Karantina Günlüğü

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Çok sevdiğim bir abimin uzun yıllardır tabiri caizse acımadan bindiği arabasını biraz olsun canlandırmak için üstüne çalışmayı düşündüm. Aracın kaporta boya işleri vardı bu nedenle bayram sonu boya işlerinden sonra kaportaya girmek zorunda olunca en azından boşlukta içini elimden geldiği kadar halletmek istedim. Tam da yasak öncesinden bir gün önce karar verince temin edebildiğim kadar malzemeyle birşeyler yapmak istedim.
Araç 99 model hiç detay görmemiş ve sürekli içinde sigara içilmiş, yıkamcıda bi su tutulup geçilmiş en fazla yılda 3 kere iç dış yıkanmış bir araç.
Cefakar aracımız;

Araç için detay fırçasını boyacıdan aldığım hobı fırçalarıyla, kimyasal şişesini de hanımın kullanıp bitirdiği bir temizlik ürünün köpük çıkaran başlığı kabiliyetiyle, temizleyici olarak metro marketten Sonax şeffaf interior cleaner ve daha önceden kullandığım ve memnunda kaldığım bir genel temizlik ürünü ile, bezleri A101den aldığım 3M bezler ve kendi imalatim 3M bez kaplı sünger pedler ile çözmeye çalıştım.
Elimden geldiği kadar fotoğraflamaya çalıştım ve amatör bir uygulama olarak da eldeki imkanlar dahilinde en iyisi olmasına dikkat etmeye gayret ettim.
Araç için ilk gece iftardan sahura kadar, ertesi günde saat 17:00den 20:00 a ve 21:30dan 02:30 a kadar zaman harcadım.
Araç camlarının hepsinin film kaplı olması ve garaj aydınlatmamın kötü olması nedeniyle baya uğraşmama ve ne kadar kirli olduğunu fark etmememe neden oldu.
Öyle ki gündüz gözüyle bir çok yeri tekrar tekrar elden geçirmem gerekti.
Aracın tavan döşemesinde çıkmayan kirler ile karşılaştım, iç plastik aksamalarda çok fazla çizik ve yapıştırıcı izleri vardı onları ne yazık ki çözemedim.
Başta tavana Sonax şeffaf apc ile müdahale etmek istedim ama nafile soft olduğu için çözüm olmadı bende çareyi daha güçlü olan bir farklı yüzeyler de de kullandığım başka bir temizlik ürününde buldum. Sonax apcyi yumuşak deri yüzeyler de, diğer apcyi de sert plastik ve zemin gibi yerler de kullanmak zorunda kaldım.

Aracın ilk hali olarak ;

BAZI UYGULAMA ANLARI

Sonuç olarak gece çekimi yapmak zorunda olduğum için çok iç açıcı görünmediği için fazla çekim yapmadım ama fotoğraflar genel olarak bu şekilde yarın gündüz vakti uyanırsam fotoğraflamaya çalışırım:)

Aracın son hali mükemmel olmadı, yılların verdiği deforme ve aracın bakımsızlığı bir çok noktada beni çaresiz bıraktı ama ilk haline göre de aradaki fark gözle görülür biçimde ortadaydı bunu da beni mutlu etmedi değil. Aracın aküsünün bitmesi, aydınlatma malzeme eksikliği vs gibi şanssızlıklar da peşimi bırakmadı iki günde ama araç içinde sigara içilmemesi ve düzenli temizleme sözü ile de aracı sahibine memnun bir şekilde teslim ettim çok şükür.

