Kauçuk Paspas Temiziği nasıl olmalı

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Özet geç diyenler için ezelden beridir sıvı sabun ya da sıvı bulaşık deterjanı :komik:

Sebebini uzun uzun açıklamak gerekirse de, arabalarımıza ıslak, kirli, çamurlu ayakkabılarla biniyoruz. Yeri geliyor umumi tuvaletlere girip çıkıyoruz. Ayakkabıların altı da haliyle bakteri ve virüs yuvası. Toplumun genelinin yaşam tarzı yüzünden o umumi tuvaletlerin zeminlerinde kim bilir neler vardır. Çok gözünüzün önünde canlandırmayın adama kafayı bile yedirir. Arabalar yapısı itibariyle kapalı bir atmosfer olduğu için bu zararlı mikro organizmalar illaki ayakkabı tabanından ve dolayısıyla paspaslardan bu araç içi atmosferine karışıp solunum yoluyla sağlığımıza zarar verir. Ben paspasın güzel görünmesinden çok özellikle o kısmın hijyenine daha çok dikkat ediyorum ancak en iyi temizliği beyaz sabun yapar diyerek de beyaz sabun kullanmayın o kadar da değil, çünkü beyaz sabun iz ve lekeye sebep oluyor ama sıvı sabunla sıvı bulaşık deterjanı leke bırakmıyor :deli:

Not: Geçmişte birkaç kere temaslı olup karantinaya alsalar da ne covid oldum ne de bu sene millete bulaşınca yatıran influenza denen şey bulaştı çok şükür. Belli başlı dikkat ettiğim bu ve bunun gibi birkaç ufak nokta var bunlara güvenip gidiyoruz bakalım :D

ErkanBener

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Tavsiye üzerine M40 aldim cok iyi oluyor,u arada Plak 2 önerilmis ancak bir halta yaramaz zaten bireysel kullanicisiniz iyibirsey alin 500ml alsaniz size uzun zaman yeter Plak2 1/2 falan sulandirilip yikamacilar torpidoda kullaniyo

Seymen

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Tavsiye üzerine M40 aldim cok iyi oluyor,u arada Plak 2 önerilmis ancak bir halta yaramaz zaten bireysel kullanicisiniz iyibirsey alin 500ml alsaniz size uzun zaman yeter Plak2 1/2 falan sulandirilip yikamacilar torpidoda kullaniyo
Hocam ben bulamadım Türkiyede, siz nereden aldınız, fiyat nedir?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Eski forumda önermişlerdi zamanında karıştırdım elimde var ama uzun süredir kullanmıyorum, kayganlığı da hatırlamıyorum deneyim bir ara. Ürün Meg Hyper Dressing ancak 1:4 sulandırıyorduk galiba emin değilim. Kullandım ama dediğim gibi kayganlığı hatırlamıyorum ama görüntü olarak tatmin ettiğini hatırlıyorum. Ancak hangi ürün uygularsanız uygulayın arkasından kuru bezle güzelce geçin. Ben paspasa fıslayıp dandik sıva süngeriyle yayıp arkasından kuru bezle güzelce geçiyordum.
Bir tavsiyede bulunayım, bende lanet bir rizline paspas vardı, bir kaç çeşit genel temizleyici, degreaser vs. sert lastik fırçası yumuşak vs. ne kullanırsam kullanayım kir çıkmıyor gibi gri kalıyordu. Artık paspasları köşeye seriyorum, ön yıkama atarken Magifoam'ı da paspasların üstüne basıyorum ancak durulamıyorum. Ön yıkama bitiyor, kova yıkama bitiyor artık aracın son durulamasını yaparken en son paspasları duruluyorum. Şimdilik sonuç tatmin edici açıkçası, denemenizi tavsiye ederim.
Magifoam yorumunuz dikkatimi çekti; paspasları bu arada eve getirip de yıkıyorum :D yıkama sonrası altaFoam’ın dibinde azcık magifoam kalmıştı. Onu paspaslara dağıttım; lastik fırçasıyla da hafifçe fırçaladım ve yaklaşık 15/20 dk bekledim. Sonuç gayet tatmin edici oldu. Teşekkürler :) Bundan önce Gs ile yapıyordum temizliği ona göre kat be kat daha iyi sonuç aldım

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Magifoam yorumunuz dikkatimi çekti; paspasları bu arada eve getirip de yıkıyorum :D yıkama sonrası altaFoam’ın dibinde azcık magifoam kalmıştı. Onu paspaslara dağıttım; lastik fırçasıyla da hafifçe fırçaladım ve yaklaşık 15/20 dk bekledim. Sonuç gayet tatmin edici oldu. Teşekkürler :) Bundan önce Gs ile yapıyordum temizliği ona göre kat be kat daha iyi sonuç aldım

aaa paspaslar ne güzelmiş :D
bende magifoam'lıyım bari

Seymen

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye

Baya temiz olmuş. Magifoam PH nötr mü? Aracın seramik kaplamasına zarar verir mi yıkamada?