Kenotek showroom shine hızlı cila

Eser

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Selamlar arkadaşlar

2 sorum olacaktı sizlere

1)kenotek showroom shine hızlı cila nasıl. Yabancı sitelerde çok iyi olduğunu toz tutmadığını vs demişler.
2) Araçta boya koruma var ve şampuanı auto bright banana gloss. Parlaklığı çok iyi.
Sizce hızlı cila ya gerek var mı

Çok teşekkür ederim şimdiden

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Selamlar arkadaşlar

2 sorum olacaktı sizlere

1)kenotek showroom shine hızlı cila nasıl. Yabancı sitelerde çok iyi olduğunu toz tutmadığını vs demişler.
2) Araçta boya koruma var ve şampuanı auto bright banana gloss. Parlaklığı çok iyi.
Sizce hızlı cila ya gerek var mı

Çok teşekkür ederim şimdiden
Selamlar kenotek için yorum yapamayacağım hiç kullanmadım fakat koruma olan araca cila içerikli şampuanlar önermiyoruz mevcut olan korumayı perdelememek adına. Mevcut parlaklıktan memnunsanız ekstra cilaya gerek olup olmadığına siz karar verebilirsiniz:ç :) bu gibi sorular için hızlı soru-cevap başlığını kullanmanız forum düzeni adına daha verimli olacaktır

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
@can26 @Fatihkandemir Konu dışı ama bu perdeleme olayı bir alttaki ürünüde aslında bir nevi korumaz mı? Mesela seramikli bir araca wax yapsak seramiği öldürmez perdeler deniyor, ama o perdeleme aynı zamanda da seramiğin ömrünü bir nevi uzatmaz mı?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@can26 @Fatihkandemir Konu dışı ama bu perdeleme olayı bir alttaki ürünüde aslında bir nevi korumaz mı? Mesela seramikli bir araca wax yapsak seramiği öldürmez perdeler deniyor, ama o perdeleme aynı zamanda da seramiğin ömrünü bir nevi uzatmaz mı?
Sıkıntı şurda sadece ömrünü uzatıyor, seramiğe onca para verip üstüne diyelim ki hızlı cila kullanıyorsun ancak hızlı cilanın özelliklerini görüyorsun. Yani seramiğin özelliklerini görmüyorsun, anlamsız geliyor. Bazı forumda ki abilerim wax üstüne KC pw gibi ürünler atıyor ama biraz da fanteziye giriyor.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Sıkıntı şurda sadece ömrünü uzatıyor, seramiğe onca para verip üstüne diyelim ki hızlı cila kullanıyorsun ancak hızlı cilanın özelliklerini görüyorsun. Yani seramiğin özelliklerini görmüyorsun, anlamsız geliyor. Bazı forumda ki abilerim wax üstüne KC pw gibi ürünler atıyor ama biraz da fanteziye giriyor.
Kesinlikle katılıyorum en mantıklı yorum olmuş :)

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Kesinlikle katılıyorum en mantıklı yorum olmuş :)
Tamam mantıklı yorum ama şu da bir gerçek, perdeleme alttaki ürünün ömrünü uzatır.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tamam mantıklı yorum ama şu da bir gerçek, perdeleme alttaki ürünün ömrünü uzatır.
Aynen haklısınız ömrünü uzatıyor, bana kalırsa hızlı cila mantığı hiç koruma olmayan ve koruma yapıcak zamanı olmayan kullanıclar için gerekli. Veya da şehir dışına çıkarken pw gibi hızlı cila atarsak bir sürede olsa ömrünü uzatıcaktır. Bana göre mantıksız geliyor çünkü yeterli zamanım olduğu için ayda 1 veya 2 ayda bir waxımı yenilediğim için hızlı cila gibi cilalara gerek duymuyorum, biraz da kullanıcya kalmış. Bu muhabbet Niye Billberry kullanıyorsunuza geliyor.:komik:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ürün üzerine ürün tutunması ömrünü kısaltıp esas korumayıda amacından saptırabiliyor dediğiniz mantık doğru olsada aynı zamanda bir kaç ürün kullanımına sarfiyatı arttırmaya,esas korumayı görevini yerine getirmekte uğraştırıyor.
Quickdetailer ürünler içerisinde bir miktar temizleyici barındırır buda esas korumanın yıpranmasına sebep olma ihtimalinde, quickwaxlar tercih edilebilir destek ürünü olarak fakat hepsi her ürünle anlaşıyor diye bir durum yok. Seramik gibi uygulamalara seramik destekleyici ürünlerle katkıda bulunmak daha faydalı bir durum zayıflama durumunda bundan yana sorun yok.
Yinede takdir sizin önemli olan içeriği bilip buna göre hareket etmekte fayda var :)

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Ben şöyle düşünüyorum kendi açımdan, sırf arabamla uğraşabilmek birşeyler yapıp mutlu olmak hobi olarak bu işi profesyonelliğe götürmek adına aracıma seramik kaplama yaptırmadım. Çünki şöyle düşünüyorum 2000₺ verip seramik yaptırdıktan sonra üstüne 100₺lik 50₺ lik bi hızlı cila atıp 2000₺ yi boşa harcamış gibi hissetmemek adına. Yanlış anlamayın lütfen amacım yermek yadırgamak yargılamak değil. Şahsi fikrim bu şekilde ama size de saygı duyuyorum her daim sadece tercihlerimiz farklı olmuş o kadar

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
hızlı cila konusunda ben de bir yorum yapayım. Şahsen önceleri çok kullanırdım hızlı cilaları wax uygulanmış olsa da. Ama artık araçtaki waxın boncuklanmasını doyasıya yaşamak adına pek kullandığımı söyleyemem. Arabaya ekstra parlaklık katsın dediğimde,foto çekerim diye düşündüğüm zamanlarda sadece hızlı cila uyguluyorum :) Çünkü araçta fusso boncuğunu görmek varken koch pw boncuğu ile kendimizi sınırlandırmak mantıksız geliyor :) ömür konusunda desteği var evet ama wax artık can çekişmeye başlıyorsa o zaman destek anlamında kullanmak daha cazip geliyor. Wax üstüne atılan hızlı cila, sıfır km araç koltuğu üstüne kılıf geçirip kullanmak gibi geliyor :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bunu kesin bir dille soyleyemeyiz, hizli cilalarin cogunda temizleyici maddeler de var. Alttak wax ile nasil bir tepki verecegine emin olmadiginiz urunleri kullanmayin. Ornegin fusso en iyi bsd ile desteklenir ya da uretici tavsiyesi fukupika serisi bir destek uygulanmasidir.

Cilali bir sampuan bile alttaki korumaya zarar verebilir belki. Her kombinasyonun ne sonuc cikaracagini bilemeyiz. Denenmis tavsiye edilen ciftlar icin dogru olabilir.

Yine de eger amac sadece koruma saglamaksa yapilmalidir. Yani korumayi korumak. Yoksa hidrofobik ozellikleri bizi tatmin etmez.