Kaput Filmi (Koruyucu Film Kaplama) Temizliği

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bu zamana kadar kullandığım araçların hemen hemen hepsinde kaput filmi mevcuttu. Tabii ki marka ve modellerden kaynaklanan kalite farkları var ancak benim naçizane tavsiyem kesinlikle çok pahalı bir kaput filmi kullanmamanız yönünde. 
Ben, iki sene bilemediniz üç senede bir kaput filmini söker tekrar geri kaplarım. Kendim uygulamasını yaptığım içinde maliyet olarak çok çok düşük oluyor.
Neyse, konumuza dönecek olursak bu tür koruyucu filmler zamanla sararır, matlaşır veya rengi koyulaşır.
Bunun önüne geçmek mümkün mü? Tabii ki evet.
Nasıl peki?
Öncelikle yapmanız gereken aracınıza fırça değdirmemek, mümkünse oto yıkamacıya yıkatmamak ve ph nötr şampuanlar ile çift kova yöntemi kullanarak kendimiz yıkamak.
Unutmamak gerekir ki bir şeyi korumak, yenisini yaptırmaktan daha az maliyet ve daha az uğraş demektir.
Ben bu zamana kadar çok kaliteli filmler kullanmadım ancak sararma, solma yırtılma da yaşamadım.
Peki ne kullandım?
Çok basit Autoglym SRP (Super Resin Polish). %95 her detaycının elinden en az bir kere geçmiştir bu ürün.
Ürünün içeriğinde bulunan temizleyiciler filmler üzerinde çok güzel çalışıyor.
2 aylık kaput filmi üzerinden çıkan kir. Bir daha ki sefere daha net anlaşılması açısından %50 yapacağım.

Temizlenen kaput filminde renk farkı minimum düzeyde.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bilgilendirme için teşekkürler.

Sent via my iphone 7 using Tapatalk from DENİZLİ

Moderatör tarafında düzenlendi:

2ceahmet

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bilgilendirme için sağolun. Peki hangi markayı tavsiye ediyorsunuz. Fiyat performans açışından. Self healing özellikli filmler nasıldır tecrübe edeniniz varmıdır?

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
2ceahmet' Alıntı:
Bilgilendirme için sağolun. Peki hangi markayı tavsiye ediyorsunuz. Fiyat performans açışından. Self healing özellikli filmler nasıldır tecrübe edeniniz varmıdır?
Self healing özellikli filmler filmler hakkında herhangi bir tecrübem olmadı maalesef. Ben araçlarımda 3m ve orafol markalarının ürünlerini kullandım. Tamam 3m daha kaliteli gibi duruyor ancak fiyat ve ömrü açısından ben orafol tavsiye ederim.