kışlık wax-seramik koruma anketi

kışlık waxlar seramikler

• hızlı seramik spreyler (sonax-turtle wax - meguiars)

• seramik serisi (bilimum)

• turtle wax graphene ceramic wax

• vonixx blend ceramic wax

• fusso eski seri

• fusso avrupa serisi

• kiwami

• infinity wax

• diğer ( lütfen cevap olarak belirtiniz)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
hepimiz aslında kış sezonunda , waxlar seramikler macera yaşıyoruz sonuç olarak belli
bir bilgi birikimimiz var bu bilgiler ışığında birbirimizle paylaşalım yapalım diyorum. Anketleri yapan arkadaşlar yorum yaparsak çok iyi olur bilgi paylaşımı yapmış oluruz.

Son düzenleme:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Anket için teşekkürler .Bilgi birikimimizi ürünler hakkındaki deneyimimizi paylaşarak ,birbirimize faydalı oluruz umarım .
Kışlık olarak Fusso eski seri tercih edilebilir.Avrupa versiyonu kullanmadım fakat, incelemelerde eski serinin daha iyi olduğu belirtiliyor (insan sağlığına zararlı olan maddeler içeriğinden çıkarılmış yeni serinin demekki dayanıklılık bu yüzden düştü ) Fusso üzerine yıkamalardan sonra özellikle benzinlik tayfa qd uygulayabilir parlaklık için. Fussoyu çok ellemiyor qd ler doğru yıkamayla bir kışı atlatır en azından benim deneyimlemem bu yöndeydi. Oyum Fusso’ya (Eski Seri) :gulumsemex:

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Gördüğüm kadarıyla Fusso harici hiçbir wax kışı geçiremiyor en azından kendi deneyimlerim öyle. Kış için kafam rahat olsun diyorsanız seramik kaplama güzel olabilir ama araba ile uğraşmayı seviyorum diyenler için dayanıklı bir wax güzel olur.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Güzel anket öncelikle teşekkürler. Herkesin kullanıp tercihlerini öğrenip faydalanmış oluyoruz. Ben kış aylarında gyeon wet coat ve turtle wax dry and shine kullanıyordum. Ancak tabana fusso uygularsanız, içiniz çok rahat eder ve doğru yöntemle korunursa ilk bahara kadar kalıcılık sağlar diye düşünüyorum. parlaklığı sizi kesmezse üstüne, soft 99 luxury gloss veya qd kullanırsınız. derseniz kış vakti hava soğuk sık sil yapmakla uğraşmak istemiyorum, wet coat gibi ürünler de tavsiye ederim. Uygulama paylaşımınızı bekliyoruz :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Güzel anket olmuş bence durum tamamen araç sahibinin imkanlarına ve zamanına bağlı.

Yani hobi garajı şeklinde evinde yeri müsaitse, wax uygulamaya ayıracak da zamanı varsa katı/sıvı wax bu hobinin keyfini veren en güzel kısım.

Ancak kişi evinde bu uygulama için konfor alanı yoksa seramik kaplamalar öne geçiyor.

Bu çıkarımlarım tamamen kişisel tecrübeye dayalı. Yurt dışında yaşadığım ev müstakildi ve hemen önünde 2 araçlık güzel bir alanı mevcuttu. Burada wax uygulayarak büyük keyif alıyordum. Ancak aynı waxları Türkiye’ye getirdiğimde bırak keyif almayı, büyük stres yaşıyorum. :) arabayla petrole git, onca mücadeleyle aracı yıka kurula ardından açık alan bul. Wax uygularken yüzeye toz yine geliyor. Kışın yapıyorsan yağmur mu yağacak endişesiyle hızlı hızlı hareket et. Yazın yapıyorsan güneşin hem seni hem ürünü etkilemeyeceği vakitler belirle bir sürü parametreyi bir araya getirerek bu işi yapmak bu hobinin keyif kısmını zedeliyor.

Sonuç olarak toparlayacak olursam bu tamamen kullanıcının imkanlarına ve zaman ayırabilmesine bağlı.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bence tamamen bütçe, zaman, mekan meselesi
Eski seri fusso yu siyah megane2 me uyguladım, hala üstünde de var. Araç yağmurdan sonra boncuk boncuk çamurla çıkıyor. Uzun yoldan sonra da öyle.
Wax/ sealantlar ın çoğu toz toplama, geç kirlenme konusunda başarılı değil maalesef.
Aracın seramikli gibi temiz durması için 3 günde bir yıkamak lazım. Benim de mesleğim ve yaşadığım şehir buna müsaade etmiyor o yüzden tekrar seramiğe geçtim rahatladım. Arabayı yıkayınca en azından 1 hafta temiz oluyor. Temiz olmasa bile biraz uzaktan temiz görünüyor.
Ama evinin önünde yıkama yeri vs varsa wax keyifli cidden.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Kesinlikle seramik içerikli koruyucu diyorum. Geçen sene komple seramikli wax uygulamıştım. Yaz ayrı kış ayrı olmak üzere 2 çeşit seramik içerikli wax. Bu kışa girmeden de yine seramik içerikli Tac Moonlight uyguladım. Çok memnunum.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Seramik kaplama üzerine ayda 1 vonix blend ceramic sprey wax desteği; bana göre en zahmetsiz, en parlak ve temizlenmesi en kolay yüzey kombinasyonu.
Biraz zahmet lazım Berkay hocam:gulumsemex: Her yıkama sonrası bir şey sürüp ellemeyi seven ben gibi bir çok insan olduğunu düşünüyorum ama ispat edemem:D

South

Çaylak Detaycı
Üye
çok fazla wax deneyimim olmadı ama fusso gerçekten çok ilginç bir ürün ilk olarak erdemboyadan zamanında bölünmüş almış hayran kalmıştım sonra bir paket almıştım eski seriden, sürüp silmesi biraz yorucu idi ama kışın performansından çok memnun kalmıştım

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Ben aracıma martta seramik yaptım, ayda bir carpro reload uyguluyorum, temmuzda seramiği yeniledim, yine aralarda sıvı ve katı wax uyguladım.
aracı her hafta yıkıyorum, seramik yıkama esnasında büyük kolaylık sağlıyor, hem kolay temizleniyor hem kolay kurulanıyor. Ayrıca kirli olsa bile uzaktan parlak ve temiz duruyor

soner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
edirne
hepimiz aslında kış sezonunda , waxlar seramikler macera yaşıyoruz sonuç olarak belli
bir bilgi birikimimiz var bu bilgiler ışığında birbirimizle paylaşalım yapalım diyorum. Anketleri yapan arkadaşlar yorum yaparsak çok iyi olur bilgi paylaşımı yapmış oluruz.
Kesinlikle katılıyorum. Özellikle iyi havalarda her yıkama sonrasında bsd uyguluyorum:)

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
bir amatör olarak, vonixx blend ceramic wax spreyden şimdilik memnunum. iki haftayı geçti, daha yıkayamadım bile.
merak ettiğim ilk yıkamada ne tepki verecek?
yıkadıktan sonra bir kat daha uygulayacağım araca