Kılcal Çizik Gidermek İçin Dual Action Makine

umrdmr

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar.

Bilenler olacaktır, bir kaç ay önce aracıma detaylı uygula yapıldı bir uygulama merkezinde. Bu hafta cumartesi aracın wax'ını yenilemek için kostik artı fairy platinium ile yıkadım. Sonra Fairy Platinium'lu su ile araca kil eldiveni geçtim. (Fairy platinium'lu su kil eldiveni için harika) Sonrasında da aracın her yerini m600 ile sık sil yaptım. (M600'ü ilk kez kullandım, ürün bildiğiniz waxa tepki olarak doğmuş. Zifti bile alıyor neredeyse. Çok güçlü, ipaya ihtiyaç bırakmıyor. Benim için ipa bitmiştir.)

Sorunum burdan sonra başlıyor. Aracın wax'ını yenilerken güneşin doğrudan vurduğunda ortaya çıkan çok çok ince kılcal bez izleri gördüm bazı yerlerde. Her ne kadar Auto Finesse Aqua Deluxe ile koy çek yapıp, Gtechniq eldiven ile yıkasamda bu çok ince izlerin, benzinlikte oto yıkayanlar için kaçınılmaz olduğunu kabul etmeye başladım.

Şimdi aracıma bir kez detaylı uygulama yapıldığını da göz önünde bulundurursak, sadece bu tarz çizikleri almak için. Her wax yenileme yapmadan önce (1-3 ay arası) aracı komple Da bir makine ile geçsem bu tarz çiziklerden kurtulabilir miyim ?

Alacağım makine 650 lirayı geçmesin istiyorum. Almak istediğim makine budur: https://www.amazon.de/Poorboys-World-PB-DA900-Poliermaschine-Doppelfunktion-900/dp/B00T740OME/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1513593322&sr=8-1&keywords=poorboys+dual+action

Bu makine 900w ve 2500-6800 salınım yaptığı için bu fiyata iyi gibi geldi. Başka bir makine de önerebilirsiniz. Makineyi alınca nerde kullanacağım o da meçhul gerçi, ev önü çok müsait değil.

Saygılar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İstedigin Benim uygulama tarzıma çok yakın ve bence en mantıklı olan.
Düzenli aracı çizmeden yıkama en önemlisi ama ister istemez bez çizigi vs. 5-6 ayda çogalıyor bunun için lindeki makina çok uygun.final ped final ürünüyle bahsettigin tür çizikleri alabilirsin ve yüzeyde parlak kalmış olur.
Bunu yıkamalardan sonra 2-3 panel olarakta yapabilirsin fazla yorucu bir uygulamada olmaz.

Sent via my iphone 7 using Tapatalk from DENİZLİ

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Evet bu tür bir uygulama çok mantıklı ve yerinde olur.

Çünkü çizikleri biriktirip tek seferde uygulama yapmak hem yorucu oluyor hem de çok vakit alıyor. Altı ayda bir yapılacak hafif çizik giderme ya da yıkamalar arası panel panel yapılacak bir uygulama (Polisaj+Koruma) çok daha güzel sonuçlar verecektir.

yolgezer_7k

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, aşağıdaki linke de bir göz atın isterseniz, aşağı yukarı aynı paraya geliyor, ama pedler vs ile daha mantıklı bence:
https://www.amazon.com/Chemical-Guys-BUF_209X-Complete-Detailing/dp/B01M05F4U5/ref=sr_1_28?ie=UTF8&qid=1513617529&sr=8-28&keywords=chemical+guys&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011

Voltaj problem olur mu bilmiyorum yalnız.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
yolgezer_7k' Alıntı:
Merhaba, aşağıdaki linke de bir göz atın isterseniz, aşağı yukarı aynı paraya geliyor, ama pedler vs ile daha mantıklı bence:
https://www.amazon.com/Chemical-Guys-BUF_209X-Complete-Detailing/dp/B01M05F4U5/ref=sr_1_28?ie=UTF8&qid=1513617529&sr=8-28&keywords=chemical+guys&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011

Voltaj problem yaratıcaktır.
Bir kaç tanr bizde araştırdık ama dönüştürücü işe tam verim alınamayabilir

yolgezer_7k

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ozgur_gs_91' Alıntı:
yolgezer_7k' Alıntı:

Dönüşüm riskli olur ancak firma 220 V üretim yapmıyor mu acaba? iletişime geçilerek onun kargolanması istenebilir belki.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
yolgezer_7k' Alıntı:
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Dönüşüm riskli olur ancak firma 220 V üretim yapmıyor mu acaba? iletişime geçilerek onun kargolanması istenebilir belki.
110 olarak var, amazon stoklarında 220v olarak gönderimi yok ne yazıkki. Olsa fiyatlar güzeldi

Galapagos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cleanyourcar dan vertoolun makinelerine bakmanızı da öneririm.1 adette gümrük sorun yapmazdır herhalde :D %20 vergiyi ödeyip geçersiniz çok uygun.

umrdmr

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
denoerdo88' Alıntı:
Clover Dual action alın tavsiye ederim
Bu galiba aliexpressteki ürün bunun için link verebilirseniz iyi olur hocam. Bi bakayım. Ama aliden bu kadar yüksek ürün almak mantıklı mı bilmiyorum.

Ürün bozulursa vs. garantisi olmayacak mesela, gümrük işi eğer satıcı 30 dolar fatura kesmezse sorun olacaktır. Yine de link verebilirseniz bakayım.

umrdmr

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Galapagos' Alıntı:
Cleanyourcar dan vertoolun makinelerine bakmanızı da öneririm.1 adette gümrük sorun yapmazdır herhalde :D %20 vergiyi ödeyip geçersiniz çok uygun.
Hocam varsa link bakayım, ama ben bir dönem baktım vertool'a . Bu poorboy'un makine kağıt üzerinde daha iyi gibi salınım ve motor gücü olarak. :)

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
umrdmr' Alıntı:
Galapagos' Alıntı:
Hocam varsa link bakayım, ama ben bir dönem baktım vertool'a . Bu poorboy'un makine kağıt üzerinde daha iyi gibi salınım ve motor gücü olarak. :)

Abi poorboys u alsak mı ne dersin :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Flex Orbital Pasta Cila Makinası XFE 7-15 150

Bundan alın :D