Kimyasal Terimler

Atasev

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar malum Flowey Türkiye kampanya yapacak, (Firmadan Ali bey, problemsiz bir kampanya olması için şu an çalışıyoruz, yakında dedi)

Kafamdaki hangi ürünü ve neden almalıyım sorusu üzerine Flowey' e jant için en zararsız ürün hangisidir dediğimde R1' i alabilirsiniz ama PH Nötr değildir dedi. Nedir bu PH Nötr. Google da ise yeterli cevabı bulamadım.

Bu ürünlerdeki,
- asidik, baz, alkali, nötr, Ph, ağresif v.b. özellikler ne anlama gelmektedir.
-bu özellikler, araçların neresine ne tür bir zarar verebilir, (boyayı kaldırır, kumaşı soldurur, deriyi döker, jantın cilasını söker gibi)

Bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

Flowey' in jant ürünleri buna bir örnektir, Başka detay ürünleri ve başka markalarda da bu tür seçenekler var ve eminim benim gibi yeni ilgi duyan arkadaşların kafası karışıyor olabilir.

Örnek:

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sitelerinde şöyle bir tablo görmüştüm.

Asit Ürünler: Oksitlenme/Pas kirleri, Mineral kirleri vb. kirleri temizler.

Alkali Ürünler: Katı yağ, sıvı yağ, petrol ürünleri vb. kirleri temizler.

Solvent Ürünler: Tutkal, lastik izleri, reçine, katran vb. kirleri temizler.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ph dengesi tek kıstas değildir ürünlerde önemli bir yere sahip olsada, özellikle kendi araçlarımda boyasız metallerde ve krom,plastik yüzeylerin zarar görmemesi adına hep asidik ürünlerden uzak durmaya çalışırım. Önemli sayılacak etken maddeler var kimya bilgisi derin olan arkadaşlar açıklar illa ki. Henüz flowey ürünlerinde yaşanılan bir sıkıntı veya sorun gözlemlemedim. Önemli olan hangi ürünü ne beklentiyle kullanacağınız.

örnek vermek gerekirse rutin yıkama gören yıkamalarda jantlarına ayrı ilgi gösterilen araçlarda yoğun çözücü yani asidik ürünleri her yıkamada kullanmaya gerek yok diyebiliriz. Bahsi geçen ağır kısımların bir kere derinlemesine temizliği yapılıp sonra daha masum kabul edilen ürünlerle devam etmesi hem aracınıza hemde bütçenize dost olacağı kanaatindeyim.

ayrı bir örnek vermek gerekirse plastik yüzeyleri uzun süre güneşte kalmış uzun zaman gerçek temizlik görmemiş yüzeylerde bazı tahribatlar söz konusu olabilir,zamanla güneş ışınlarının ve yüzeydeki kirli tabakanın zemini bozmasından kaynaklı bir temizleyici ile oluşturduğu kusurları ortaya çıkarmak mümkün. Her alanda güvenmediğiniz koşullarda göze batmayacak bir kısımda test etmeniz tüm üreticiler tarafından önerilen bir durum bunu ihmal etmeyelim.

Forumda bahsi geçen herhangi bir ürün mutlaka belirli bir çoğunluk tarafından kullanılmış doğrusu yanlışı mutlaka söz edilmiş ürünler genel olarak forum takibinde olanların sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. İlgili ürünlerle uygulama koşullarını mutlaka değerlendirip uygulama yaptığınız sürece sorun olacağını sanmıyorum.

Yine bir örnek vermek gerekirse çoğu ürünün yüzey sıcaklığı ve doğrudan güneş altında uygulanmaması gerekebilir sıcaklık kimyasalların çözme ve çözünmesine etki edeceğini düşünerek. Her koşulda her üründe ilk tedbirin kullanıcıda olduğunu unutmayalım derim :)

ekstra bir örnek uygulamacının “koruma ürününde” yaşanabilecek bir sorunun önüne geçmesi diyebiliriz her ürün her boya markasıyla her yüzeyle anlaşamayabileceğini unutmayalım

-Crystal,titanyum,seramik bahsi geçen ürünler hakkında detaylı bir açıklama göremedim :)