Katı Wax Eritme

ShineSportage

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Merhabalar, elimde katı wax olarak 3d paste wax var. Metal ambalajda olduğundan hem kapağını açmak zor oluyor hem de 425 ml olduğundan waxı sürerken elde tutması zor oluyor. Ben bunu eritip 100ml olan bir ambalaja dökmeyi düşünüyorum. Wax soğuduktan sonra tekrar katı hale geliyor diye biliyorum, üretilirken sıcak ve sıvı bir halde kaplara döküldüğünü gördüm. Tekrar eritsem ürünün özelliği bozulur mu?
Eritme şekli olarak içi su dolu bir tencerenin içine waxı koyup ocağı açacağım. Isı ile birlikte wax eriyecek.
Şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi haftasonları..:)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Bozulur muhtemelen daha önce fusso bozdum, erimiş hali tekrar donmadı, Bu kadar zor geliyorsa uygulama yapmayın :D :D

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Merhabalar, elimde katı wax olarak 3d paste wax var. Metal ambalajda olduğundan hem kapağını açmak zor oluyor hem de 425 ml olduğundan waxı sürerken elde tutması zor oluyor. Ben bunu eritip 100ml olan bir ambalaja dökmeyi düşünüyorum. Wax soğuduktan sonra tekrar katı hale geliyor diye biliyorum, üretilirken sıcak ve sıvı bir halde kaplara döküldüğünü gördüm. Tekrar eritsem ürünün özelliği bozulur mu?
Eritme şekli olarak içi su dolu bir tencerenin içine waxı koyup ocağı açacağım. Isı ile birlikte wax eriyecek.
Şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi haftasonları..:)
merhaba @Kia Sportage 2019, bey;
hemen giriyorum ve ne gerek var, diyorum. elinizle kopartarak bir kaşık olur ıspatula olur vb ekipman yardımıyla aktaracagınız kaba taşıyın. elle parmakla bastırın ki ten ısısıyla şekşlini alır kabın. gerçi bu da söylenmiş.

pişmiş aşa su katılmaz derler. bu da o hesap . üretim aşamasında gerçekleşen reaksiyonların donmuş olarak bulunan üründe gerçekleşmesi pek olası degil. ürün bozulmayabilir ama bozulma riskini gözealmak için başka tutarlı sebepler gerekli . kurumuş kırlımış aplikatöre gelmiyor vb gibi..

birde dogal dediginiz ürün yeşil tonlarındaki kutuysa 412 seri nolu mamul içeriginde sadece %10 wax var.bunun nekadarı carnauba kim bilir. gerisi %10 silikon %80 doymuş hidrokarbon çeşitli parafin mumu.
https://www.3dproducts.com/wp-content/uploads/2019/05/bce8a2_d7a7611e3305415795e93ccbafb31a1d.pdf

kısaca bu benmari usulü üstad @Dragstar tarfından paylaşıldıgında bozulmuş bir wax belki geri çevrilebilir adınaydı. kaldı ki benim konumdaki ısı yöntemi çok yüksel carnauba içerikli waxlar için önerilmiştir.

en saglıklısı hiç bu işe kalkışmamak. ürünü saglam bir şekilde kullanmak.

iyi detaylar.