah araç ilk ısıyı vermeye başladığında belli belirsiz var ardından geçiyor aşırı baskın rahatsız edici bir olay yok yani.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Teşekkürler bilgi paylaşımınız için, yazın bakımda tüm filtrelerim yetkili serviste değişti çok aşırı kirli olmaması gerekiyor o yüzden ürünü kullanmayı düşündüm aslında. Dediğim koku da sabah araç ilk ısıyı vermeye başladığında belli belirsiz var ardından geçiyor aşırı baskın rahatsız edici bir olay yok yani.
Yukarıda yazdığım durumlar yoksa ürünü alıp denediğinizde havalandırmadan gelen koku da illa ki fark edecektir..

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
ben işimi garantiye alamk için önce eski filtreyle ürünü kullanıp, sonra filtre değişip bir daha kullanırdım.
hem sağlık hem hayat konforu açısından klime kokusu çok rahatsız edicidir.

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ben periyodik bakımdan hemen sonrasında bu işlemi yaptım. Yani dediğine katılıyorum, filtre değiştirdikten sonra koku geliyorsa bu ürünün kokuyu yok etme şansı daha fazla.