Konu çok uzun oldu benim kusura bakmayın hatalarım için, uygulamalar da çok eksiğim vardı ama ürünleri araç sahibi aldığı için çok fazla yük olmak istemedim elimden geldiği kadar az masrafla çok iş yapmaya çalıştım.
Ama şunu öğrendim ki Eski Yeni olmuyormuş :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@DropX elinize sağlık :) araç gördüğüm kadarıyla temizlenmiş,temizlendiği sanılmış :) Çünkü ortalıkta göze gelen yerlerde nispeten daha az kirli gibi görüntü olmuş. ama kenarlar,parça birleşim yerleri resmen birikinti olmuş :D Bu noktalara güzel el atmışsınız, yılların verdiği kirli birikinti kalkınca aracın ferahlığı ortaya çıkmış :)

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
@DropX elinize sağlık :) araç gördüğüm kadarıyla temizlenmiş,temizlendiği sanılmış :) Çünkü ortalıkta göze gelen yerlerde nispeten daha az kirli gibi görüntü olmuş. ama kenarlar,parça birleşim yerleri resmen birikinti olmuş :D Bu noktalara güzel el atmışsınız, yılların verdiği kirli birikinti kalkınca aracın ferahlığı ortaya çıkmış :)
Teşekkür ederim. Araç o kadar kirli ki temizliyorum sonra neresi temizlendi neresi duruyor karışıyor nereye kaç sefer ne sürsem yine kirler akıyor yıldım ama pes etmedim :)

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Okurken ve resimleri gördükçe fenalık geçirdim ellerinize sağlık:)
Başlığa dikkat göz kanatabilir demeyi de düşündüm :) hatta aracın tavanının yarısına geldiğimde hiç bulaşmasam mi diye baya baya düşündüm :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Gerçekten hunharca kullanılmış bir araçmış. Sayenizde kendine gelmiş. Ellerinize sağlık. :alkis:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerinize sağlık çiçek gibi olmuş o neydi öyle ya c sütunundan akan kir:komik:
Fırça çok hoşmuş nereden temin ettiniz?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Elinize kolunuza sağlık, bu tarz araçları gördükçe kendi araçlarımızın kıymetini daha iyi anlıyoruz, öyle değil mi ?

Naçizane edindiğim tecrübe ile bu tarz aşırı aşırı kirli arabalarda hafta hafta aralıklarla yapılan sık temizlikte sonuca ulaşılıyor. İlk giriştiğinizde hevesle uğraşıyorsunuz ama çıkmayan yerler yıldırıyor. Bir sonra ki denemede daha deneyimli ve icabında farklı ürünlerle enerjinizi toplayıp tekrar girişiyorsunuz ve bir adım daha yol kat edilmiş oluyor ve tekrar girişince bir adım daha. Unutmayalım bu kirler yıllarca birike birike oturuyor, kabul edebilirsiniz ki bizler gibi amatör ekipmanlara ve kısıtlı zamana sahip kişilet elinde tek seferde çıkması bir hayli zor kilo alıp vermek gibi. Bir atölye olsa fitiline kadar sökülse ve zaman kısıtı olmasa harikalar yaratırız her birimiz.

Şu an elimde bir passat b8 var, toz oturmayan yer kalmamış. Ne kadar uğraşsamda fitil aralarında resmen çamurlaşmış ve çıkmamak için inat ediyorlar.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize emeğinize sağlık, elinizden geldiğince zaten çok iyi iş yapmışsınız haftaya veya 2 hafta bir daha girişilip daha tatlı bir sonuç alınabilir.:)

@Shirb13 abinin dediği gibi emektar arabalar da pat diye kiri temizleyemiyoruz, bide yanımız da KC GS gibi güçlü bir apc yoksa daha da zorlaşıyor. Kendimden biliyorum gözle görünür temiz sayılan Fiorino'm da 4 gün iç temizliğe uğraşmıştım, tabi sizinde kısıtlı bütçe kısıtlı zaman kısıtlı ışık olunca bütün aksilikler üst üste gelince sizin de yapıcağınız şeyler kısıtlanmış.:):of: Aslında bütün ekipmanlarla 2 3 gün girişilcekti.:komik: Şimdi düşününce bile içim rahatladı.:)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ekipman imkanı çok önemli bu gibi durumlarda genel yorgunluğunu almış olsanızda daha farklı ürünlerle farklı sonuçlara gidebilirsiniz,emeğinize sağlık :) eski yeni olmasada temiz olabiliyor

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Ellerinize sağlık çiçek gibi olmuş o neydi öyle ya c sütunundan akan kir:komik:
Fırça çok hoşmuş nereden temin ettiniz?
Herkese çok teşekkür ederim çok sağolun. Fırçayı boyacıdan hobi fırçaları bölümünden temin ettim, kullanışlı ergonomik kil da düşürmüyor ama biraz yumuşak kalıyor gibi geldi bu sefer bana.

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Herkese teşekkür ederim. Evet defaetle tekrar edilse güzel olurdu o potansiyel vardı ama işte bir kere temizlenme şansı vardı onu da kullandık:) farklı ürünlerim ekipmanlarım olsaysı daha bir sonuç mutlaka çıkabilirdi, fakat tüm imkanları sonuna kadar kullandım :)
Ama şunu biliyorum ki ben o aracı temizlerken kendi aracım yandan bana dua etmiştir eminim, herşeyi geçtim, titiz, detaycı vs olunmayabilir ama kesinlikle temiz olunmalı, araçlarımızın içinde çok vakit geçiriyoruz, ailemiz sevdiklerimiz biniyor uzun süre içinde kalıyor, hasta olmamak, mikrop kapmamak elde değil en çok da ona üzüldüm yaparken yazık dedim ya çocuklar ellerini her yere sürecekler falan baya düşündüm öylece.
Bakalkm bi aksilik çıkmazsa da bayramdan sonra kil Demir tozu ve polisaj ile wax uygulamayı düşünüyorum sonuçları sizinle paylaşacağım yine.
Maksat yapmış etmiş olmak değil de daha çok nasıl daha iyi yapabilirim olayı, o yüzden fikirlerinize görüşlerinize her türlü açık ve saygılıyım .

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
O akan kirleri görünce fena oldum, zor iş.. Daha iyi ekipmanla tekrar temizlik yapılsa eminim yine kir çıkar. Youtube da bir kanal vardı sürekli içi leş arabaları temizliyor eleman, o aklıma geldi :) Ellerinize sağlık

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arabanın içi yağ ve pislikten yaldır yaldır parlıyormuş sonax apc siz de demişsiniz zaten soft bir apc ben önceden kullanmıştım böyle pislik akan arabalara gelmez:) elinize sağlık kısıtlı imkan ve ekipmanlara rağmen baya fark etmiş:alkis:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, zor bir level. Araba ölmüş ama bir el atıp son nefesine yetişmişsin. Bunun bir bu kadar daha temizlenmesi lazım.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Aracın ilk hali resmen ölüymüş, yapılan müdahale ile hayata dönmüş :) Bol fotoğraflı konuları takip etmek daha zevkli oluyor, bu kadar zor bir işin üstesinden gelirken fotoğraflar konusundaki bolluk için de ayrıca tebrik ederim.

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Daha önce çok az çekme şansım oldu foto olarak ama sonradan fotolara bakınca ayrı bi zevk almaya ve dönüp baktığımda eksikleri de görme şansım oluyor diye daha çok foto çekmeye sizlerin tavsiyesi ile dikkat etmeye çalışıyorum sadece telefondan yüklemesi inanılmaz zor başka derdi yok :)

herkes teşekkür ederim artık yapa yapa daha da ince bilgiler ediniyorum sayenizde.
Aracın ilk halini bende ilk gördüğümde gözüm korktu ama olduğu kadar artık başladık bir kere dedim ama üstadların dediği gibi bu aracı 5 kere temizlesem 5 i de bu şekilde olurmuş gibi geliyor.
Psikopatlık mı nedir o kirler akarken benim de içimin yağları eriyor :):)